Hae
Diiskuneiti

25 KYSYMYSTÄ JOULUSTA: DIISKUNEIDIN JOULU

Santa is coming! Bongasin Fab Forty Something -blogista kivan joulupostauksen. Koska rakastan joulua ja ihmiset saattavat pitää minua pienenä jouluhöperönä, niin halusin ehdottomasti tehdä tämän joulukysymys -postauksen myös omaan blogiini 🙂

On joulun aika, mitä luet?

Joulun aikaan luen kaikki postilaatikosta tipahtavat mainokset, koska ne ovat yleensä täynnä joulujuttuja. Joulun aikaan tulee myös luettua paljon blogeja ja varsinkin kaikki diy-jutut kiinnostaa.

Suosikki jouluelokuva?

Tämä on paha, koska niitä on niin monia. Palloilen nyt Love Actually ja Isäni on Turbomies välillä. Taidan tehdä erikseen postauksen näistä joululeffoista, sillä olen jo jonkin verran tässä kuussa katsonut 😉

Missä vietät mieluiten pyhät?

Yleensä joulunpyhät menee sukulaisissa kierrellen, mutta tänä vuonna vietän ensimmäistä kertaa joulua ihan omassa kotona. Olemme kutsuneet molempien vanhemmat ja sisarukset meille syömään ja viettämään aattopäivää. Onneksi minulla on jouluaatto sekä joulupäivä vapaa, niin saa kaksi päivää viettää pyhien parissa.

Lempi joululaulu?

Varpunen jouluaamuna ja koska olen vaan niin herkkis, niin meinaa tulla aina tippa linssiin varsinkin kohdassa: ”Tytön luo nyt riemuiten lensi varpukulta. Kiitollisna siemenen otan kyllä sulta. Palkita Jumala tahtoo kerran sinua – kiitollisna siemenen ota kyllä sulta”.

Milloin avaatte lahjat?

Aattoiltana, kun olemme syöneet. Lahjojen avaamisen lomassa nautitaan kahvia, glögiä tai viiniä.

Osaatko nimetä kaikki joulupukin porot?

Apua, en tiedä kuin Petteri Punakuonon 😀 Mutta googlasin ja tiedoksi kaikille, että porojen nimet ovat: Rudolph, Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer, ja Vixen. Nämä mainittiin Isäni on Turbomies elokuvassa, mutta eivät jääneet ulkomuistiin.

Mitä joulun traditiota odotat eniten tänä vuonna?

Odotan ehkä eniten jouluaamua. Minulla on tapana aina katsoa telkkarista lastenohjelmia samalla kun syön aamupalaa. Jouluaaton aamuna tunnelma on jotenkin niin ihana, tunnelmallinen ja vähän jännittynyt – sillä tuota päivää on koko vuosi odotettu. Perinteeksi on myös muodostunut The Royle Familyn eri vuosien joulujaksojen katselua. Katsoimme mummin kanssa aina joskus The Royle Familya Yleltä ja siitä on jäänyt meidän yhteinen juttu. Harvemmin lähden esim. Turun joulurauhan julistukseen tai joulukirkkoon, katson ne mielummin telkkarista ja tunnelmoin kotona rauhassa ilman mitään kiirettä.

Oikea vai muovinen joulukuusi?

Tällä hetkellä meillä on muovijoulukuusi, koska molemmat on laiskoja siivoamaan neulasia ja oikeita kuusia ei saa vielä tähän aikaan marraskuusta + ne ovat aika arvokkaita. Laitamme joulukuusen 24.11 minun synttäripäivänä, joka on myös meille muodostunut perinne. Ps. jos muovikuusen ostaminen mietityttää, niin lue artikkelini muovikuusista tästä.

Kaikkien aikojen suosikkisi jouluherkuista?

Hmmm vaikea valinta.. kalat, suklaat, juustot, riisipuuro, porkkanalaatikko 😀

Rehellisesti: kumpi on parempaa, lahjojen antaminen vai saaminen?

Rakastan lahjojen ostamista ja niiden paketoimista, siksi antaminen on parempaa, mutta tietenkin odotan aina innolla, mitä esim. mieheni on keksinyt minulle, sillä hän on maailman huonoin ostamaan lahjoja 😀

Ps. katso alle kahdenkympin joululahjavinkit aikuiselle tästä!

Oudoin saamasi lahja?

Mummi oli kerran laittanut sukan sisälle teippirullia 😀

Millainen lahjojen paketoija olet?

Panostan yleensä paketoimiseen. En halua käyttää räikeitä joulupapereita, vaan paketoin mieluiten yksivärisiin ja tyylikkäisiin papereihin. Tykkään käyttää paketointiin kauniita naruja ja luonnonmateriaaleja, kuten käpyjä sekä kuusen oksia. Jos paketointi laiskottaa, niin silloin käytän lahjakasseja.

Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?

Mulla on sellainen kaamea lumi-ukkopaita ja juuri luin Lidlin tarjouslehdestä, että Lidliin on tupsahtanut myyntiin vaikka mitä joulupaitoja ja legginsseja – eli pakko käydä ostoksilla 😀 Aattona laitan kylläkin aina siistit ja vähän juhlavammat vaatteet, mutta muuten kun olemme kahden kotona, niin hypin jossain kaameassa joulupaidassa 😀

Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?

Monesti joulukuusi laitettiin minun huoneeseeni ja nukuin usein joulukuusen alla. Aamulla kuusen alle oli ilmestynyt lahjoja ja sain avata aamulla aina heti yhden lahjan ja loput illalla. Meillä tosiaan ei käynyt joulupukkia, vaan hän oli yön aikana tuonut kaikki lahjat kuusen alle. Luulen, että näin aion tehdä myös tulevaisuudessa omille lapsilleni, koska yleensä maksetut joulupukit pakkaavat olevan vähän pelottavia ja ei kovinkaan uskottavia – mielummin kerron satuja ja voimme tutkia joulupukin jalanjälkiä lumessa.

Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?

Mä en ole koskaan tehnyt piparkakkutaloa, en ihan kauheasti välitä pipareista, joten siksi varmaan ei ole ollut innostusta tehdä taloakaan.

Suosikkipuuhasi joululomalla?

Ööö siis mikä joululoma? 😀

On jouluaatto, mitä kupissasi on?

Aamulla kahvia, päivällä glögiä ja illalla viiniä – ja vesipullo tietenkin on koko päivän messissä. Katso makoisa glögisangrian resepti tästä!

Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?

Rakas 11-vuotias pikkusiskoni Ella.

Mitkä värit tekevät joulusi?

Valkoinen, hopea, harmaa ja punainen.

Mistä jouluperinteestä et pidä tai minkä skippaat vuosittain?

Mulla on jäänyt traumat joulupukin vierailusta, joten joulupukkia ei ole meillä näkynyt 😀 Lapsuudesta on jäänyt mieleen, että se kenen puurosta löytyi manteli joutui tiskivuoroon.

Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi?

En ole. Joulun vietto muualla kuin kotona tuntuu vaikealta, mutta uutta vuotta voisin mieluusti viettää ulkomailla.

On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?

Salaattia, bataattilaatikkoa, perunoita, porkkanalaatikkoa, kalkkunaa ja lohta.

Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?

Ehdottomasti valkoiset. Yhdet värikkäät mulla on ollut jo monta vuotta, mutta koska ne toimivat edelleen, niin käytän niitä niin kauan kuin niissä tehoa riittää. Tänä vuonna laitan ne takapihan terassille, koska se on aivan sysipimeä ja ehkä värit piristävät synkkää pihaa. Muuten suosin kirkkaita valoja.

Mikä on jouluherkkujen suosikkisi?

En osaa päättää: juustot tai suklaa 😀

Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai -päivästä?

Jouluaatosta ehdottomasti, silloin tapahtuu ja touhutaan. Joulupäivänä pötkötellään kotona.

Mikä sinun mielestä on joulussa parasta? Ihanaa joulun odotusta kaikille 🙂

 

 

6 kommenttia

 1. Jasu kirjoitti:

  Ihanat kuvat ja oma tällainen postaus on luonnoksissa kun mietin milloin sen oikeen ” voi ” julkaista.. Haha eipä tarvii enää miettiä!

  • Diina-Maria Laakso kirjoitti:

   Enää ei ole yhtään liian aikaista joulujutuille, sillä enää 6 viikkoa jouluun 😀 Eli julkaisuun heti vaan ja käyn sitten lukemassa sunkin postauksen 😉

 2. Hanna / kommammaa kirjoitti:

  Ihana jouluaiheinen postaus. Saanko kopioida ideasi ja vastata itsekin näihin kysymyksiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *