Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

MITEN PÄÄSIN EROON OSAMAKSUISTA JA LUOTTOKORTEISTA?

Kaupallinen yhteistyö: OmaLaina.fi

Päätin kirjoittaa tästä jopa ”nolosta” aiheesta eli velkaantumisesta. Olen itse ollut vielä muutama vuosi sitten ihan järkyttävässä velkakierteessä, jossa koko palkka on mennyt pelkkien laskujen maksuun. Tiedän myös useamman henkilön, jotka painivat tälläkin hetkellä samanlaisessa velkakierteessä, jossa rahaa ei jää laskujen jälkeen juuri mihinkään. Nettipalstat ovat täynnä keskusteluja velkaantumisesta ja se on jotenkin surullistakin, miten kaikki on niin helppo tänä päivänä ostaa velaksi – nykään pizzaakin saa tilattua osamaksulla. Muistan kun minun piti saada juhliin uusi mekko, piti sisustaa kotia tai oli pakko tilata netistä se uusi kosmetiikkasarja, joka kaikilla oli. ”Osta nyt – maksa erissä tai vasta helmikuussa”, joka sivusto on nykyään täynnä näitä mainoksia ja nuorempana sitä ajatteli, että miksi ei? Miksi en maksaisi ostoksia muutamassa erässä ja näin palkasta jäisi enemmän rahaa käytettäväksi myös kaikkeen muuhun kivaan. Joo tämä oli toimivaa pari vuotta, kunnes ostin osamaksulla tyyliin kaiken. Yhtä-äkkiä koko palkka meni pelkkiin osamaksuihin ja rahaa ei jäänyt elämiseen kuin pari sataa, joskus ei sitäkään. Otin lisää töitä ja saatoin olla samaan aikaan töissä jopa kolmessa eri työpaikassa. Vaikka tein täyttä viikkoa, niin otin myös viikonlopuille töitä. Jossain kohtaa havahduin, että olin aivan loppu fyysisesti sekä velkaantuminen ahdisti henkisesti. Raadoin kuin hullu ja kaikki rahat menivät velkojen maksamiseen. Olipa todella järkevää maksaa edelleen laskuja vaatteista, joita en edes enää pitänyt ja usein joku vaate saattoi maata vaatekaapissa hintalappu kiinni parikin vuotta. Osamaksulla ostettu iPhone oli jo hajonnut ja luottokortilla ostetusta Turkin matkasta oli aikaa jo yli vuosi.

PÄÄTIN, ETTÄ NYT TÄMÄ VELKAKIERRE SAA LOPPUA

Jotenkin sitä ajatteli, että mä haluan elää ja nauttia elämästä täysillä just nyt kun olen vielä nuori, mutta oikeasti se ei ollut sitä. Ne postiluukusta tipahtelevat laskut saivat mielen ahdistumaan ja jopa masentumaan. Klarna, Svea, Qliro, Collector, Ellos, H&M, Ikea, Telia ja mitä kaikkia näitä nyt oli. Vihasin aina sitä päivää, kun laskut piti maksaa – koska silloin aina oikeasti näki kuinka syvällä velkakierteessä olin. Sitten päätin, että nyt tämä saa loppua. Joskus, kun kaikki laskut tulivat vielä paperisina versioina, niin silloin sitä laskupinoa tuijottaessa oikein tajusi, että ei saakeli, kaikki rahat menee taas laskuihin. Nykyään, kun kaikki laskut lähetetään sähköpostitse ja e-laskuina, niin ei sitä välttämättä edes niin konkreettisesti ymmärrä kuinka paljon velkaa todellisuudessa on.  Se on vaan helppo maksaa se pienin maksettava summa ja lasku on unohdettu taas kuukaudeksi. Onneksi itse olin kuitenkin aina hoitanut kaikki laskut kunniallisesti, enkä koskaan menettänyt luottotietoja tai joutunut velkaneuvontaan. Kun tuttavani kertoi, että hän oli yhdistänyt kaikki lainansa yhden lainan alle, aloin selvittämään voisinko minäkin tehdä niin.

YHDISTIN KAIKKI OSAMAKSUT JA LUOTTOKORTIT

Tein lainavertailun suomalaisella OmaLaina.fi sivustolla ja sain tarjoukset eri luotonantajilta suoraan sähköpostiini. Nopeasti laskin, että jos nyt osamaksuihin ja luottokortteihin meni noin. 600€ kuussa, niin lainojen yhdistämisellä niihin menisi 150€ kuussa ja säästäisin koroissa ja kuluissa ison summan. Koin tämän minulle hyväksi vaihtoehdoksi jo mielenterveydenkin kannalta. Yhdistin kaikki osamaksut ja luottokortit, paitsi opintolainaa en halunnut tähän yhdistää, koska siinä oli valmiiksi jo niin pieni korko. Kun yhdistin lainat ja lainantarjoaja maksoi kaikki osamaksuni pois, päätin samalla myös leikata luottokorttini kahtia, etten vaan käyttäisi sitä enää.

Toki nykyäänkin, jos edessä on joku isompi hankinta esim. uusi TV, niin ehdottomasti maksan sen muutamassa erässä pois, kun teen kauheaa lovea kukkaroon. Nykyisin helpottaa myös se, että minulla on puoliso ja maksamme kaikki asiat puoliksi. Jos haluan hankkia jotain, niin mietin nykyään hankinnat todella tarkkaan ja koen, että minusta on tullut melko pihi. Mietin aina tarvitsenko oikeasti tämän tuotteen ja onko tämä järkevä hankinta. Vaikka joskus saatan ostaa jotain osamaksulla, niin pidän kuitenkin huolen siitä, että minulla on aina ainoastaan yksi osamaksu menossa kerrallaan. Kun minulla oli monta osamaksusopimusta eri firmoille, niin jouduin maksamaan jokaiselle laskuttajalle omat tilinhoitomaksut ja korot erikseen. Lainojen yhdistämisellä säästää rahaa, koska lyhytaikaisissa lainoissa, kuten juuri osamaksuissa ja luottokorteissa on todella isot korot. Yhdistetty laina voi pidentää hieman maksuaikaa, mutta se tulee myös pienemmän vuosikoron takia aina edullisemmaksi.

LASKE MITÄ OLET OIKEASTI VELKAA

Tiedän, että siellä ruudun puolella on muitakin osamaksujen kanssa taistelevia, joten suosittelen kaikkia ottamaan nyt esiin paperia sekä kynän ja tekemään pienen laskutoimituksen. Kun tulot ja menot saa konkreettisesti paperille, sitä voi oikein yllättyä, että kuinka paljon sitä velkaa onkaan.

 1. Kaiva laskupino esiin ja kirjoita paperille allekkain kaikki kuukausittain laskuihin menevät summat (myös vuokra).
 2. Laske kuinka paljon saat kuukausituloa ja vähennä siitä kaikki laskuihin menevät rahasummat.
 3. Kuinka paljon viivan alle jää plussaa? Siitä pitäisi vielä maksaa kuukauden ruoat yms!
 4. Nyt katso osamaksujen ja luottokorttien kokonaissummat eli kuinka paljon mistäkin on vielä maksettavaa. Laske ne kaikki yhteen. Jos maksat jotain osamaksuja minimimäärällä esim. 20€/kk voi todellinen lyhennys määrä korkojen jälkeen olla jopa alle puolet tuosta summasta, jolloin osamaksulla tehdyt ostokset tulevat todella kalliiksi.
 5. Hyppää OmaLaina.fi sivuille ja syötä osamaksuista ja luottokorteista tullut kokonaissumma lainasumma kenttään. Saat useita eri lainatarjouksia ja voit laina-aika nappulasta säätää millainen kuukausierä olisi sinulle sopiva. Lainatarjoukset eivät sido sinua mihinkään ja voit rauhassa miettiä olisiko lainojen yhdistäminen sinulle sopiva ratkaisu – minulle se oli aikamoinen pelastus.

VELKOJEN YHDISTÄMINEN

Lainaa ei kannata ikinä ottaa ilman vertailua oli kyseessä sitten mikä laina tahansa. Lainojen korot ja kulut vaihtelevat todella paljon ja lainojen ehtoihin kannattaa tutustua kunnolla. Itselleni eri rahoituslaitosten sivuilla käyminen ja lainahakemuksien täyttäminen tuntui todella työläältä ja siihen kului tuhottomasti aikaa. Onneksi nykyään on nämä maksuttomat lainojenvertailu-sivustot ja koska OmaLaina.fi on suomalainen, niin luotin heidän vertailuun. Lainahakemuksen lähettäminen on ilmaista, eikä se sido yhtään mihinkään. Itse sain sähköpostiini lainatarjouksia, joita tutkisin rauhassa pari viikkoa. Kun lopulta päätin ottaa yhden tarjouksista vastaan, kaikki hoitui sähköisesti ja manit olivat tilillä parissa päivässä.

Suosittelen lämpimästi lähettämään maksuttoman lainahakemuksen *OmaLaina.fi kautta. Itseäni helpotti jo pelkkä se tieto, kun sain tietää, että minulla on mahdollisuus tälläiseen järjestelyyn. Voit jättää lainatarjoukset päähän hautumaan ja mitään ei tarvitse heti päättää tai tehdä. Onko sinun taloudellista tilannetta helpottanut velkojen yhdistäminen?

Kaupallinen yhteistyö: OmaLaina.fi

13 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mä olen joskus aikanaan opiskelijana hyödyntänyt H&M:n osamaksumahdollisuutta, mutta nykyisin aikalailla kaiken maksan suoraan pois. Nyt on isompiakin hankintoja tulossa, mutta todennäköisesti saan varsin pitkälti säästöille niitä hankittua tässä pikkuhiljaa 🙂

 2. Sorakukka kirjoitti:

  Itseä epäilyttää mutta niin kai se uusi aina. Itsellä ei ole kuin kaksi lainaa jota makselen ja puolisolla omansa. Ne kun saisi yhdistettyä kaikki niin se tekisi sitä säästöä mutta kahden eri ihmisen on lienee täysin mahdoton yhdistää velkojaan. Jos onnistuisi niin tämä saattaisi helpottaa meitäkin. Tosin se että mittkä ovat korot ja muut kulut niin se on taas eri juttu.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Lainaa voi hakea yhdessä myös puolison kanssa, ja yleensä lainan korot ovat pienemmät kun lainalla on kaksi hakijaa 🙂
   Kannattaa tehdä tuo maksuton lainavertailu ja laittaa sieltä tulevat tarjoukset pohdintaan 🙂

 3. Milla kirjoitti:

  Vitsi mullakin ois helpotus lainojen yhdistäminen mutta kun ei ole palkkaa niin en ole saanu. Mutta yllätyksenä sain lainaamosta lainan. Nyt vaan pitäs loputkin laskut saada sinne yhdistettyä niin tilanne helpottaa. Koska mun summat on samoja kun sulla ja samojen firmojen osamaksuja.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Se on kyllä hankala tilanne jos ei ole töitä, koska silloin harva myöntää lainaa. Mutta jos on esim. ok liiton rahat, niin joku voi hyvin tarjota lainaa. Sun kannattaa testata lähettää hakemus Omalainan kautta, et siinä mitään muuta menetä kuin pari minuuttia hakemuksen täyttämiseen 🙂

 4. Melissa kirjoitti:

  Me ei ostella osamaksulla kuin isompia ostoksia, kuten tietokoneet. Ulkomaanmatkat on myös helpompi maksaa luottokortilla (paitsi laivamatkat), joten kyllä sitä maksettavaa välillä tulee meillekin. Ja opintolainaa on miehelläni aika iso määrä.

  https://villananna.blogspot.com

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Joo kyllähän tollaset isommat ostokset kannattaa maksaa muutamassa erässä, ettei tarvi sitten syödä pelkkää riisiä paria kuukautta. Onneksi opintolaina on aika edullista lainaa, joten siitä nyt ei kannata edes stressata ja opintolaina on otettu hyvään tarkoitukseen 🙂

 5. Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi kirjoitti:

  Hyvä, että sait apua tilanteeseesi ja kiitos tällaisen `nolon` asian julkisesti kertomisesta. Kyllähän tuota perheellisellä on paljon maksettavaa asunto- ja autolainassa yms. Välillä lasten harrastekulut varustehankintoineen nousee lähemmäs tonniin kuussa, tulee käytettyä luottokorttia. Tosin sekin kuitataan yleensä heti seuraavassa kuussa pois. Joskus matkoja maksellaan useampi kuukausi. -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Tonni kuussa, huh! Omia lapsia odotellessa, heh 😀

   Matkat on kyllä helppo ottaa muutamassa erässä, ettei tule kuukauden tuloihin niin kauhea lovi. Mutta niissä piilee se, että ne on myös helppo maksaa vaikka kuinka pitkällä maksuajalla, kun ajattelee ”no mä maksan nyt tässä kuussa vaan sen minimin”. Sitten matkalle tuleekin hintaa jo tuplaten, nimimerkillä kokemusta on 😀

 6. Johanna kirjoitti:

  Mäkin hain Omalainan kautta lainaa ja kirjoitin asiasta tänne: https://www.top5credits.com/fi/arvostelut/omalaina-fi/

  Mielestäni parasta palvelussa on se, että tarjouksia tuli runsaasti, ja niistä sai sitten valita parhaan. Toki jotain kehitettävääkin oli, mutta pääosin olin tyytyväinen ja sain hyvän lainatarjouksen. Huolellinen kilpailutus on kyllä salaisuus parhaan tarjouksen löytämiseksi.

 7. Pankkineuvoja kirjoitti:

  Vastenmielistä antaa kuva että kun ennen maksoit 600€ kuukaudessa niin nyt hokkuspokkus 150€ ja tilanne on sama. Ei ole. Maksat lainojasi toooodella pitempään nyt vaikka jonkun verran kuukausikoroissa ja palvelumaksuissa säästitkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.