Hae
Diiskuneiti

MITÄ TEHDÄ JUHANNUKSENA KOTONA?

Valitettavasti kaikilla ei ole mahdollisuutta päästä viettämään juhannusta mökille tai veneelle, jotka ovat varmaan ne suosituimmat juhannuksen viettopaikat. Itse olen viettänyt kymmeniä juhannuksia kaupungissa ja hyvin hauskaa voi pitää myös kotona ja lähiympäristössä.

RANNALLE

Eväät mukaan ja rannalle! Jos eväiden raahaaminen ei innosta, niin ota tai tilaa mukaan take-away ruokaa. Esim. pizza ja sushi toimivat aina. Rannalla on kiva viettää koko päivä, ota mukaan uimaleluja ja älä unohda aurinkorasvaa.

KAUPUNGIN OMAT TAPAHTUMAT

Kannattaa kurkata oman kotikaupungin tapahtumat netistä. Esim. täällä Turussa on tarjolla todella paljon erilaista juhannus-ohjelmaa. Kurkkaa Turun tapahtumat tästä.

MUUMIMAAILMA

Tiesittekö, että Muumimaailma on auki myös juhannuksena. Pakkaa koko perhe autoon ja lähtekää nauttimaan ihanasta meri-ilmasta Muumilaaksoon. Muumilaakso on avoinna koko juhannuksen 10-18 ja tekemistä riittää varmasti koko päiväksi. Juhannuksena Muumilaakso on hiljaisempi, joten lapset pääsevät varmasti tapaamaan Muumeja henkilökohtaisemmin. Jos lapset ovat jo isoja ja Muumit ei innosta, niin voitte lähteä myös Väskin seikkailusaareen, jonne lähtee kuljetus Muumimaailman vierestä. Lue lisää minun reissustani Väskiin tästä.

PIKNIK

Järjestä brunssi tai ihana piknik jossain läheisessä puistossa. Muista kerätä roskat lähtiessäsi.

PIHAPELIT

Pihapelejä voi pelata missä vaan, vaikka kerrostalon pihalla. Varsinkin mölkky ja kroketti toimivat aina. Päivä kuluu mukavasti ulkoilmassa ja pieni kisailu on aina kivaa. Jos teillä on mukana paljon pelaajia, niin voitte järjestää vaikka juhannus-olymppialaiset.

METSÄRETKI

Metsäretket ovat parasta, ja jos haluat päästä juhannuksen tunnelmaan on metsäretki ehdoton fiiliksen nostattaja. Lounas kalliolla, kukkaseppeleen tekoa ja pulahdus järveen – täydellistä.

Mitä sinä meinaat tehdä juhannuksena? Itselläni on suunnitelmissa grillaaminen, uiminen sekä ystävien seura ja tietysti pihapelit 🙂

8 kommenttia

 1. Annukka kirjoitti:

  Mä oon ollu vaikka kuinka monta viimeistä vuotta viettämässä kaupunkijuhannusta, joten nyt on mahtavaa päästä vaan rentoutumaan mökille. Relaa ja ruokaa, vähän ehkä viiniä.

 2. Helena kirjoitti:

  Ihana että oot ideoinu juhannukseks erilaisia hyviä vaihtoehtoja. Meillä ei oo omaa mökkiä, mut vuokrataa Vierumäeltä hotellihuone 2 yöks. Mukavaa juhannusta :).

 3. Mira Rinne | www.fashionpoetry.eu kirjoitti:

  Tykkään tälläisistä mitä tehdä-artikkeleista ja tässäkin on erilaisia vaihtoehtoja 🙂 Ihanaa ja valoisaa juhannusta! <3

 4. Sonja kirjoitti:

  Mökillä vietettiin Juhannnus. Sää ei ihan suosinut, mutta kiva reissu kuitenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *