Hae
Diiskuneiti

VINKKEJÄ: MITEN HOITAA KASVOJEN IHOA TALVELLA?

Mies sanoo ”hei sulla lähtee nahkaa naamasta, ootko huomannut?” – Joo ikävä kyllä olen huomannut, ja siitä tiedän, että talvi on täällä ja tuntuu, että iho rapisee kokonaan pois. Ihoni alkaa kuivumaan sitä mukaa, mitä enemmän ilma kylmenee ja tuntuu ettei rasvaaminen auta yhtään. Meikki kuivalla iholla varisee pois ja se näyttää jokseenkin yököttävältä. Onko tämä tuttu ongelma? Mä olen yrittänyt aina noudattaa mummin antamia neuvoja kuivan ihon hoidossa, koska vanha kansa tietää parhaiten kaikki vinkit ja niksit. Ajattelin tähän kerätä mummiltani saamiani vinkkejä, jotka toimivat oikeasti, ainakin minulla.

 • Älä pyyhi kasvoja pyyhkeeseen, äläkä varsinkaan pyyhi alaspäin, vaan kevyesti ylöspäin – näin ei synny niin helposti tulevaisuudessa ryppyjä. Parasta olisi vain taputella iho kuivaksi pyyhkeellä eikä hinkata ollenkaan.
 • Kosteusvoide kannattaa levittää iholle heti suihkun jälkeen.
 • Suomessa on talvella on kylmää ja sysipimeää, joten vitamiinien saaminen on hankalaa. Juo runsaasti vettä ja ahmi hedelmiä, marjoja ja vihanneksia – ne auttavat ihon hyvinvointiin.
 • Mitä kasvojen puhdistusainetta käytät? Kannattaa vaihtaa talven ajaksi puhdistusaine, joka on öljypohjainen. Itse olen rakastunut Naturativin puhdistusmaitoon, joka sisältää e-vitamiinia ja argan-öljyä. Käytän puhdistusmaidon lisäksi saman merkin rauhoittavaa kasvovettä, joka sisältää mm. ruusu- ja laventelivettä.

 • Naturativin tuotteet ovat täysin luonnonkosmetiikkaa! Voitin nämä tuotteet syksyllä Hansatorin Apteekin Facebook -arvonnasta, joten tämä merkki on ollut minulle ihan uusi tuttavuus ja olen kyllä rakastunut näihin ihan täysin – ja kyllä Facebook-arvonnoista voi näemmä voittaa joskus 😉
 • Rasvaa kasvot aamulla sekä illalla. Näin varmasti jokainen tekee, mutta päiväksi kannattaa talviaikana laittaa oikein kunnon paksua voide ja yöksi sitten vähän kevyempi voide.
 • Eikö voide imeydy, vaan kasvoille jää paksu kerros valkoista tahnaa? Jos voide ei imeydy, se voi tarkoittaa sitä, että kasvoilla on paljon kuollutta ihoa, tähän ratkaisu on kasvojen kuoriminen. Tässä tulee ohje kotitekoiseen kuorinta-aineeseen:

OHJE: KOOKOS-SOKERI KUORINTA

Ota tästä talteen helpon kookos-sokerikuorinnan resepti, jolla voit kuoria kätevästi ja luonnollisesti kasvojen ihon. Tätä kuorintaa voi käyttää myös huulille, ainakin itselläni huulet ovat talvisin todella kuivat.

Valmistusaineet:

 • 1 rkl kookosrasvaa.
 • 1 tl aloussokeria.
 • Yksi kananmunan valkuainen.

Valmistusohjeet:

 1. Laita pieneen kulhoon kaksi ruokalusikallista kookosrasvaa.
 2. Sekoita kookosrasvan sekaan valkuainen ja 1 teelusikallinen taloussokeria. Jos kookosrasva ei sekoitu kunnolla seokseen, niin lämmitä sitä vähäsen.
 3. Hiero kuorintaa kevyesti kasvoille, anna vaikuttaa hetki ja pese pois.

Kannattaa myös muistaa, että jos voide imeytyy nopeasti, mutta hetken päästä iho tuntuu taas kuivalle, on se yleensä merkki siitä, että voide on liian kevyt. Itse olen löytänyt oikeat voiteet kokeilemalla erilaisia merkkejä. Tällä hetkellä käytössäni on +30 iholle tarkoitettu Rosa Grafin 24-h voide, jota käytän päivävoiteena. Voide sisältää shea-voita, joka suojaa ihoa päivittäisiltä ulkoilman saasteilta ja myrkyiltä, sekä lievittää ihon punaisuutta.

Yöksi laitan Khadin kasvo-öljyä, joka on niin ihanaa! Se rauhoittaa ihoa ja lisää ihon elastisuutta. Parasta tässä kasvo-öljyssä on sen ihana ruusuinen tuoksu. Tuotteella on myös aromaterapisia vaikutuksia, sillä kamomilla rauhoittaa ja minttu lievittää stressiä. Tämä on aivan täydellinen laittaa kasvoille juuri ennen nukkumaan menemistä ja itselleni se on samalla myös ihana rentoutuskeino ja hemmottelu hetki. Öljy naamaan ja kuppi lämmintä teetä, niin voin melkein luvata, että uni tulee.

Tässä olivat omani sekä mummini vinkit kasvojen talvi-ihon hoitoon. Onko sinulla jotain tiettyjä rutiineita tai vinkkejä miten hoidat ihoasi juuri talvella? 🙂

11 kommenttia

 1. Anniina kirjoitti:

  Heh, mulla on luonnoksissa postaus tuosta kookos-sokerikuorinnasta 🙂 Mulla ei ole mitään erityisiä talvi-ihon hoitoon liittyviä niksejä, pitäisi ehkä kiinnittää huomiota. Kosteusvoide ainakin tuntuu vähän turhan kevyeltä jo.

  • Diina-Maria Laakso kirjoitti:

   Pistähän linkkiä kun postaus tulee ulos, kun itellä jäi kuvaamatta tuon seoksen väsääminen 🙂 Kannattaa kiinnittää talvella huomiota ihon hoitoon, sitten pakkanenkaan ei riko ihoa yhtään, jos se voi hyvin! 🙂

 2. Kaunis_puu kirjoitti:

  Kookosrasvasta voi tehdä vaikka mitä, paras tuote 😀

 3. Sara_a kirjoitti:

  Kauniita metsäisiä kuvia 🙂

 4. Päivi kirjoitti:

  Täytyypä kokeilla tuota kuorintareseptiä, itsellä on tuo sama ongelma että iho varisee talventullen pois 😀 Olen itse tosi herkkä useimmille valmisvoiteille joten tänäkin syksynä olen kostuttanut ihon pelkällä kookosöljyllä, kuorinnan teen kahvinpuruilla 🙂

 5. Heidi kirjoitti:

  Minä syön tyrnimarjaöljy kapseleita joissa on Omega7 mukana. Aivan fantastista iholle ja limakalvoille. Silmätippojakaan en ole tarvinnut kun olen säännöllisesti näitä popsinut! Kookosrasva on kyllä myös ykköstuote, niin sisäisesti kuin ulkoisesti

 6. Selja // It's Selja kirjoitti:

  Kivoja vinkkejä! Näillä ilmoilla tuntuu kyllä siltä, että mikään määrä kosteutusta ja hoitoa ei riitä, vaikka en kovin kuivaihoinen olekaan.

  Tykkään itse tosi paljon Garnierin Moisture Bomb-naamioista, joita kuluu pari viikossa. En pyyhi naamion pois otettuani seerumia pois, vaan hieron sen ihoon lisäkosteutukseksi. 🙂

  Ihanaa sunnuntaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *