Hae
Diiskuneiti

PASTELLINSÄVYISTÄ ASKARTELUA JA MUITA PÄÄSIÄISPERINTEITÄ

Pääsiäinen on ihan pian täällä ja se tarkoittaa meille aina pientä kevätlomaa ja irtiottoa arjesta. Vaikka matkustamaan ei nyt päästä ja kaikki vuokramökitkin tuntuvat olevan loppuun bookattuna, niin tänä vuonna tehdään jotain kivaa kotona. Rakastan juhlasesonkeja ja minua on pienestä asti kiinnostanut kodin pukeminen juhlaan. Istutin viime viikolla rairuohon ja se onkin jo lähtenyt mukavasti kasvamaan. Tänä vuonna istutin myös popcorninjyviä joita sain äidiltäni. Äitini sanoi, että popparit voivat kasvaa yli metrin pituiseksi ja aloin heti haaveilemaan kuinka upealta ne näyttäisivät keväällä parvekkeella.

PÄÄSIÄISOKSIEN ASKARTELUA

Olin tällä viikolla yökylässä äitini luona ja askarreltiin teini-ikäisen siskoni kanssa pääsiäisoksia. Olen säilyttänyt vuosi tolkulla siskoni lapsena tekemiä virvon varvon-oksia, mutta ne tuntuvat nykyään jotenkin liian räikeiltä makuuni ja halusin testata pastellin sävyisten pääsiäisoksien tekoa. Löysin Tokmannilta pastellinsävyisiä sulkia ja Tigerista ostin vaaleita kreppipaperirullia. Valkoisella lahjanarulla saa tehtyä söpöjä rusetteja oksiin. Meillä oli apulaisena erittäin utelias Nappi-kissa joka hieman hankaloitti askartelua. Häntä kiinnosti varastaa pöydältä sulkia ja järsiä oksia. Nappi on ihan mustan värinen ja hän onkin kuin noidan kissa – meidän oma pääsiäiskatti. Pääsiäisoksista tuli tosi suloisia ja käänsin kyllä katseita, kun menin niiden kanssa linja-autoon. Turun paikallisliikenteen some ihastui myös oksiini ja he jakoivat oksista kuvan omalla instatilillään.

PÄÄSIÄISPERINTEENI

Koristelen kodin aina pääsiäiseen ja alkavaan kevääseen. Kasvatan rairuohoa ja koristelen kodin pääsiäisoksilla, tipuilla ja suklaamunilla. Vaikka noudatan ketogeenistä ruokavaliota johon sokeri ei kuulu, niin olen silti ostanut munia tänäkin vuonna koristeeksi – mies voi sitten syödä ne. Olen järjestänyt vuosittain siskolleni pääsiäismunajahdin eli piirrän aarrekartan ja piilotan kodin täyteen suklaamunia jotka pitää sitten kartan avulla löytää. Siskoni täyttää toukokuussa jo 15-vuotta, mutta aion silti tänäkin vuonna hänelle pääsiäismunajahdin järjestää 😀 Olen monesti järjestänyt pääsiäisenä brunssin ja kutsunut perheeni syömään. Viime vuonna äitini järjesti pääsiäisruokailun ja olimme heillä syömässä ja yökylässä. Nyt Turun pahan koronatilanteen vuoksi en ole vielä miettinyt miten tänä vuonna järjestän brunssin tai ruokailun. Jos kokoontua ei voi, niin teen sitten kunnon juhla-aterian vain minulle ja miehelleni. Minulla on aina myös tapana lähettää mammalleni pääsiäiskortti ja suklaata, koska hän asuu eri kaupungissa. Parveke saa aina myös pääsiäisenä ensimmäiset kukat, kun narsissit valtavat parvekkeen.

PÄÄSIÄISKYSELY

Loppuun tälläinen hauska pääsiäiskysely johon voit itsekin vastailla kommenttiosiossa tai kopsata omaan blogiin 🙂

Tykkäätkö mämmistä? Tykkään! Mammani opetti minut jo pienenä mämmin makuun. Valitettavasti en ole mämmiä kuitenkaan sen jälkeen syönyt kun jouduin siirtymään gluteenittomaan ruokavalioon. Joka pääsiäisen olen gluteenittomia mämmejä kaupassa hipelöinyt, mutta en ole raaskinut pulittaa yhdestä mämmilaatikosta seitsemää euroa.

Mitä syöt pääsiäisenä? En syö mitään pääsiäisen perinneruokia kuten lammasta tai pashaa. Sen sijaan kokkailen yleensä jotain parsasta ja valmistan sellaisen juhla-aterian joka maistuu varmasti kaikille. Ruokahävikin minimointi on itselleni aina tärkeää ja siksi en suosi väkisin perinneruokia josta monet ei välitä.

Oletko virponut ja miksi hahmoksi halusit aina pienenä pukeutua? Kävin aina lapsena virpomassa ja halusin aina olla noita. Muistan kun isäpuoleni teki minulle hienon luudan jossa oli kiinni vanha kahvipannu.

Montako suklaamunaa menee pääsiäisenä? Kyllä aina pari kinderiä menee. Katsotaan sallinko itselleni tänä vuonna yhden kinderin ja poikkean ketosta.

Paras pääsiäisdrinkki? Jokin kuiva kuohuva, valkoviini tai Taikurin punssi.

Käytkö pääsiäisenä kirkossa? Ei kyllä ole tullut käytyä. Lapsena kävin mamman kanssa.

Mikä on parasta pääsiäisessä? Vapaapäivät ja perheen kanssa yhdessäolo. Alkava kevät, aurinko ja lintujen laulu – ja tietysti syöminen!

Vietätkö sinä pääsiäistä? 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

 

LUE MYÖS:

RESEPTI: GLUTEENITTOMAT KINDER-KUPPIKAKUT

RESEPTI: PARSA-JAUHELIHAKIUSAUS FETALLA

TESTISSÄ: MAAILMAN SÖPÖIMMÄT IHONHOITOTUOTTEET

8 kommenttia

 1. villananna kirjoitti:

  Meillä alkaa pääsiäinen huomenna. Mitään en ole sen eteen tehnyt 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Pääsiäiskyselyn nappaan ehdottomasti itsellekin vastailtavaksi 😀 Meidän oli tarkoitus laittaa myös ruohoa kasvamaan pääsiäistä varten, mutta arvaa olenko asian unohtanut. Pitää katsoa ehtiikö vielä 😀 Onneksi neiti on kasvatellut sitä myös päiväkodissa.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Nappaa ihmeessä. Kyllä vielä ehtii hyvin laittaa rairuohoa. Laitat vaan aurinkoiseen paikkaan, niin ne kasvavat todella nopeasti 🙂

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Pääsiäinen pääsi jotenkin yllättämään. En ole tehnyt vielä mitään pääsiäisen eteen. Tai no, ostin 24 kinderiä. Minulla on 5 vapaapäivää pääsiäisen aikaan, joten ehdimme viettää aikaa perheen kesken. Koronan takia ei sitten muita nähdäkkään.

  Mukavaa viikonloppua!

 4. Marjo kirjoitti:

  Hauska pääsiäiskysely. Tähän voisin itsekin vastata. Pääsiäinen on vasta ensi viikolla joten meillä ei mitään koristeita ole otettu vielä esille. Vasta kiirastorstaina. Myönnän olen syönyt jo pari Mignon munaa 😀

  https://www.marjonmatkassa.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.