Hae
Diiskuneiti

KARMIVIMMAT HALLOWEEN ELOKUVAT AIKUISILLE

*Sisältää mainoslinkkejä

Jos Halloweenin juhlinta ei kiinnosta ja oma sohva kutsuu enemmän, niin tässä tulee vinkkejä hyviin kauhuelokuviin. Viaplay ja Netflix on pullollaan vaikka mitä elokuvia ja *Viaplayn voi ottaa maksutta kokeiluun kahdeksi viikoksi ja sen voi lopettaa koska vain, joten tuon Viaplayn voi ottaa kätevästi testiin vaikka vain Halloweeniksi. Viaplay tarjoaa myös vaihtoehdon, että voit vuokrata haluamasi elokuvan kertahinnalla, kun Netflix toimii pelkällä kuukausimaksulla 🙂


DEAD SILENCE

Rakastunut pariskunta saa oven taaksensa mysteeripaketin, joka sisältää kammottavan vatsastapuhuja nuken. Jamie lähtee hakemaan läheisestä kiinalaisesta ruokaa ja saapuessaan kotiin hän löytää vaimonsa murhattuna sängystä ja outoa on ettei vaimolla ole laisinkaan kieltä. Jamie päättelee, että nukke on syyllinen hänen vaimonsa murhaan ja hän lähtee selvittämään asiaa vanhaan kotikaupunkiin Ravens Fairiin. Kaupungissa asui aikoinaan Mary Shaw, joka johti kaupungin isoa nukkeateatteria. Mary Shaw on haudattu Ravens Fairin hautausmaalle hänen sadan vatsastapuhuja nuken kanssa – creepy alert! Kaupungissa jokainen tuntee Mary Shawn kummittelevan legendan!

Omat fiilikset: olen katsonut tämän kaksi kertaa ja tykkäsin ihan hirveästi tuosta tarinasta. Elokuva oli pelottava ja nuo vatsastapuhuja nuket olivat todella karmivia. Upeat lavasteet ja varsinkin vanha teatteri oli upea.

”Beware the stare of Mary Shaw
She had no children only dolls
And if you see her in your dreams
Be sure to never ever scream.”

HOUSE OF WAX

Nuorisoporukka lähtee toiseen kaupunkiin katsomaan jalkapallopeliä. Porukka taittaa matkaa kahdella autolla ja yksi heistä keksii hyvän oikoreitin. Oikoreitti osottautuu kuitenkin huonoksi valinnaksi, sillä he löytävät itsensä kylästä jota ei löydy kartasta eikä navigoinnista. He päättävät jäädä pellon reunaan yöksi ja ihmettelevät tuulen mukana tulevaa karmeaa hajua. Aamulla ennen lähtöä he huomaavat, ettei toinen autoista toimi ja osa porukasta lähtee etsimään kylästä varaosaa autoon. Kylä näyttää normaalilta, mutta asukkaita ei näy missään. He huomaavat, että kirkossa on meneillään jotain ja he löytävät itsensä keskeltä hautajaisia. Kirkosta tulee ulos mies, joka toteaa omistavansa autoliikkeen jonka eteen porukka sopii tapaamisen hautajaisten jälkeen. Odottaessa nuoripari huomaa ison vahakabinetin, jota he lähtevät tutkimaan. Vahakabinetti on todella karmiva ja he huomaavat ikkunan takana oudon hahmon, joka kuitenkin katoaa. Autoliikkeen omistaja saapuu huoltoasemalle todetakseen, ettei hänellä ole sopivaa autonosaa, mutta hänen kotoaan löytyy tuo kyseinen osa. Pariskunta lähtee miehen talolle ja nainen jää odottamaan autoon. Aika kuluu ja ketään ei tule talosta ulos. Pikku hiljaa osa porukasta häviää ja huomaa joutuneensa itse osaksi vahanäyttelyä.

Omat fiilikset: elokuva oli jännittävä ja autio kylä aiheutti varsinkin väristyksiä sekä vahakabinetin karmivat ”vahanuket”. Leffassa nähdään Paris Hiltonin ”huimia” näyttelijän suorituksia, jotka tuovat kauhun keskelle hieman komiikkaa.

KIROTTU 2

Elokuva perustuu tositapahtumiin ja kertoo demonologien Ed ja Lorraine Warrenien yhdestä heidän kauheimmista tapauksistaan, jota he ovat tutkineet. Vaikka tämä elokuva on kakkos osa, niin se ei haittaa, koska se ei liity ykkös osaan millään tavalla, vaan tässä käsitellään uutta tapahtumaa. Lontoolainen yksinhuoltaja äiti kutsuu Warrenit tutkimaan heidän taloaan, jossa esiintyy jatkuvasti yliluonnollisia tapahtumia. Talossa asuu pahahenki, joka onkin paljon pahempi mitä antaa ensin ymmärtää.

Omat fiilikset: elokuvassa on karmiva demoni nunna-asussa, joka on jäänyt mieleeni kummittelemaan. En tiedä uskallanko katsoa tätä leffaa enää toista kertaa. Suosittelen myös katsomaan Kirottu 1, jossa esiintyy Annabelle -nukke. Molemmat osat olivat mielestä todella pelottavia ja ihan täydellisiä Halloweeniin. Ja tänä vuonna Nunnasta on tehty erikseen elokuva, jota en kyllä taida uskaltaa edes katsoa. Annabelle nukesta on tullut kaksi elokuvaa.

KUN TUNTEMATON SOITTAA

Tämä vuonna 2006 tuotettu elokuva on uudelleen filmasointi suositusta legendasta. Nuori Jill lähtee lapsenvahdiksi syrjäiselle maaseudulle rikkaan perheen luokse. Talo on upea ja kaikki turvasysteemit ovat viimeisen päälle. Iso talon lisäksi pihalla sijaitsee vierasmaja, jossa asuu perheen aikuinen poika. Lapset ovat jo nukkumassa, kun Jill saapuu perheen luokse ja hän yrittää kuluttaa aikaansa lukemalla ja katsomalla telkkaria. Yhtä-äkkiä puhelin soi ja luurista kuuluu miehen ääni, joka kysyy ”oletko käynyt katsomassa lapsia?”. Soittaja jatkaa ahdistavia puheluita läpi illan ja Jill alkaa hätääntymään. Hän soittaa poliisille, joka rauhoittaa Jilliä. Hetken päästä poliisi soittaa takaisin ja sanoo, että he ovat jäljittäneet ahdistelijan puhelut ja ne tulevat talon sisältä. Tämän jälkeen illasta tulee painajainen ja taistelu ahdistajaa vastaan.

Omat fiilikset: Olen katsonut tämän elokuvan muutaman kerran ja vaikka uudelleen filmasointia on kovasti haukuttu, niin minä tykkäsin tästä elokuvasta suuresti. Jännitys pysyy elokuvan alusta loppuun saakka ja ehkä minuun iski se, että kaikki tapahtuu uudessa talossa, jossa turvasysteemit toimii ja poliisiin on saatu jo yhteyttä. Tässä ei ole kyseessä mitään yliluonnollista, vaan kaikesta vastaa hullu murhaaja.

KUOLLEIDEN AAMUNKOITTO

Tässä uusintaversiossa pariskunta herää kun heidän tyttärensä seisoo makuhuoneen ovella ja näyttää huonovointiselta. Isä menee tyttärensä luokse ja tytär puree häneltä palasen kaulasta. Hetken päästä isä muuttuu raivokkaaksi zombieksi ja äidille tulee kiirus paeta talosta ulos. Ulkona hän huomaa, että kaikki ei ole ok. Naapuristo on muuttunut uliseviksi ihmissyöjiksi ja paikalla on käynnissä kauhea mellakka. Kaikki zombiehyökkäyksestä selvinneet pakenevat ostoskeskukseen, jossa he ovat turvassa hetken…

Omat fiilikset: ihan sairaan jännittävä ja sykettä nostattava elokuva. Elokuva alkaa välittömästi ja on kunnon menoa ja meininkiä loppuun saakka. Tykkäsin hirveästi, vaikka ihmisten rouskuttaminen elokuvassa on todella ällöttävää. En ole nähnyt alkuperäistä elokuvaa, mutta tämä uusintaversio oli mielestäni todella hyvä.

MUITA KARMIVIA KAUHULEFFOJA, JOTKA KANNATTAA KATSOA:

 • The Cabin In The Woods
 • Halloween
 • The Unborn
 • Manaaja
 • Friday The 13th
 • The Ring
 • Emily Rosen riivaaja
 • Paranormal Activity
 • Annabelle
 • Kauna
 • The Omen

Mitkä on sun lemppari kauhuelokuva? 🙂

7 kommenttia

 1. MINI-blogi/Elina kirjoitti:

  En ole nähnyt noita leffoja,jotka esittelit. Nukke-leffa kuulostaa hyvälle ja karmivalle! Mun lemppari kauhuleffa on Stephen Kingin Uinu uinu lemmikkini.

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse en oikein kauhusta välitä enkä edes muista koska olisin viimeksi kauhuleffaa katsonut 😀

 3. Helena kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä. En muistakaan, koska olisin viimeksi katsonut kauhuelokuvaa. Täytyy illalla laittaa leffa pyörimään.

 4. Krissu H kirjoitti:

  Tässä oli paljon minulle uusia leffoja, kun en kauhua hirveästi katso. Muutama tuttu nimi oli listalla. Ehkä sitä halloweenin aikaan uskaltaisi yhden noista katsoa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *