RESEPTI: KETOROONILAATIKKO – ELI MAKARONILAATIKKO ILMAN PASTAA
Makaronilaatikko ilman makaroonia – what? Kyllä luit oikein – sillä tässä makaronilaatikossa pasta korvataan kukkakaalilla! Resepti on gluteeniton ja se sopii myös ketogeeniseen-, ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Tämä on yksi mun lemppari arkiruoka ja voisin syödä tätä vaikka joka viikko. Ketoroonilaatikko maistuu ihan makaronilaatikolle, mutta se on terveellisempi vaihtoehto pastalle. Käytän itse tässä reseptissä melkein aina pakastekukkakaalia, koska sitä mulla on aina valmiina pakkasessa. Reseptiin voi käyttää halutessaan myös tuoretta kukkakaalia jolloin pieni kukkakaali riittää hyvin. Tätä reseptiä on kysytty multa niin usein, että päätin jakaa sen nyt täällä blogissa 🙂
VALMISTUSAINEET
- 400g jauhelihaa.
- 450-500 grammaa pakastekukkakaalia (voi käyttää myös tuoretta).
- 3 valkosipulinkynttä.
- 1 iso sipuli.
- 200g ranskankermaa.
- 2 dl kuohukermaa.
- 3 kananmunaa.
- Koskenlaskijajuustoa.
- Juustoraastetta.
- Suolaa ja mausteita.
VALMISTUSOHJEET
- Ruskista pannulla sipulit ja jauheliha.
- Keitä pakastekukkakaalia 5 minuuttia tai sen verran, että pehmenee hieman.
- Pilko kukkakaalit makaroonin kokoisiksi paloiksi.
- Sekoita uunivuoassa jauhelihat, sipulit ja kukkakaali sekaisin.
- Valmista munamaito munista, kuohukermasta ja ranskankermasta – sekoita hyvin!
- Kaada munamaito jauheliha-kukkakaali seoksen päälle.
- Leikkaa muutama pala Koskenlaskijaa ja upota ne seoksen sekaan.
- Ripottele päälle vähän juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin tunti.
Tämä ruoka on ihan parasta arkiruokaa ja kun päälle laittaa vielä sokeritonta ketsuppia – niin avot! Kaikki mun muutkin reseptit löydät, kun laitat tuonne oikean yläsivun hakukenttään: diiskuneiti resepti. Aiotko testata tätä reseptiä? 🙂
PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).
SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:
LUE MYÖS:
RESEPTI: KERMAINEN JAUHELIHA-KASVISWOKKI (VHH + GLUTEENITON)
Pitääkin testata maistuisiko tämä tuolle pikkuneidille 😀
Kukkakaalista on moneksi. Mahtava herkku, jota meillä syödään lähes päivittäin.
Kiitos kivasta uudesta reseptistä. Olen koukussa kukkakaaliin, joten tämä menee ehdottomasti kokeiluun. Koskelaskija on myös herkkuani. Mietin sitä voisiko juustopalat korvata sillä juoksevalla purkissa olevalla Koskelaskijalla?
https://www.marjonmatkassa.fi/
Voi hyvin laittaa, olen kokeillut juoksevaa Koskenlaskijaa kesäkurpitsavuokaan, mutta mielestäni siitä tulee vähän vetisempää, kuin normi Koskenlaskijan kanssa ?
Ehkäpä tätä reseptiä voisi kokeilla. Ketoruuat ovat minulle täysin vieraita. Rakastan niin paljon leipää, ettei ketoilu ehkä olisi mun juttu.
Herkkuresepti. Olen tehnyt tätä jo monta kertaa. Kiitos😊
Ihana kuulla, että tykkäät. Tämä on munkin yksi suosikeista 🙂
Uunissa juuri, mahtituoksut kämpässä🤗
Jee toivottavasti maistui 🙂
He
För hur många personer är recepten?
This is a big casselore to 6 people 🙂
Ketoaineet syntyvät rasvanpoltossa, joten rasvalla korvataan hiilihydraatit. Proteiini ovat lihaksia varten. Ketoaineet toimivat lihasten, sydämen, keuhkojen ja aivojen energiana. Kun syö rasvaa, ei tule nälkää. Ketogeeninen ruoka on ketoaineita tuottavaa ravintoa. Proteiinista saa aminohappoja, jotka eivät ole ketoosihappoja.
Oli todella hyvää. Vaihdoin parsakaalin kesäkurpitsaan. Laitoin lisäksi paprikaa ja tomaattia. Korvasin ranskankerman yhdellä kananmunalla lisää.
Kiva kuulla, että maistui 🙂