Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: JAUHELIHA-RIISIVUOKA

*Kuvassa näkyvät astiat ovat Teuvo Lomanin suunnittelemia ja olen saanut astiaston blogin kautta Muurlalta.

Mun mielestä arki on ihan parasta, omasta arjesta voi tehdä juuri niin ihanaa, kun haluaa tai sitten voi odottaa naama kurttuisena seuraavaa lomaa. Arjessa ehkä haastavinta on suunnitella viikon ruuat kotiin sekä eväät töihin. Meillä ongelmaa teettää yleensä minä, koska en syö possua ja olen gluteeniton. Olen löytänyt monia ruokia, joita voimme molemmat syödä, mutta yleensä arkiruoassa on tärkeää, että se on nopeasti ja helposti valmistettavaa. Teemme usein tätä jauheliha-riisivuokaa, joka on todella helppo ja nopea tehdä, koska käytännössä tässä tarvitsee paistaa ainoastaan jauheliha ja heittää ruoka uuniin.

Valmistusaineet:

  • 400 grammaa naudan jauhelihaa (voi käyttää myös sika-nautaa jos haluaa).
  • 1 sipuli
  • 2,5 dl pitkäjyväistä riisiä.
  • 200 grammaa maissi-paprikasekoitusta
  • 5 desiä kuumaa vettä.
  • 2 lihaliemikuutiota.

Valmistusohje:

  1. Paista jauheliha ja lisää sekaan pilkottu sipuli ja haluamasi mausteet. Itse tykkään käyttää pihvimaustetta ja valkosipulia.
  2. Voitele uunivuoka ja kaada vuokaan raaka riisi, paistettu jauheliha ja jäiset vihannekset.
  3. Lämmitä kattilassa tai vedenkeittimessä 5 desiä kiehuvaa vettä. Lisää sekaan lihaliemikuutiot ja sekoita kunnolla. Kaada kuuma lihaliemi-sekoitus vuokaan muiden ainesten päälle. Sekoita ainekset vielä keskenään ja katso, että kaikki ainekset peittyvät veden alle.
  4. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja anna ruuan valmistua noin 40 minuuttia.

Tämä ruoka on helppoa ja hyvää, sekä tätä voi valmistaa tarvittaessa isommankin satsin. Jos pidit tästä reseptistä, niin paina sydäntä 🙂

4 kommenttia

  1. Jenni kirjoitti:

    Hei täähän kuulostaa kaikessa simppeliydessään hyvältä 🙂 Just meillä koitettu keksiä maidottomia, nopeita ja helppoja perusruokia, joita voitaisiin koko perhe syödä. Miä en taas pysty syömään punaista lihaa ollenkaan, mutta veikkaisin onnistuvan kanajauhiksestakin 🙂

    • Diina-Maria Laakso kirjoitti:

      Siis tämä on todella helppo ja nopea tehdä, kun ei tartte käytännössä tehdä mitään muuta kuin paistaa lihat 🙂 Ja broilerijauheliha sopii myös hyvin tähän! 🙂

  2. Anita kirjoitti:

    Kiitos! Kokeilen ensi tilassa! Kuulostaa tosi helpolta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *