Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: PUMPKIN SPICE-PIIRAKKA (GLUTEENITON, KETO)

*Sisältää mainoslinkkejä

Syksyisin tekee aina mieli omenapiirakkaa ja sitä on saatava oli ruokavalio sitten mikä tahansa. Tämä piirakkapohja on tehty Paulan Keton omenapiirakan reseptiä mukaillen. Tein muutama viikko sitten itse Pumpkin Spice -maustetta ja siitä tuli kova hitti somessa. Huomasin, että reseptiäni oli jaettu erilaisissa ruokaryhmissä ja sain kauheasti kiitosta reseptistä. Päätin korvata tässä omenapiirakan reseptissä kanelin Pumpkin Spice -mausteseoksella ja ai että tuli hyvää – kokeilkaa! Pumpkin Spice -mausteseoksen reseptin löytyy täältä. Tämä omenapiirakan resepti on gluteeniton ja se sopii ketogeeniseen-, ja vhh-ruokavalioon 🙂

VALMISTUSAINEET

 • 2 isoa omenaa.
 • Pumpkin Spice -maustetta (katso ohje tästä).
 • 150 g mascarponea.
 • 125 g voita.
 • 5 kananmunaa.
 • 1,5 rkl mantelijauhoa.
 • 1,5 rkl kookosjauhoa.
 • 1 rkl psylliumia.
 • 1 rkl leivinjauhetta.
 • Makeutusainetta (voi käyttää myös esim. karppisokeria tai jättää kokonaan pois). Tähän kuuluisi 1,5 dl oikeaa sokeria (voit käyttää myös oikeaa sokeria jos et tuijota hiilareita) eli katso korvattavuuden määrä makeutusaineen tuotepurkin kyljestä, koska kaikissa makeutusaineissa määrät ovat hieman erit.

VALMISTUSOHJEET

 1. Riko munat kulhoon ja lisää sekaan makeutusaine – vatkaa kunnolla vaahtomaiseksi.
 2. Sulata voi ja lisää se seokseen.
 3. Lisää seokseen mascarpone ja sekoita hyvin.
 4. Sekoita omassa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne ripotellen munaseokseen.
 5. Kaada taikina 24-26 cm *irtopohjavuokaan.
 6. Viipaloi omenat ja asettele ne taikinan päälle.
 7. Ripottele päälle Pumpkin Spice -maustetta.
 8. Paista uunissa 150 asteessa noin 1 tunti.

Omenapiirakan voi tehdä myös uunipellille, jolloin taikina riittää juuri ja juuri koko pellilliseen. Jos teet taikinan uunipeltiin, niin silloin paistoaika on vain 30 minuuttia! Kuvissa näkyvät suloiset Muumi-leivontakulhot ovat Martinexin valikoimasta ja löydät kaikki Muumi-leivonta tuotteet *tästä. Omenapiirakan kanssa maistuu täydellisesti sokeriton kerma-, tai mascarponevaahto namskis!

Herkullista syksyä 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

 

LUE MYÖS:

RESEPTI: PUMPKIN SPICE MAUSTESEOS

RESEPTI: FETA-JAUHELIHAPIIRAKKA (GLUTEENITON + KETO)

RESEPTI: HELPPO KETOPANNARI RAEJUUSTOSTA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.