Hae
Diiskuneiti

JOOGATUNTI OSANA POLTTARIOHJELMAA

Vietimme syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ystäväni polttareita. Ohjelmaamme kuului joogatunti, sillä morsian rakastaa joogailua. Varasin yksityistunnin polttariseurueelle Turun Intusiasman hyvinvointikeskukseen. Kerron artikkelin lopussa lisää fiiliksiämme ohjatusta joogatunnista osana polttaripäivää, mutta nyt ensin tehdään lyhyt katsaus siihen mitä jooga on ja miksi sitä kannattaa harjoittaa 🙂

Mitä jooga on?

Kaikki varmasti tuntevat sanan jooga ja tuo sana tuo ihmisille mieleen erilaisia asioita. Yleinen kuva on, että jooga on rentouttava liikuntamuoto, mutta jooga voi tarkoittaa erilaisille ihmisille erilaisia asioita – jooga voi olla meditaatiota, liikuntaa, hengittämistä, filosofiaa tai keino rentoutua.  Joogan juuret juontaa Intiaan ja joogan päämäärinä toimivat hyvinvointi, terveys, voimaantuminen, henkinen kasvu ja mielen valaistuminen. Vuosien saatossa joogasta on kehittynyt erilaisia suuntauksia eli joogalajeja.

Viisi syytä joogata

  1. Jooga parantaa unenlaatua, jos kärsit uniongelmista pieni reuntouttava joogahetki ennen nukkumaanmenoa auttaa sinua saamaan makoisat yöunet.
  2. Jooga auttaa erilaisiin kiputiloihin. Jos kärsit esimerkiksi vatsan toimintahäiriöistä, niin joogasta voi löytyä apua vatsaongelmiin. Jooga auttaa myös parantamaan kipeitä lihaksia.
  3. Parasta joogassa on varmaan se, että se rentouttaa ja tuo hyvän olon tunteen niin mieleen kuin ruumiiseen.
  4. Jooga vahvistaa vastustuskykyä eli voit pitää pöpöt pois joogaamisen avulla.
  5. Joogan pranayama-harjoitukset auttavat hengittämään paremmin ja lisäämään hapenottokykyä.

Jooga osana polttariohjelmaa

Kun suunnittelimme toisen kaason kanssa polttariohjelmaa oli luonnollista, että ohjelmaan tulisi jokin aktiviteettiosio. Meidän ei tarvinnut kauaa miettiä, kun mieleemme juolahti jooga, josta morsian kovasti pitää. Mielestäni polttareissa on tärkeää järjestää sellaisia aktiviteettejä, joista morsian nauttii – eli ei siis mitään nolausta, vaan mukavaa yhdessä tekemistä. Parasta on, jos koko polttariporukka pääsee touhuamaan yhdessä, eikä vieraiden tarvitse vain istua ja katsoa, kun ”morsian tekee”. Meidän polttarimme alkoivat brunssilla ja morsius-saunalla vuokratussa juhlatilassa Liedossa. Olin hankkinut kaikille ihania korealaisia hemmotteluhoitoja Suomalaisesta Bearel -verkkokaupasta. Kasvonaamiot ja mustapäälaastarit olivat erittäin suosittu ja hauska osa polttareita. Saimme nauraa naamiot päässä toisillemme ja otimme hauskoja bumerangeja Instagramiin 😀 Saunan jälkeen tilaan saapui meikkaajaystäväni Ninni ja yksi polttarivieraista oli kampaaja Miila, joten saimme morsiamen Bride-To-Be kuntoon huntua ja missinauhaa unohtamatta.

Brunssin, morsius-saunan ja kosmetiikkahetken jälkeen suuntasimme Intusiasman hyvinvointikeskukseen Turkuun. Saavuimme paikalle joogavaatetuksessa ja jätimme tavaramme pukukoppiin. Olin sopinut etukäteen ohjaajan kanssa, että hän pitää meille rauhallisen tunnin, eli ei mitään hikijumppaa, koska olimme jo täydessä tällingissä. Pääsimme ensimmäiseksi testaamaan Ballet Fit Barrea, joka on yhdistelmä balettia, tanssia ja pilatesta. Suurin osa liikkeistä tehtiin balettitangolla ja luulen, että meistä jokainen löysi itsestään salaisen ballerinan, sillä niin hienosti koko porukka liikehti tangolla. Loppu tunti mentiin lempeällä joogalla sekä todella aistillisella loppu rentoutuksella.

Joogastudion valinta polttareihin

Vuonna 2015 toimin koordinaattorin tehtävissä Pop-up Turku hankkeessa ja silloin törmäsin ensimmäisen kerran Intusiasmaan yrityksenä. Pop-upissa hankimme pienyrittäjille maksutta liiketaloja pop-up käyttöön. Hommasin tälle uudelle joogastudiolle promootiopaikan Turun joulutorille ja jo silloin ihastuin heidän lämminhenkisyyteen. Kun päätimme ottaa joogan osaksi polttariohjelmaa, niin minun ei tarvinnut miettiä hetkeäkään, kun osasin nimetä heti Intusiasman. Joogastudioiden kartoitus meni siis helposti, koska Intusiasman valinta oli minulle ehdoton. Intusiasma sijaitsee siis Turussa Läntisellä Pitkäkadulla, joten kaikki Turussa ja lähiseuduilla asuvat menkää ihmeessä testaamaan tätä ihanaa joogapaikkaa. Intusiasma on hyvinvointikeskus, joka on tarjoaa apuja energiseen ja elinvoimaiseen elämään sekä hyvinvointiin. Intusiasma tarjoaa yli 10 erilaista joogalajia ja omia suosikkejani ovat Ballet Fit Barre sekä Yoga Dance.

Mitä joogatunnista osana polttariohjelmaa jäi mieleen?

Kun saavuimme Intusiasman studioille vastaanotto oli todella mukava ja ystävällinen. Tilat olivat upeat ja seiniin oli kirjoitettu ihania mietelauseita. Meidän tuntimme pidettiin peilisalissa, jonne oli sytytetty tunnelmaa luovia tuikkuja. Kävin myös tutustumassa toiseen saliin, jota kutsun metsäksi, sillä se oli tapetoitu ihanalla metsätapetilla. Meidän ohjaajana toimi ihana Susan Heijari, joka oli todella ammattitaitoinen ja hän otti meistä jokaisen aivan erityisella tavalla huomioon. Tuntimme oli todella monipuolinen ja mukava. Itselleni jäi mieleen erityisesti Ballet Fit Barre, joka oli todella kivaa, mutta samalla tarpeeksi haastavaa. Joogatunnin jälkeen koko polttariporukka oli todella rentoutunut ja moni mainitsi, että heillä oli ihan super hyvä olo saunan ja joogan jälkeen. Susan antoi meille matkalle mukaan kupilliset teetä, joka maistui joogan jälkeen todella hyvältä. Joogasta sanotaan usein, että se rauhoittaa mielen sekä sydämen ja tuo onnellisuuden tunteen, sekä ajatuksia onnesta – ja tämä on kyllä täysin totta. Jooga saa hyvän olon tunteen niin fyysisesti kun henkisesti.


 ”Rauhallinen tunnelma ja olin yllättynyt, kuinka tehokkaita yksinkertaiset liikkeet voi olla.”

”Ohjaaja oli rauhallinen ja asiansa tunteva. Osasi lempeästi ohjata oikeisiin asentoihin.”

”Barre oli mielenkiintoinen ja haastava tunti, teimme liikkeitä, joita en ole koskaan ennen kokeillut, vaikka muuten jooga on minulle tuttua.”

”Kokemus oli kaikinpuolin hyvä. Ohjaaja oli ihana ja huomioi kaikkia tasapuolisesti sekä auttoi korjaamaan asentoja.”

 ”Intusiasman joogastudiosta jäi hyvä mielikuva. Viihtyisä ja tilavat siistit salit. Erityisesti jäi mieleen se suuri metsä tapetti yhdessä salissa, kun pääsi vilkaisemaan. Varmasti rauhoittavaa joogata siellä.”

”Tilat olivat aivan mahtavat, visuaalisena ihmisenä kaiken henkisen ruuan lisäksi myös tilat olivat ihanaa silmän ruokaa.”

”En ollut kuullut aikaisemmin paikasta, mutta tänne haluaisin uudelleen. Tilat ovat kätevästi keskustan vieressä”.


Voin suositella lämpimästi joogatuntia osana polttariohjelmaa. Oli ihanaa saada rentoutua ja hiljentyä koko polttariporukan kanssa ennen illan rientoja. Kiitos Susan ja Intusiasma 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.