Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: HELPPO NESTEENPOISTOJUOMA

Bye nestepöhö! Sain aikoinaan äidiltäni tämän reseptin ja teen tätä aina, kun kehoa turvottaa. Tästä saa pikaisen ja luonnollisen avun nestekertymän poistoon. Lisäksi suosittelen juomaan paljon vettä. Turvotukseen saa myös aina välittömästi avun liikunnasta, joten ei muutakuin mukillinen tätä ihmejuomaa naamaan ja pienelle kävelylle ja turvotus häviää varmasti.

Juoma kannattaa ottaa aamuisin, sillä se laittaa heti aineenvaihdunnan toimimaan. Juomaa voi nauttia kylmänä tai kuumana. Itse juon juomaa yleensä lämpimänä Muumi-mukillisen verran kerrallaan kerran päivässä. Juoma säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon. Nesteenpoiston lisäksi juomalla on hirveästi terveysvaikutuksia, sillä inkivääri ja sitruuna ovat täynnä vitamiineja ja tulehduksia estäviä aineita.

INKIVÄÄRIN TERVEYSHYÖTYJÄ

 • Poistaa tulehdusta kehosta esim. reuma, masennus ja ibs.
 • Auttaa ripuliin ja ilmavaivoihin.
 • Voi auttaa raskauspahoinvointiin.
 • Laihduttajan kaveri: boostaa aineenvaihduntaa.
 • Verenkierto tehostuu.
 • Auttaa flunssanoireisiin, sillä inkivääri lämmittää kehoa.
 • Vähentää lihaskipuja.

SITRUUNAN TERVEYSHYÖTYJÄ

 • Sitruuna sisältää C-vitamiinia, kuitua, kivennäisaineita ja kaliumia. Kalium laskee verenpainetta.
 • Myös sitruunaa alentaa tulehduksia kehossa.
 • Kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa polttamaan rasvaa.
 • Estää munuaiskivien syntymistä.
 • Tehostaa raudan imeytymistä.
 • Alentaa kolesterolia.
 • Sitruuna sisältää kollageenia eli se hävittää juonteita kasvoilta.

Valmistusaineet

 • 300 g inkivääriä.
 • 2 sitruunaa.
 • 1,5 litraa vettä.

Valmistusohjeet

 1. Laita vesi kiehumaan.
 2. Pese inkiväärit ja paloittele ne kuorineen viipaleiksi (5cm).
 3. Lisää inkiväärit kiehuvaan veteen ja keitä miedolla lämmöllä puoli tuntia.
 4. Siivilöi vesi kannuun.
 5. Purista sitruunat inkivääriliemen sekaan.

PS. jos haluat juomaan makeutta voit lisätä sekaan esim. pari ruokalusikallista hunajaa. Sekaan voi puristaa myös halutessaan veriappelsiinia, greippiä tai normi appelsiinia.

Inkivääri ja sitruuna ovat kunnon terveyspommeja ja niitä kannattaa nauttia päivittäin. Ota tavaksi laittaa vesilasiin sitruunaviipale tai pudota illalla lämpimään vesimukiin pala inkivääriä – se lämmittää ihanasti ja auttaa nukahtamaan. Aiotko testata tätä juomaa? 🙂

 

Terveysvaikutukset bongattu seuraavista lähteistä:

https://www.puhti.fi/blogi/ruoka-aineet-jotka-hillitsevat-matala-asteista-tulehdusta/

https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/11048 ja https://blogit.ts.fi/terveys-tiede/onko-inkivaari-nivelrikon-ihmelaake/

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

KUUKAUSI ILMAN SOKERIA JA VILJOJA

KAKSI HELPPOA KETOSÄMPYLÄN RESEPTIÄ

YHDEKSÄN GLUTEENITONTA UUNIRUOKAA

11 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Joskus otin hotelliaamiaisella vahingossa jotain inkiväärijuomaa ja yllätyin sen voimakkaasta mausta – ei oikein kolahtanut. Ehkä jos itse väkertäisi voisi saada laimeammankin version 🙂

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   No tämä minun ihmejuoma on kyllä aika tujakkaa settiä! 😀
   Juomasta saa laimeampaa laittamalla vähemmän inkivääriä ja esim. enemmän hunajaa ja appelsiinia 🙂

 2. tuulanneli kirjoitti:

  Tämä oli mielenkiintoinen yhdistelmä, jota en olekaan maistanut. Täytyypä laittaa resepti talteen!

 3. Annukka kirjoitti:

  Hmm, sitruunan hapot eivät kyllä ole hyväksi hampaille. Ja just Martina-gaten kautta puhuttiin, että sitruunan terveyshyödyt esim. just nesteenpoistossa on tieteellisten tutkimusten mukaan kyseenalaisia; on sekä puolesta että vastaan tutkimusta.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Verrattuna sokeriin, en usko, että sitruunalla on kauheasti mitään haittavaikutuksia varsinkaan kohtuullisella käytöllä.
   Tässä reseptissä sitruunan omaa mehua on alle 2 desiä puristettuna yli litraan. Juoman voi myös tehdä ilman sitruunaa jos sitruunan hapot mietityttää. Tilalle voi puristaa vaikka appelsiinia! 🙂

   Sitruuna sisältää todella paljon vitamiineja: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/11048 ja itse olen kokenut saavani siitä välittömiä terveyshyötyjä 🙂

 4. Helena kirjoitti:

  Nämä nesteenpoisto juomat ovat varmasti hyviä juuri dieetin aikana tai lyhyellä ajanjaksoilla, jos haluaa nesteet liikkumaan. Kiitos vinkistä :).

 5. Annukka kirjoitti:

  Sitruunhappojen vaikutuksesta hammaseroosioon on saatavilla paljon tieteellistä tutkimusta (esim. Duodecimin sivut ja pubmed-tietokanta), joten kyse ei ole pelkästään siitä miten koet asioiden olevan. Sokeri toki on myös tieteellisten tutkimusten pohjalta haitallista hampaille, mutta sen pohjalta ei voi perustella sitruunahappojen olevan vähemmän haitallisia.

  Nyt on ollut paljon puhetta juuri vaikuttajien vastuullisuudesta varsinkin juuri terveyteen liittyvien lausuntojen/kirjoitusten suhteen, ja kuinka paljon virheellistä tietoa jaetaan. Tässä postauksessa luetteletkin c-vitamiinin ja inkiväärin terveyshyötyjä, mutta lähdettä mistä ne olet löytänyt en huomannut. Lisäksi on aika hurja väite, että esim. inkivääri poistaa masennusta. Mihin tutkimuksiin tuo väite perustuu? Käsittääkseni on myös lain vastaista markkinoida elintarvikkeita sairauksien hoitoon. Tietenkään tässä et yritä myydä mahdollisimman paljoa inkivääriä, mutta postaus voidaan kuitenkin nähdä oman blogisi markkinointina.

  Olen ehdottomasti sitä mieltä, että terveyttä tulee edistää, mutta niin, että se tieto on tieteelliseen riippumattomaan tutkimukseen perustuvaa, eikä mihinkään musta tuntuu-pohjaan. Toivottavasti lisäät ainakin lähteet noihin terveysväittämiin tähän postaukseen.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Hei Annukka ja kiitos rakentavasta kommentistasi 🙂

   Olen saanut tämän reseptin äidiltäni ja hän on hirveän kiinnostunut kaikesta terveyteen liittyvästä. Tämä ei todellakaan ole mikään mainostus tai myyntikikka, vaan oma mielipiteeni, miten olen kokenut inkiväärin yms. vaikuttavan minuun säännöllisellä käytöllä. Olen lukenut myös paljon tutkimuksia aiheesta sekä katsonut dokkareita. Lisään artikkeliin lähteitä, josta olen näitä terveysvaikutuksia myös bongannut. Masennuksen aikaan kehon serppi on yleensä koholla ja se tarkoittaa tulehdustilaa. Jos inkivääri vaikuttaa tulehduksiin, niin silloin se myös saattaa auttaa masennukseen. Itse ainakin koen käytöllä olevan todella paljon piristäviä vaikutuksia.

   Mm. lääkätieteen proffa Juhani Knuuti on kirjoittanut tästä aiheesta paljon: https://blogit.ts.fi/terveys-tiede/onko-inkivaari-nivelrikon-ihmelaake/

   Mutta ihmelääke tai ei, niin itse olen löytänyt inkivääristä ja sitruunasta paljon terveyshyötyjä itselleni ja ehdottomasti aion käyttää näitä luonnon omia superpommeja jatkossakin. Pyrin mahdollisimman vähän käyttämään lääkkeitä ja kokeilemaan luonnon omia rohtoja. Jos pitää valita, että ostanko kaupasta energiajuoman vai pudotanko vichyyn palan sitruunaa, niin valitsen jälkimmäisen. En tarkoittanut tällä reseptillä mitään pahaa, vaan se on minun oma energiajuomani ja paljon muutakin 🙂

 6. Tanja/Minimaattori kirjoitti:

  Sitruunainkiväärimehu on omakin suosikkini, jota juon erityisesti flunssassa. Sitruunakurkumamehu taas on arkinen aamujuomani.
  Reseptisi inkiväärin määrä kyllä ihmetytti, 300 grammaa kuulostaa melkoiselta määrältä kun inkivääri on niin vahvaa. Itse laitan yhden sitruunan ja vain palan inkivääriä plus pari desiä vettä. En tosin myöskään keitä lientä, vaan juon ihan tuoreena ja juuri puristettuna.
  Myös teen joukossa inkivääri on must! Kuin tietysti ruuanlaitossa (kana, possunliha…)
  Suomestahan saa nykyään ihan kotimaista tuorettakin inkivääriä, meilläpäin joutuu vielä käyttämään kuivattua.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Inkivääri on kyllä mahtava ja monikäyttöinen. Tässä reseptissä tosiaan keitän inkivääriä melkein tunnin ja itseni mielestä juoma ei ole silti liian vahvan makuista. Äitini kasvattaa inkivääriä itse, voisin myös testata kasvatusta itse 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.