Hae
Diiskuneiti

IHANA POP-UP KAUHUKIRJA LAPSILLE

*Sisältää mainoslinkkejä

Muistan, kun aina lapsena luin tätä *Jan Pieńkowskin Kummitustalo -kirjaa ystäväni luona sekä kirjastossa. Kirja on jäänyt samalla tapaa mieleni syövereihin, kuin suosittu *Noidan Käsikirjakin. Mulla on jo vuosia pyörinyt mielessä aina välillä tämä kirja, mutta koska en ole tiennyt teoksen nimeä, en ole voinut sitä itselleni etsiä tai ostaa. Kummitustalo -kirja on julkaistu jo vuonna 1979 ja vasta tänä vuonna sain tietää mikä kirjan nimi on ja onnekseni löysin sen Adlibrikseltä 21,90€ hintaan. Kirja saapui minulle viime viikolla ja se oli kyllä yhtä mahtava, kuin lapsuudesta muistinkin.

Itselläni ei ole lapsia, mutta meillä käy paljon ystävien lapsia, joten innolla jo odotan, että koska pääsen lukemaan tätä kirjaa lasten kanssa. Uskon, että jokainen lapsi rakastuu tähän teokseen, koska se sisältää liikuteltavia osia, erilaisia luukkuja ja vaikka mitä ihania pop-up juttuja. Kummitukset ja möröt tuntuvat kiinnostavan kaikkia lapsia ja tämä on hauska tapa hypätä lempeän tarinan muodossa sisälle kummitustaloon. Alle 3-vuotiaille lapsille kirjaa ei suositella irtoavien osien vuoksi.

Kirja on jännittävä, mutta ei kuitenkaan pelottava. Kirja kertoo siitä, kuinka kummitustalon omistaja on kutsunut tohtorin kylään, koska hän ei saa nukuttua, ruokahalu on kadonnut ja hän on levoton. Asukas miettii kuvitteleeko hän asioita vai tapahtuuko talossa jotain eriskummallista. Aaveita, hämähäkkejä, keittössä sotkevia monstereita, avaruusolioita, luurankoja – kirjasta löytyy vaikka mitä karmivaa, olematta kuitenkaan liian kauhumainen. Pop-up elementit ovat hyvin tehtyjä ja tämä on aivan täydellinen kirja lasten Halloween-juhliin ja takuuvarma hittilahja vuodenajasta riippumatta.

Itselleni tulee kirjasta hieman mieleen kauhuelokuva Babadook, jossa äiti ja poika löytävät hyllystään pop-up kirjan, jonka jälkeen kirjan mörkö sekoittaa heidän mielensä ja tulee vierailulle heidän kotiinsa. Toivottavasti tästä kirjasta nyt ei kuitenkaan muuta mitään mörköjä meille asumaan 😀

Onko tämä kirja sinulle tuttu? Jos innostuit kirjasta, voit tilata sen *täältä.

 

LUE MYÖS:

RESEPTI: KARMIVAT HALLOWEEN-HERKUT

TOP 5: KOKO PERHEEN HALLOWEEN ELOKUVAT

SOITTOLISTA HALLOWEEN JUHLIIN

 

7 kommenttia

 1. Jenni S. | Big mamas home kirjoitti:

  Ei näytä tutulta, mutta vaikuttaa hauskalta. Ei ehkä ole meillä vielä ajankohtainen, sillä edellinen ponnahduskirja päätyi silpuksi kiitos uteliaan taaperon. ?

  http://bigmamashomeblogi.com

 2. villananna kirjoitti:

  Onpa kiva kirja. Näyttämökirjat ovat aina olleet mun juttu. Jossain kohtaa niitä ei vaan oikein saanut mistään kun esikoinen syntyi. Kiva kun niitä on taas ja kunnollisia.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 3. hannamariav kirjoitti:

  Tää vaikuttaa kyllä hyvälle lastenkirjalle! Mä en tosiaan muista juuri yhtäkään lastenkirjaa Kunnaita lukuunottamatta, onneksi ei vielä tarvitse näihin niin paneutua mutta eihän sitä tulevaisuudesta tiedä 🙂

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Onpas mielenkiintoinen lasten kirja! meilläkin nämä ovat varmasti ajankohtaisia muutaman vuoden päästä, kun meidän pieni Elli kasvaa vähän isommaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.