Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

UUSI SUPERHAUSKA VINK-SEURAPELI AIKUISILLE

Kaupallinen yhteistyö: Bezzerwizzer Studio
*Sisältää mainoslinkkejä

Te ketkä seuraatte minua Instagramin puolella, ette ole voineet välttyä minun #VINKgame stooreilta ja varmasti moni muistaa meidän yhteisen peli-illan, jossa mä kyselin mistä suomalaiset hullaantuvat, hyräilin The Cardigansin lovefool -biisiä, piirsin taivaalta löytyviä asioita ja näyttelin sanontaa ”nostetaan kissa pöydälle”. Sain kauheasti palautetta, että peli-ilta Instagramissa oli kiva ja jatkoa sille ollaan jo toivottu. Ehkäpä järjestän siis vielä uudestaankin VINK peli-illan Instagramin puolella. Kaikki VINK-pelin stoorit ovat katsottavissa mun Instagramin kohokohdissa ja sinne pääset tästä 🙂

VINK-peli on kuitenkin oikeasti tarkoitettu seurapeliksi ja livenä pelattavaksi. Vinkkaajan tehtävänä on selittää, näytellä, hyräillä ja piirtää korteista löytyviä sanoja, biisejä, sanontoja tai aiheita ja joukkuekaverit yrittävät arvata mitä vinkkaaja yrittää vinkata. Mitä parempi on vinkkaamaan, niin sitä nopeammin pelissä etenee. Pelissä joukkueet pelaavaat vuorotellen ja ensimmäisen joukkue maalissa voittaa. Pelin mukana tulee pelilauta, aihekortit, pelinappulat, tiimalasi sekä piirustusalusta ja tussi. Pelissä pääset vinkkaamaan sekä arvaamaan. Jokaisessa aihekortissa on viisi sanaa ja niiden kaikkien vinkkaamiseen on aikaa vain 90 sekunttia. Joukkue saa yhden pisteen jokaisesta oikein arvatusta asiasta ja menettää kaksi pistettä jos joukkuekaverit arvaavat kortissa punaisella merkityn kielletyn sanan – eli pelissä ei kannata huutaa kaikkea mieleen tulevaa, vaan miettiä mikä sana voisi oikeasti olla. VINK-pelissä edetään kortti kerrallaan ja jos kaikki sanat arvataan oikein pääsee viisi askelta eteenpäin. Bonusaskeleita voi saada ainoastaan silloin jos vastajoukkue epäonnistuu. Pelilaudassa on myös mustan nuolen osoittama kortti ja tämä kortti on aina pakko nostaa, mutta siitä saa myös yhden lisäpisteen.

MITEN VOI VINKATA?

PIIRTÄMÄLLÄ = vinkkaaja ei saa elehtiä eikä äännellä lainkaan. Kaikki vinkit pitää tehdä piirtämällä pelin mukana tulevaan valkoiseen tauluun. Numeroiden lisäksi myös muita symboleita voi käyttää, mutta ei kirjamia.

NÄYTTELEMÄLLÄ = vinkkaaja ei saa äännellä lainkaan eli näyttely vedetään pantomiinina.

HYRÄILEMÄLLÄ = vinkkaaja voi hyräillä, viheltää tai lallatella, mutta puhua eikä elehtiä saa ollenkaan.

SELITTÄMÄLLÄ = vinkkaaja ei saa elehtiä tai sanoa ääneen kyseistä asiaa siten kuin se on korttiin kirjoitettu. Vinkkaaja ei saa käyttää taivutusmuotoja tai selittää sanoja toisella kielellä. Myöskään rimmaavia sanoja ei saa käyttää esim. holvi – polvi.

ESIMERKKEJÄ AIHEPIIREISTÄ

VINK-peli on kiva, koska se sisältää asioita menneisyydestä, mutta myös nykyhetkestä. Omat suosikkini on piirtäminen ja hyräily. Olen löytänyt hyräilykorteista kaikkia ihania biisejä, joiden olemassa olon olin jo unohtanut – joten olenkin saanut peliä pelatessa tehtyä myös uusia soittolistoja Spotifyyn 😀

  • Taivaalta löytyviä asioita, amerikkalaisia TV-sarjoja, säähän liittyviä asioita, pörssiyhtiöitä, kuuluisia sanontoja, pizzantäyteitä.
  • Eläinsanontoja, Netflix alkuperäissarjoja, ammatteja, PS4 pelejä. Suomen presidenttejä, olohuoneesta löytyviä asioita.
  • Biisejä josta löytyy sana ”love”, ABBAN biisejä, ysärihittejä.
  • Mökiltä löytyviä esineitä, mistä suomalaiset hullaantuvat, valtioita.

Peli on ihan superhauska pelattavaksi aikuisten ja nuorten kesken. Odotan niin paljon, että korona laanntuisi ja pääsisin järjestämään ystävien kanssa peli-iltoja. Mä olen aina rakastanut lautapelejä ja tämä on ihan mahtava uutuus, kun tuntuu, että aina tulee pelattua niitä samoja pelejä ja kortitkin muistaa jo ulkoa. Tässä pelissä parasta on nauraminen ja myötähäpeä 😀 VINK-peliä myy ainakin Suomalainen Kirjakauppa, Prisma ja Kärkkäinen.

Miltä uusi VINK-peli kuulostaa? 🙂

 

LUE MYÖS:

MUUMIEN IHANIMMAT MIETELAUSEET

ARKEA PAKOON RUISSALON KYLPYLÄÄN

MINUN LEMPIRAVINTOLANI TURUSSA: PINCHO NATION

 

 

 

 

Kaupallinen yhteistyö: Bezzerwizzer Studio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.