Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: KEVYT GLÖGIBOOLI

Glögijuomia on hauska testailla erilaisilla lisukkeilla. Mun lemppari glögi on Valion sokeroimaton glögijuoma. Vertailin muita sokeroimattomia glögejä ja tässä Valion yksilössä oli vähiten sokereita eli 3 grammaa sadassa grammassa. Glögihän on oikeasti aikamoinen sokeripommi, joten mistään kovin terveellisestä juomasta ei ole kyse.

Glögiä voi lämmitellä kätevästi kattilassa ja juomaan voi lisätä lisukkeeksi kuivattuja hedelmiä, sitruunaa, inkivääriä tai esim. karpaloita. Itse en pidä laisinkaan rusinoista tai manteleista, joten ne eivät minun glögiini kuulu ollenkaan. Olen löytänyt uuden tuttavuuden nimittäin Fun lightin Ginger Twist -mehutiivisteen, jota laitan välillä pienen tipan glögin sekaan – se antaa kivan pirtsakan maun juomaan. Ginger Twist tiiviste on sokeriton.

Suuremmalle porukalle lämpimää glögiä voi tehdä pumpattavaan termariin, mutta muuten glögin lämmittäminen voi olla hieman aikaa vievää, sillä juoma jäähtyy todella nopeasti. Itse aloin miettimään voisikohan glögiä tarjoilla kylmänä, kuten sangriaa ja siitä se ajatus sitten lähti, meinaan kylmä glögibooli kaikilla ihanilla lisukkeilla. Tämä booli on jouluinen ja se on helppo valmistaa ja se sisältää hedelmien ansiosta myös vähän vitamiineja.

Valmistusaineet

 • 1 purkki Valion sokeroimatonta glögijuomaa
 • 1 pullo kivennäisvettä
 • 1,5 dl Funlightin Ginger Twist -sokeritonta mehutiivistettä
 • 1 sitruuna
 • 1 lime
 • 1 mandariini
 • 1 kanelitanko

Valmistusohjeet

 1. Pilko sitruuna, lime ja mandariini viipaleiksi ja laita ne boolimaljaan tai sangriakannuun. Itse käytän mielummin kannua, koska se ei vie niin paljon tilaa pöydässä eikä jääkaapissa.
 2. Sekoita glögi, kivennäisvesi ja mehutiiviste kannuun.
 3. Lisää glögibooliin haluamasi mukaan rusinoita, manteleita, karpaloita yms lisukkeita.
 4. Tipauta booliin 1 kanelitanko tuomaan jouluista makua. Kuivatut omenat tuovat myös hyvän maun booliin. Halutessasi voit lisätä sangriaan jäitä, jos haluat pitää juomaa kylmänä, mutta huomaa, että jäät laimentavat hieman makua.

Terästetty glögibooli: Jos haluat tehdä glögiboolia terästettynä, voit miksata booliin esim. punaviiniä, kuohuviiniä, tai omenasiideriä oman maun mukaan.

Oletko sinä maistellut jo glögiä ja mikä on sinun lemppari glögisi? 🙂

4 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Hauska idea! Täytyypä testata! En ollut aikeissa järjestää pikkujouluja, mutta glögisangrian koemaistaminen voisi olla mitä parhain syy pienille juhlille… 🙂

 2. Sanna K kirjoitti:

  Moi! Onko 1 pullo kivennäisvettä tässä 1,5L vai 0,5L?

  • Diina-Maria Laakso kirjoitti:

   Moikka Sanna! Laitoin omaan booliin 1,5 L pullon, sillä tuo mehutiiviste tuo niin paljon makua, että sen ja glögin makeisuutta täytyy laimentaa kivennäisvedellä! Meinaatko testata tätä vai oletko jo testannut? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *