Hae
Diiskuneiti

MITEN TUKEA TURKULAISIA RAVINTOLOITA JA KAUPPOJA POIKKEUSAIKANA

Koronaviruksen vuoksi kaikki ravintolat ovat nyt todella pahassa pinteessä ja osa ravintoloista sekä kahviloista on joutunut sulkemaan jo kokonaan. Arvostan suuresti, että täällä Turussa Kauppakeskus Hansa on päättänyt olla perimättä vuokraa kauppakeskuksessa olevilta ravintoloilta ja kahviloilta. Tässä artikkelissa kerron vinkkejä, miten voimme yhdessä auttaa paikallisia ravintoloita ja kauppoja siltä, ettei heidän tarvitse laittaa lappua luukulle ja lomauttaa kaikkia työntekijöitä. Artikkelin lopusta löytyy myös mun seitsemän suosikki-ravintolaa Turusta sekä yksi miehen ylivoimainen lemppari 😉

K-MARKET HANSAKORTTELI MYY NYT PAIKALLISTEN RAVINTOLOIDEN RUOKA-ANNOKSIA

K-market Hansakortteli on tehnyt hienon teon, sillä he ovat ottaneet paikallisilta ravintoloilta myyntiin take-away ruoka-annoksia. Heillä on myynnissä vaihdellen eri ravintoloiden ruoka-annoksia. Olen bongannut heiltä ainakin Bagel Housen, Lounascenterin, Powaun, Aunen, Kupittaan Paviljongin ja kasvisravintolan ruoka-annoksia. Ruoat voi tilata myös kotiin 3€ kuljetusmaksulla. Jos olet turkulainen ravintoloitsija, niin ota rohkeasti yhteyttä Hansan K-markettiin ja sinunkin ruoka-annokset voivat olla siellä jo huomenna myynnissä. Ihan mahtava idea ja hatun nosto K-market Hansalle. K-Marketilla on myös kotiinkuljetus, lue siitä lisää tästä!

RESQUE SOVELLUS MYY HÄVIKKIRUOAN LISÄKSI NYT MYÖS NORMAALEJA TAKE-AWAY ANNOKSIA

Moni ravintola myy hävikki take-away ruokaa Resque sovelluksen kautta. Sovelluksessa on poikkeuksellisesti myynnissä nyt hävikkiruoan lisäksi myös ravintoloiden normaaleja ruoka-annoksia. Resquen listoilta löytyy mm. Daily Bistro, Pizzeria Napoli, Cafe Brahe, Wiklundin ravintolat, K-marketteja, Grill It Marina, Sushi Panda, Göran, Komppeli, Maku, Skanssin Kulma, Kupittaan Paviljonki, Tiirikkila, Mbakery, Fontana, Kasvisravintola ja monta muuta! Voit ladata Resque-sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta.

OSTA MARKETTIEN HÄVIKKIRUOKAA

Turkulaisten kehittämän Unwasted-apin kautta voit ostaa häviksi menevää ruokaa ja elintarvikkeita lähellä olevista K-marketeista. Pienet kaupat ovat nyt aivan pulassa, sillä asiakasmäärät ovat romahtaneet aivan täysin, kun ihmiset tekevät ostoksia isoissa marketeissa ja kaupassa käyminen on selkeästi viruksen myötä muutenkin vähentynyt. Tämä näkyy selvästi jo siinä, että pienemmät kaupat ovat joutuneet aika rajulla kädellä muokkamaan auki-oloaikojaan. Nyt on hyvä hetki auttaa ja ladata Unwasted-sovellus ja pelastaa ruokaa lähikaupoista! Olen kirjoittanut sovelluksesta oman artikkelin ja sen pääset lukemaan tästä.

KISSKA – OSTA RAVINTOLAAN LAHJAKORTTI NETISTÄ

Kiss My Turku -sivusto on koonnut yhden sivun alle listan turkulaisia ravintoloita. Sivun kautta voi ostaa lahjakortteja ravintoloihin. Muista synttärisankaria ravintola-lahjakortilla ja hanki äidille kortti hänen lempiravintolaan äitienpäiväksi.  Vaikka nyt ravintolat ovat kiinni, niin on hyvä tukea heidän toimintaa ostamalla lahjakortti, jonka voi käyttää sitten kun paremmat ajat koittaa taas. Hyppää Kisskan verkkokauppaan tästä!

MUN SUOSIKKIRAVINTOLAT *7

Haluan itsekin ehdottomasti tukea oman paikkakuntani ravintoloita ja tässä tulee omat suosikkiravintolani Turusta.. Tilaamme mieheni kanssa kotiin ruokaa noin 1-2 kertaa viikossa. Käytän Woltin ja Foodoran sovelluksia, mutta monesti myös noudan ruoan paikan päältä.

Fontana

Jos mieli tekee lounasta, niin Fontana on ollut jo vuosia se paikka jonka valitsen. Täällä on tullut vietettyä monta lounashetkeä eri ystävien seurassa ja ruoka on aina ollut tosi hyvää. Fontanaan tehtiin juuri iso remontti ja nyt ravintola on entistä upeampi. Fontana tarjoaa poikkeusaikana take-away kuljetuksia. Kurkkaa take-awayhin kuuluvat annokset tästä.

Golden Dragon

Jos haluamme kiinalaista, niin tilaan aina sitä Golden Dragonista. Listalla on perinteisiä kiinalaisia annoksia ja hintaluokka on edullinen. Omat suosikkiannokseni ovat kana valkosipulikastikkeessa ja paistettu riisi kanalla, katkaravuilla ja kananmunalla. Golden Dragon löytyy Foodora-sovelluksesta.

Pikku-Torre

Olen tykännyt jo vuosia Pikku-Torren safkoista. Heiltä saa rehtiä ruokaa ilman mitään hienosteluja. Turun parhaat gluteenittomat burgerit saa täältä ja myös aurajuustokana kermaperunoilla on niin hyvää. Paikan päällä on aina ihana pubimainen tunnelma live-esiintyjineen. Pikku-Torre löytyy Wolt-sovelluksesta.

El Nam

El Nam on meksikolainen ravintola ja heiltä saa todella hyviä salaatteja sekä gluteenittomia tortilloita edulliseen hintaan. Heillä on kaksi ravintolaa, ensimmäinen sijaitsee kävelykadulla Hansakorttelin yhteydessä ja toinen Skanssin kauppakeskuksessa. Rakastuin El Namiin heti ekalla kerralla jo muutama vuosi sitten. Tätä kirjoittaessa El Nam oli ilmoittanut somessa, että sulkee toistaiseksi ravintolansa poikkeustilan vuoksi. Se oli vielä aiemmin Foodora-sovelluksessa, yhyyh.

Carlina

Jos mieli tekee pizzaa tai kebua, niin meidän suosikkipaikka on Carlina. Heiltä saa isot annokset ja pizzat voi tilata myös gluteenittomalla pohjalla. Carlina löytyy Wolt-sovelluksesta.

Hesburger

Eihän sitä olisi turkulainen ollenkaan jos ei Hesburgerista pitäisi. Mun mielestä Hesen gluteeniton hampurilainen päihittää ehdottomasti Mäkkärin ja Burger Kingin hampurilaiset. Tiesitkö muuten, että Hesburgerin lastenateriaan voi valita gluteenittoman hampurilaisen? Itse otan aina lastenaterian, koska se on täysin sama kuin normaali gluteeniton ateria, paitsi juoma on vain pienempi, mutta hinta paljon edullisempi. Ranskalaisia ei voi tietenkään koskaan syödä ilman paprikamajoneesia, mmmmm! Hesburger löytyy sekä Foodoran, että Woltin sovelluksesta.

Sushipanda

Jos mieli tekee sushia, niin valitsen todella useasti ravintolaksi Sushipandan. Heillä on hyvät tuotteet edulliseen hintaan. Nyt 12.4 saakka Foodora tarjoaa kaikista Sushipandan tilauksista 5€ alennuksen eli hopihopi ja sushia tilaamaan.

+ miehen suosikki

Bonuksena tähän loppuun vielä miehen suosikkiravintola, josta hän voisi tilata vaikka joka päivä ruokaa on Siipiravintola. Mä en ole koskaan itse oikeen ymmärtänyt miehen hehkutusta wingseistä. Vaikeasti syötäviä kananpaloja, jotka upotetaan niin tuliseen kastikkeeseen ettei maista mitään muuta. No mutta makunsa kullakin, onhan se aina viihdyttävää katsottavaa, kun äijä hikoaa ja on ihan punainen, kun vetää kanat tsernobyl-kastikkeella 😀 Siipiravintola löytyy Wolt-sovelluksesta.

Mikä on sun suosikki-ravintola omalla paikkakunnallasi? 🙂

 

LUE MYÖS:

SHOPPAILE HÄVIKKIRUOKAA LÄHIKAUPASTASI

TEE RUOKAOSTOKSET EDULLISESTI

MINUN LEMPIRAVINTOLANI TURUSSA: PINCHO NATION

 

 

4 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Mikään näistä ei ollut, no ehkä Hesburgeria lukuunottamatta, ulkopaikkakuntalaiselle tuttu. Mutta mekin olemme kyllä hiukan tukeneet kotinurkkiemme yrittäjiä, esimerkiksi salaatti + pizzakombo on hyvä tilaus, syödään salaatti ekana päivänä ja pizza toisena päivänä.

 2. Mari kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä! Itsekin yrittänyt nyt tukea paikallista ja tullut enemmän tilattua ruokaa kotiin. Tässä oli silti paljon mulle uusia juttuja, jotka laitan muistiin :).

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Täytyy myöntää ettei nyt ole ruokaa pahemmin tullut tilattua kotiin – ei sitä tule tehtyä kyllä muutoinkin. Voisi tosin vilkaista mitä valikoimaa on ja löytyisikö sieltä pikkuneidillekin syötävää 🙂

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Ulkopaikkakuntalaisella paljon uusia tuttavuuksia. Nyt on todella tärkeää tukea paikallisia yrittäjiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.