Hae
Diiskuneiti

YHDEKSÄN GLUTEENITONTA UUNIRUOKAA

Uuniruoat ovat arjenpelastajia, sillä ne kypsyvät itselleen uunissa ilman sen kummempaa vaivannäköä – ja ruokaa saa loihdittua helposti myös isommallekin porukalle. Tästä artikkelista löydät yhdeksän gluteenitonta uuniruoka suosikkiani 🙂

TONNIKALAPASTA UUNISSA

Viime keväänä, kun koronavirus rantautui Suomeen uutisoitiin, että kauppojen pasta-, ja tonnikalaosastot huusivat tyhjyyttään. Jaoin viime maaliskuussa tämän ”karanteeni-pastan” reseptin ja se nousi todella suosituksi. Kyseessä on siis uunissa tehtävä tonnikala-pastavuoka, jossa raaka-aineet koostuvat gluteenittomasta pastasta, tonnikalasta, tomaattimurskasta ja ruokakermasta.

Avaa resepti tästä!

KANA-PERUNAVUOKA (one POT)

Tämä resepti on yksi mun lemppareista! Kaikki aineet asetellaan raakana vuokaan ja sitten koko komistus vain uuniin. Niin helppoa ja todella hyvää. Suosittelen kokeilemaan – et pety 😉

Avaa resepti tästä!

JAUHELIHAPASTA-VUOKA

Helppo jauheliha-pastavuoka maistuu koko perheelle ja se on helppo valmistaa. Tarvitset vain jauhelihaa, gluteenitonta pastaa, juustoraastetta sekä ruokakermaa. Tämä on kermaisempi vaihtoehto perinteiselle makaroonilaatikolle 🙂

Avaa resepti tästä!

JUUSTOINEN KANAJAUHELIHA-PASTALAATIKKO

Tämä on yksi ainoita reseptejä, jossa olen saanut kananjauhelihan maistumaan hyvältä. Olen kokkaillut kananjauhelihasta vaikka ja mitä, mutta sen koostumus on aina liian vetinen ja mauton. Tässä pastalaatikossa kananjauheliha maistuu oikeasti hyvältä – kiitos juustokastikkeen 😉

Avaa resepti tästä!

JAUHELIHA-PERUNAVUOKA

Perunat viipaleiksi vuokaan, sekaan paistettua jauhelihaa ja päälle munamaitoa -avot! Ainoa mikä tässä ruoassa ärsyttää on perunateatteri, mutta se on kyllä sen arvoista ja miksei perunat voisi myös viipaloida vuokaan kuorineen, kunhan pesee ne vain hyvin.

Avaa resepti tästä!

PARSA-JAUHELIHAKIUSAUS

Parsan sesonkiaika starttaa huhtikuussa ja se kestää aina kesäkuun loppuun saakka. Itse rakastan parsaa ja siitä on tullut kokkailtua monenlaisia juttuja, mutta parsa on myös todella hyvää ihan vaan uunissa paistettuna tai grillattuna. Vihreää parsaa voi käyttää myös raakana, mutta valkoinen tankoparsa tulee aina kypsentää. Parsa sisältää foolihappoa, C-vitamiinia, K-vitamiinia ja B-vitamiinia eli melkoinen terveyspommi on siis kyseessä. Parsan uskotaan tekevän todella hyvää suolistolle, sille se on hyvä kaliumin ja kuidun lähde – kannattaa siis popsia parsaa! Parsa pehmenee uunissa ihanasti perunan ja jauhelihan joukkoon. Suosittelen lämpimästi testaamaan tätä reseptiä.

Avaa resepti tästä!

JAUHELIHA-LAATIKKO PERUNA-KEITTOJUUREKSISTA

Kaikille sopan tekijöille tuttu tuote on varmasti pakastealtaasta löytyvä valmis peruna-keittojuuressekoitus. Kyseisestä tuotteesta voi tehdä helposti myös uuniruoan kaatamalla vuokaan pakastesekoituksen, paistettua jauhelihaa ja kermaa – nam! 🙂

Avaa resepti tästä!

JAUHELIHA-RIISIVUOKA

Blogihistoriani suosituin resepti on ehdottomasti jauheliha-riisivuoka, joka on maukasta sekä maailman helpointa valmistaa. Teen itse tätä noin kerran kuukaudessa, sillon kun ei oikeen jaksa kokata, mutta kunnon ruokaa on saatava. Sinun tarvitsee ainoastaan paistaa jauheliha ja heittää kaikki ainekset sekaisin uunivuokaan – riisiä ei tarvitse edes keittää, vaan se kaadetaan raakana vuokaan.

Avaa resepti tästä!

JAUHELIHA-KESÄKURPITSAVUOKA

Tässä tulee uskomattoman helppo ja nopea ohje herkulliseen sekä todella vähäkaloriseen jauheliha-kesäkurpitsavuokaan. Tämä resepti on myös maidoton ja gluteeniton! Ruoka on kuin lasagnea, mutta pastalevyt on korvattu kesäkurpitsalla – klassikko! Kesäkurpitsaa kannattaa syödä, koska se on mahtava kaliumin lähde sekä siinä ei ole juuri lainkaan hiilareita. Kesäkurpitsa tekee hyvää vatsalle ja edistää terveellistä ruoansulatusta.

Avaa resepti tästä!

Toivottavasti saitte näistä vinkkejä gluteenittomaan ruoanlaittoon. Jos sinulla on takataskussa jokin hyvä gluteenittoman uuniruoan resepti, niin jaa se ihmeessä muillekin kommenttiosiossa 🙂

PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).

 

LUE MYÖS:

RESEPTI: GLUTEENITON KANA-RIISINUUDELIWOKKI

7 GLUTEENITONTA TARJOTTAVAA KAHVIPÖYTÄÄN

RESEPTI: GLUTEENITTOMAT MAISSIKAKKUPIZZAT

 

7 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tonnikalapastaa voisikin tehdä jossain vaiheessa. Viimeksi kippasin sinne esim. kaikki jämät juustoista ja vitsit miten hyvää tuli 😀

 2. Jane / Yhtä kuin kirjoitti:

  Kesäkurpitsaa syödään meillä ihan hirveästi, kun mies ketoilee ? Se on kyllä silti itsellekin mieleen ?

 3. Melissa L kirjoitti:

  Mulle tulee aina nälkä kun katson tällaisia postauksia, vaikka olisin miten syönyt juuri 😀

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 4. Henna kirjoitti:

  Me ollaan vasta ihan viime kuukausina innostuttu uuniruuista, joten siinä mielessä tää tuli kyllä tosi hyvään aikaan 🙂 Kaksi reseptiä nappasinkin talteen että menee heti lähi päivinä kokeiluun!

 5. Iiris kirjoitti:

  Minulla on hyvä gluteeniton itse keksitty nakkikastike ohje.
  Paketti (kuorettomia) nakkeja, pussi paahdettua sipulia, Viola maustettu tuorejuusto, PippuriPekka kerma, vettä tarpeen mukaan. Ruskista nakit pannulla, lisää kerma ja 1dl vettä (itse huutelen sillä kermapurkin), kaada joukkoon sipulit, Lämmitä Violajuusto mikrossa (sekoittuu paremmin), jatka kastikkeen sekoittamista miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmenneet, lisäile vettä tarvitessa. Sopii hyvin tarjottavaksi kasvisten ja perunoiden kanssa. Jos haluat vielä juustoisempaa, lisää purkillinen Valion maustettua dippi sulatejuustoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.