Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

LUONNOLLINEN EHKÄISYKEINO ILMAN HORMONEJA

Kaupallinen yhteistyö: Daysy Suomi

Oletko koskaan miettinyt vaihtoehtoja tämän hetkiselle ehkäisyllesi? Oletko koskaan kuullut, että ehkäisy on mahdollista myös ilman hormoneja – ihan luonnollisesti? Mietin pitkään kirjoitanko tästä aiheesta laisinkaan, mutta päätin nyt kuitenkin avautua omia fiiliksiäni aiheesta, jos tästä olisi vaikka apua muillekkin. Käytin ennen e-pillereitä, jotka aiheuttivat minulle näppylöitä, väsymystä, painonnousua ja olin usein pahalla tuulella. Kun vanhemmallani todettiin sairaus nimeltään fosfolipidivasta-aineoireyhtymä (huh miten vaikea sana) kiellettiin myös minulta hormooniehkäisyn käyttäminen kokonaan. Sairaus voi aiheuttaa valtimo- ja laskimotukoksia, toistuvia keskenmenoja sekä trombosytopeniaa. Eikö kuulostakkin pelottavalta?

Hormonivalmisteissa (esim. e-pillerit) kerrotaan, ettei ole tietoa miten ne vaikuttavat veritulppiin ja reseptiseloisteissa kehotetaan ottamaan yhteyttä lääkäriin, jos ilmenee veritulpan oireita, kuten kovaa kipua alaraajoissa, rintakipua, hengenahdistusta tai epätavallista yskää. Aloin tutkimaan mitä tälläiset ehkäisyvalmisteet oikeasti tekevät kehollemme ja mitä sivuvaikutuksia niistä voi ilmetä? Suomessa suosituimpia ehkäisykeinoja ovat: kondomi, kierukkka, e-pillerit, mini-pillerit, ehkäisylaastari sekä ehkäisyvaahto. Kaikki nämä ajavat yleensä asiansa eli estävät raskaaksi tulemisen, mutta mitä sivuvaikutuksia kierukalla, e-pillereillä, laastareilla ja vaahdoilla sitten mahtaa olla, sillä niistä ei ainakaan lääkärissä ole minulle IKINÄ kerrottu?

E-PILLEREIDEN SIVUVAIKUTUKSET

Luin ehkäisyvalmisteiden reseptiselosteita ja tässä pieni lista mahdollisista sivuvaikutukset, joista ollaan yleensä hiljaa:

 • Rintasyöpä
 • Veritulppa
 • Epäsäännölliset kuukautisvuodot tai kuukautiset eivät tule ollenkaan.
 • Mielialan vaihtelut ja masennus
 • Seksuaalinen haluttomuus
 • Päänsärky
 • Akne
 • Painonnousu
 • Hiustenlähtö
 • Kuukautiskivut
 • Rakkulat munasarjoissa
 • Jatkuva väsymys

Kuinkakohan moni nainen potee jotain tai useampaa näistä oireista? Selvitin myös, että hormonaalista ehkäisyä käyttävillä naisilla on todettu rintasyöpää useammin, kuin muilla saman ikäsillä naisilla, jotka eivät hormonallista ehkäisyä käytä ollenkaan. Eli laittavatko naiset itsensä alttiiksi joka kuukausi näille oireille joista pahimmat ovat veritulppa ja syöpä?  Tottakai joillekin naisille esim. e-pillerit sopivat hyvin, eikä heillä ole mitään ongelmia niiden kanssa, mutta miksi miehille ei ole tehty e-pillereitä? Ehkä koska se olisi liian vaarallista miehelle? Miehen ei tarvitse sotkea omaa hormonitoimintaansa, mutta naisen täytyy?

PS. katso dokumentti tappava ehkäisy tästä!

HOIDA EHKÄISY LUONNOLLISELLA TAVALLA

Itse lopetin pillerit jo useampi vuosi sitten ja siitä kiitoksena olen saanut pitää ihan oman ja luonnollisen hormonikiertoni. Kaikki ihmeelliset oireet hävisivät noin puoli vuotta pillereiden lopettamisen jälkeen. Olen käyttänyt vuoden 2016 alusta saakka ehkäisymenetelmää nimeltään Daysy. Daysy on hedelmällisyystietokone, joka on kännykkää pienempi laite. Daysy seuraa kuukautiskiertoa. Mittaan joka aamu laitteen avulla lämmön kielen alta ja syötän lukeman omaan puhelimeeni. Daysyn avulla voit estää raskauden tai vaihtoehtoisesti näet koska ovat parhaimmat ovulaatiopäiväsi, eli voit myös suunnitella raskaaksi tulemista. Laitteen ehkäisyvarmuus on 99,3%, mutta suosittelen kuitenkin kondomin käyttöä ensimmäisten kuukausien ajan, jotta Daysy oppii tuntemaan sinut kunnolla.

Miten Daysy toimii käytännössä?

 1. Mittaa lämpö heti herätessäsi. Ota laitteesta korkki pois ja laita anturi kielen alle – vähän kuin mittaisit kuumetta suusta. Daysy piippaa, kun se on mitannut lämmön tai sitten se saattaa antaa virheilmoituksen, jos anturi oli huonosti suussa ja lämpöä ei saatu mitattua – silloin ota uusi yritys.
 2. Kännykälle pitää ladata sovelluskaupasta Daysyn oma sovellus. Mulla on iPhone ja löysin Appstoresta sovelluksen helposti. Aamulämmön mittaamisen jälkeen Daysy yhdistetään johdon kanssa puhelimeen, jotta se saa synkronisoitua kaiken datan kalenteriin.
 3. Kalenterissa näkyy punaisia, vihreitä sekä keltaisia viikonpäiviä ja ne tarkoittavat seuraavaa:
 • Punainen = hedelmällinen. Punaisina päivinä voit yrittää tulla raskaaksi, jos punainen vilkkuu niin se tarkoittaa, että sinulla voi olla ovulaatiopäivä.
 • Vihreä = hedelmätön. Vihreinä päivinä ei voi tulla raskaaksi.
 • Keltainen = kierron vaihtelu.Kun aloin käyttämään Daysya, niin se vilkutti minulle todella usein keltaista. Keltainen tarkoittaa sitä, että laite ei ole vielä oppinut tuntemaan kuukautiskiertoasi ja suosittelen keltaisina sekä punaisina päivinä käyttämään kondomia.

Kuukautisten aikana

Kun kuukautiset alkavat, siitä pitää ilmoittaa laitteelle, jotta se ymmärtää, että sinulla on kuukautiset. Lämpö saattaa olla korkeammalla kuukautisten aikana ja Daysyn tulee tietää siitä, jotta se voi luotettavasti lukea kuukautiskiertoa. Daysy laskee hedelmällisyyden aina 24 tunnin tarkkuudella.

Sovellus puhelimeen

DaysyView -sovelluksen voi ladata helposti sovelluskaupasta omaan puhelimeen. Sovellus on täysin maksuton. Sovelluksen kautta voi jättää ongelmatilanteessa yhteydenottopyynnön tekniseen tukeen. Asiakaspalvelu on ollut aina todella ystävällistä, ehkä parhainta mitä olen koskaan saanut. DaysyViewin avulla voit katsoa hedelmällisyystilaa, kiertoennustetta eli koska vaikka kuukautiset alkavat ja milloin ovat omat punaiset päivät. Itseäni on kiinnostanut lämpökäyrän tarkastelu ja tykkään vertailla menneitä kuukausia nykyisiin. Ovulaatiopäivinä lämpö nousee huimasti ja saman olen huomannut kuukautisten aikana – kyllä naisen keho on ihmeellinen ja ihana!

Hyvä tietää

 • Daysyn luotettavuus on 99,3%, mutta ainoastaan silloin kun käytät sitä huolellisesti ja mittaat lämpösi joka päivä. Ehkäisytehoa laskee ainoastaan oma huolimattomuus.
 • Yksi lääkäri tyrmäsi täysin koko Daysyn käytön kertoessani siitä hänelle ja toisella kertaa eri lääkäri taas hehkutti hedelmällisyystietokonetta. Hormonittomat ehkäisyt joita minulle on tyrkytetty ovat olleet aina kuparikierrukka ja kondomi.
 • Pakko vielä sanoa, että Daysy ei suojaa sukupuolitaudeilta, eli jos sinulla on useita kumppaneja, niin käytä ihan oikeasti kondomia!

Mitä Daysy maksaa?

Daysy maksaa Suomessa 329 euroa ja joo tottakai tuo summa kuulostaa isolta investoinnilta, mutta kyllähän e-pillerit yms. tulevat maksamaan paljon enemmän vuosien aikana. Laite siis on kertaostos ja sen jälkeen siitä ei tarvitse pulittaa enää mitään, eli säästät periaatteessa aika paljon rahaa. Laite on mahdollista maksaa myös osamaksulla, jos kerta investointi tuntuu suurelta. Mun mielestä suurin plussa on se, että keho toimii luonnollisesti ja käyttäminen on aika ekologista. Laite on niin pieni, että sitä on helppo kuljettaa meikkipussissa, jos lähdet vaikka matkoille.

Lue lisää Daysy -hedelmällisyystietokoneesta täältä! Jos haluat seurata Daysyn uutisia, niin kannattaa laittaa seurantaan heidän Facebook -tilinsä. Mitä fiiliksiä tämä kirjoitus herätti sinussa? Kuulisin mielelläni myös muiden Daysy -käyttäjien ajatuksia ja kokemuksia :

Kaupallinen yhteistyö: Daysy Suomi

10 kommenttia

 1. Mari kirjoitti:

  Kuinka pitkälle tuo osaa sitten ennustaa alkavan ovulaation? Kun käsittääkseni siittiöt voi useita päiviä säilyä hengissä.

  Varmasti toimiva tapa jos tilanne on sellainen, ettei vahinkoraskaus olisi maailmanloppu, mutta itse en tässä elämäntilanteessa uskaltaisi luottaa vastaavaan. Toki hormonittomuus houkuttelee, mutta olen aika skeptinen.

  Toisaalta seksielämä ei olisi samalla tavalla spontaania kun ei voisi harrastaa seksiä juuri silloin kun siltä tuntuu, vaan vain niinä päivinä kun laite antaa luvan.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Moikka Mari ja kiitos kommentista! 🙂
   Daysy vaihtaa punaiselle jo pari päivää ennen ovulaatiota ja pysyy punaisena vielä muutaman päivän ovulaation jälkeen, joten se ymmärtää, että sinulla on ovulaatio ja siittiöt voivat elää pari päivää 🙂

 2. Maija Viola kirjoitti:

  Erinomainen teksti hormonaalisesta ehkäisystä. Mä huomasin enemmän huonoa kuin hyvää e-pillereissä ja sen takia lopetin ne. Kondomi on ollut ihan ok… Toi laite kuulostaa todella hyvältä, mutta mua epäilyttää se todella paljon. Edellistä kompaten siittiöt elävät kuitenkin jopa muutaman päivän. Käytännössä siis kierron aikana saattaa jäädä seksille vähän ”todella luotettavia” päiviä.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Kiitos Maija 🙂
   Daysy pelaa varman päälle ja tästä syystä se saattaa vaihtaa valon punaiselle jo päivää tai kaksi ennen hedelmällisen ajanjakson alkua ja pitää valon punaisella vielä muutaman päivän ajan ovulaation jälkeen varmistuakseen, että et ole enää hedelmällinen ja lämpötilasi on siirtynyt korkealle tasolle eli Daysy ottaa huomioon, että siittiöt elävät muutaman päivän 🙂

 3. Emilia kirjoitti:

  Harmillisen tarkoitushakuiselle vaikuttaa laittaa haittavaikutuksien listaan ensimmäiseksi rintasyöpä ja veritulppa. Ne kuulostavat pahalta, mutta eivät kuitenkaan todellakaan ole yleisimpiä haittavaikutuksia. E-pillereiden käytöllä on lisäksi selkeä yhteys joidenkin syöpien riskin pienentymiseen. Toki jokaisen kannattaa lukea se pakkausseloste ja punnita vaihtoehtoja omalla kohdallaan.

 4. Lotta kirjoitti:

  Kaikille epäilijöille: tutustukaa Daysyyn. Jos hormonaalinen ehkäisy epäilyttää tai aiheuttaa sivuvaikutuksia. Tämä oikeasti on varteenotettava vaihtoehto, jonka varmuus perustuu tieteeseen, siihen ihan samaan tieteeseen, mihin e-pillereittenkin teho perustuu. Omassa tuttavapiirissä on kaksi äitiä pillereitten takia.

  Itsellä ollut Daysy käytössä nyt 1,5 vuotta. Ja hei naiset oikeasti, eihän ne punaiset päivät tarkoita sitä, ettei harrasteta seksiä. Vaan että harrastetaan seksiä kondomin kanssa. Kyllä miestenkin pitää ottaa vastuuta ehkäisystä. Varsinkin parisuhteessa. Kaikki on kiinni asenteesta! 🙂

  nim. lapsettomassa avioliitossa omasta halustaan elävä erittäin tyytyväinen Daysyn käyttäjä

 5. Mikään ei ole varmaa kirjoitti:

  Hei tuo linkki ei toimi. Onkohan yle poistanut dokumentin?
  Pakko sanoa niille ketkä liputtavat hormoniehkäisyn puoleen. Haitta vaikutukset tulevat sillä keho pyrkii pitämään hormonit järjestyksessä ja kun niitä sekoitetaan niin kaikki hormonit joutuvat koville. Mm. Unettomuudet ja keskittymis vaikeudet ovat usein hormooniperäisiä ongelmia.

  Itse tulin raskaaksi hormoonikierukasta ja tuttavapiirissä on e-pillereistä raskaaksi tulleita paljon. Mikään ei ole varmaa kuin selibaatti. Huomasin heti kierukan asentamisen jälkeen monet haittavaikutukset.. Mm. Ajatukset ei kulkeneet yhtä hyvin.

  Nyt haluaisin kokeilla tätä keinoa sillä en aijo sekottaa omaa hormonitoimintaa enään kun tiedän miten haitallista se on.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Voi olla, että dokkari on poistettu, sillä olen kirjoittanut tämän monta vuotta sitten. Hormoniton ehkäisy on mulla edelleen käytössä ja en ole raskaaksi vielä tullut eli toimii ???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.