Hae
Diiskuneiti

VISIT LIETO: TERVETULOA MAALAISFESTAREILLE

Kesä on pian jo puolessa välissä ja onneksi lämpöä on riittänyt ainakin täällä Varsinais-Suomessa. Kesän festarit ovat käynnistyneet ympäri Suomea ja ajattelinkin nyt vinkata teille oman kotikuntani maalaisfestareista. Smuggler Rok järjestetään täällä Liedossa jo neljännen kerran elokuussa ja joka vuosi Smuggler on kerännyt suuren yleisön täältä Liedosta sekä lähikunnista. Tänä vuonna Smugglerissa esiintyy mm. Pete Parkkonen, Elastinen, Stratovarius, Uniklubi, Maija Vilkkumaa yms – nimekkäitä artisteja on luvassa siis myös tänä vuonna ja koko artistikattauksen näet tästä.

Visit Lieto

Mikä ihmeen Lieto – kysyy varmaan nyt joka toinen teistä. Minähän olen paljasjalkainen turkulainen, mutta muutin 2016 miehen perässä tänne Lietoon. Lieto sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päästä Turussa ja olenkin ihan rakastunut siihen, että ”maalta kaupunkiin” on niin lyhyt matka. Saan nauttia täällä Liedossa ihanasta maalaistunnelmasta, mutta koska käyn Turussa töissä, niin pääsen kaupungin sykkeeseen viikottain ja useamminkin jos niin haluan. Bussit kulkevat useasti tunnissa Lieto – Turku väliä, joten tänne on todella helppo tulla myös bussilla. Bussi numero 6 lähtee kauppatorilta Burger Kingin edestä. Hotelleja täällä Liedossa ei ole, mutta sitäkin suloisempi pieni keskusta ja onhan meillä täällä pari kahvilaa, ravintola, pubi, kirjasto, lihakauppa, Lidl ja Alko – mitä muuta sitä tarvisikaan. Täällä Liedossa on myös upea Nautelankosken luontopolku, joka jokaisen kannattaa kokea, eväät mukaan ja retkelle koskelle. Liedossa sijaitsee myös legendaarinen Zoolandia, Vilkkimäen meijeri sekä upea esihistoriallinen muinaislinna.

Miksi kannattaa lähteä Smuggler Rokkiin?

 • Edullista: kahden päivän lippu kustantaa vain 56€. Perjantain lippu on 32€ ja lauantain lippu maksaa 42€
 • Smuggler sopii myös lapsiperheille, sillä sunnuntaina festareilla on maksuton perhepäivä – siis MAKSUTON, ihan huikeaa!
 • Turusta on hyvät kulkuyhteydet, bussilippu maksaa vain 3€ ja matka kestää noin 20 minuuttia.
 • Festarivieraat ruokkii paikallisyrittäjät Bulleriina ja Liedon Lihakauppa. Mun mielestä on mahtavaa, että tuetaan paikallisia yrittäjiä.
 • Festareiden jälkeen iltaa pääsee vielä viettämään Liedon omaan paikallispubiin ja valinnan varaakin on: Jams Bar tai Old Smuggler.
 • Festareilta voi halutessaan poistua kesken kaiken ja festarirannekkeella pääsee takaisin alueelle.
 • Jos et löydä festareilta lihatonta tai gluteenitonta syötävää, voi poistua hetkeksi herkuttelemaan vaikka Liedon Hesburgerille tai hakea läheisestä marketista evästä.

Jos mielit Liedon Smuggler Rokkiin, niin nyt kannattaa suunnata lippuostoksille. Kun liput on hankittu herää aina se suurin kysymys: mitä päälle festareille? Festareilla musiikin lisäksi on yhä enemmän kyse myös muodista ja tyylistä. Ajattelin tulevien postausten joukossa esitellä teille vinkit täydelliseen maalaisfestarityyliin! Nähdäänkö elokuussa täällä Liedossa? 🙂

4 kommenttia

 1. Reetta kirjoitti:

  Festarityylipostaukset on mahtavia, jään innolla odottamaan! Voisin itsekin katsoa, jos saisin väsättyä tyylipostauksen ennen elokuun Flow-festivaalia. Ihanat kuvat tässä postauksessa 🙂

 2. Lietolainen kirjoitti:

  Liedosta löytyy kyllä ”hotelleja” eli täälläpäin nimellä majoituspaikka. Kirkkotiellä, ihan festarialueen kupeessa löytyy sekä hieman etäämmältä, matkalta Liedon asemalle. 🙂

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Kiva tietää, onko sen nimi siis ”majoituspaikka”? Löytyykö netti / somesivut, niin voin vinkata muillekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.