Hae
Diiskuneiti

KAUHUKESKIVIIKKO: DRAG ME TO HELL

Tervetuloa kauhukeskiviikon pariin! Katson paljon kauhuelokuvia ja tässä postaus-sarjassa esittelen joka keskiviikko yhden suosikki kauhuelokuvani. Toivottavasti tekin löydätte uutta hyytävää katsottavaa tai muistatte jonkin unholaan jääneen elokuvan uudelleen 🙂

DRAG ME TO HELL (2009)

Tänään on vuorossa Drag Me To Hell. Elokuva on niin pelottava, että olen uskaltanut katsoa sen ainoastaan pari kertaa. Tämä elokuva on minulle vähän kuin aikoinaan The Ring oli, eli näin painajaisia monta kuukautta. Nyt kun katsoin The Ringin uudelleen, niin ei se ollut edes yhtään kamala. Niin se mieli muuttuu, kun tulee jokin vielä kauheampi kauhuleffa eteen. Mä katson kauhuleffat aina valoisaan aikaan, yleensä aamulla tai päivällä – jos suakin pelottaa, niin tee myös niin.

JUONI

Christine on töissä pankissa ja hän on kiinnostunut avoinna olevasta apulaisjohtajan paikasta. Apulaisjohtaja paikan haluaa myös hänen työkaverinsa Stu ja heidän esimiehensä kertoo, että välillä johtajan on tehtävä pankkialalla myös ikäviäkin ratkaisuja. Christinen asiakkaaksi tulee iäkäs rouva Ganush, joka pyytää asuntolainalleen maksuaikaa. Christine päättää hylätä hakemuksen, jotta hän olisi lähempänä apulaisjohtajan paikkaa. Rouva Ganush rukoilee polvillaan, että Christine auttaisi häntä, mutta Christine kutsuu vartijat ja koko pankki pysähtyy katsomaan heitä. Rouva Ganush nolostuu ja sanoo, että Christine nolasi hänet kaikkien nähden. Vartijat vievät Rouva Ganushin pihalle pankista. Kun Christine pääsee töistä ja kävelee parkkihalliin, on hallissa hänen autonsa lisäkseen enää yksi auto. Christine kipittää sisälle autoonsa ja huomaa, että vastakkaisen auton alta lentää Rouva Ganushin nenäliina hänen auton ikkunaansa. Rouva Ganush istuu Christinen takapenkillä ja hyökkää Christinen kimppuun ja taistelukohtauksen jälkeen Ganush  repii Christinen takista napin ja langettaa Christinen päälle vanhan romaanikirouksen. Tämä kohtaus oli ehkä yksi elokuvan pelottavimpia ja ällöimpiä!

Poikaystävä saattaa Christinen kotiin ja matkalla Christine miettii olisiko hän kuitenkin voinut antaa lisää maksuaikaa Ganushille. Christine kuulee matkalla ääniä ja hän näkee kadulla selvännäkijän liikkeen. Christine taivuttelee poikaystävänsä ja he menevät selvännäkijälle. Selvännäkijä näkee istunnossa Lamia demonin ja kertoo, että Christine on luultavasti kirottu. Poikaystävä ei usko laisinkaan, että selvännäkijä puhui totta. Poikaystävä Clay vie Christinen kotiin ja lupaa palata tunnin sisällä Christinen seuraksi. Christine alkaa kokemaan heti kotonaan yliluonnollisia tapahtumia, kun Lamia tulee säikyttelemään Christineä ensimmäisen kerran ja pikku hiljaa yliluonnollisia tapahtumia alkaa ilmaantua yhä enemmän. Christine ilmaantuu Rouva Ganushin luokse, mutta Ganush on kuollut ja hänen hautajaisiaan vietetään juuri talon kellarissa. Rouva Ganushin tyttären tytär kertoo, että mummo olikin kertonut, että Christine niminen nainen saattaa ilmaantua heidän ovelleen ja pyytää kirouksen poistamista. Tyttären tytär kertoo, että Christine ansaitsee kaiken mitä hänelle on tulossa.

Christine selvittää, että häntä piinaa demoni nimeltään Lamia ja hän joutuu uhraamaan Lamialle mm. kissanpentunsa. Lamia ei suostu ottamaan Christinen lahjoja vastaan, vaan hän haluaa saada Christinen sielun. Christine hakee apua samalta selvännäkijältä, jossa hän oli käynyt aikaisemmin. Yhdessä kahden selvännäkijän kanssa he järjestävät Christinelle manauksen ja Christine luulee päässeensä Lamiasta eroon. Selvännäkijä kertoo, että kirouksen saa kuitenkin siirrettyä pois ainoastaan antamalla kirotun napin jollekin toiselle. Christine ei kykene antamaan nappia kenellekään ja hän päättää palauttaa sen Rouva Ganushille, joka makaa ruumiina hautausmaalla. Christine on iloissaan, sillä hän on vihdoin päässyt napista eroon ja he lähtevät Clayn kanssa matkalle. Christine ostaa juna-asemalta uuden takin ja Clay tulee häntä vastaan ja kertoo, että Christine oli unohtanut hänen autoonsa kirjekuoren. Christine avaa kirjekuoren ja sieltä löytyy tuo sama nappi eli Christine oli heittänyt hautakuoppaan väärän kirjekuoren, eikä nappia laisinkaan. Loppu oli yllättävä, sillä kun luuli, että kaikki oli jo hyvin, niin Lamia nappasi Christinen lopullisesti juna-asemalla. Huh hyytävä elokuva – suosittelen!

TÄHDET

ARVOSTELUT

IMDb:ssä Drag Me To Hell oli saanut arvosanaksi 6.6. Itse annan elokuvalle arvosanan 9, sillä minun mielestä tämä elokuva oli todella pelottava ja säikähdin monta kertaa. Elokuvassa pelottavinta oli ehdottomasti romaanirouva Ganush.

Katso elokuva

Elokuva on ollut aikaisemin Netflixin valikoimassa, mutta ainakaan nyt en sitä sieltä enää löytänyt (toivottavasti tulee takaisin). Kurkkasin, että elokuva löytyy ainakin pienissä osissa Youtubesta tai sen voi vuokrata *tästä 3 euron hintaan (mainoslinkki).

Kurkkaa tästä MUUT kauhukeskiviikot:

Annabelle.

The Haunting – Paholaistalo.

Summer of 84.

Kun tuntematon soittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.