Hae
Diiskuneiti

KESÄLOMAN BUCKET LIST

Mulla on pitkästä aikaa täysi neljän viikon kesäloma – jee! Viimeksi mulla on ollut kuukauden kesäloma ehkä joskus vuonna 2015, joten oli jo aikakin. Tänään on mun eka kesälomapäivä ja aloin heti päässäni pyörittämään kesän bucket listaa. Kaksi koronakesää on jo takana ja nyt oikeasti tänä kesänä haluan tehdä kaikkea kivaa ja olla muutakin kuin vaan kotona. Vaikka Bucket listasta ei tulisikaan kaikkea tehtyä, niin siitä saa inspiraatiota sateisille päiville tai jos aika käy tylsäksi, eikä keksi mitään tekemistä 🙂

Ulkomaille on tänä kesänä päästävä ja varasinkin ystäväni kanssa reissun ensi viikoksi Puolaan Gdanskiin. Olen Puolassa ollut jo kuusi kertaa, mutta sinne on niin helppoa ja edullista pöräyttää Turun lentokentältä. Vuokrattiin ihana asunto Gdanskin jokirannasta ja alakerrassa on oma uima-allasosasto. Olenkin kirjoittanut yhdestä Gdanskin reissustani tänne blogiinkin ja sen pääsee lukemaan tästä. Olen myös pohtinut vakavissani reissua Kreikkaan, koska järkyttävä matkakuume 😀

Maauimalaan olisi oikeasti kiva päästä. Mulla oli viime vuonna kesäloma huhtikuussa ja maauimalat eivät olleet edes silloin auki. Olen viimeksi lapsena käynyt maauimalassa (noloa vaikka asun maauimalan vieressä) ja koska täällä keskustassa ei ole lähellä uimarantaa, niin Samppalinnan ja Kupittaan maauimalat ovat oiva paikka päästä polskimaan. Niin ja ainiin vihaan hiekkaa, siksi en edes tykkää uimarannoista 😀

Vepsän saareen ollaan menty melkein joka ikinen kesä. Laitan sen tähän listaan vaan perinteen takia, mutta en tiedä olenko sinne tänä kesänä valmis lähtemään, kun se on jo vähän ”nähty” ja mielummin laittaisin ne rahat johonkin uuteen juttuun – vaikka Vepsä onkin aivan ihana paikka. Olen kirjoittanut Vepsän saaresta aikaisemmin tänne blogiin ja juttua Vepsästä pääset lukemaan tästä.

Ruissaloon haluan päästä juomaan kahvia ja syömään lounasta ihanan Villa Saaron terassille ja käydä huljuttamassa varpaita itämeressä.

Jukupark olisi kiva testata ekaa kertaa vaikka pikkusiskon kanssa.

Juhannuksena meidät on kutsuttu Ruotsiin ja tällä hetkellä meillä on pari muuttujaa matkassa, mutta jos kaikki menee hyvin niin meillä olisi edessä ruotsalainen juhannus.

Mökille on joka kesä päästävä ja onneksi se haave toteutuu jo huomenna, kun lähdetään ystäväporukalla viettämään Karkkilaan vuokramökille ystävämme synttäreitä. Katsotaan uskallanko heittää talviturkin vai meneekö mun aika vaan paljussa lilluntaan 😀 Oman mökin vuokraaminen kiinnosteli myös ja olisi mahtavaa saada Nappi mukaan.

Piknik-risteily on hauska vaihtoehto jos ei keksi mitään tekemistä. Meillä on joku 5 minuutin matka satamaan, joten laivaan on helppoa ja nopea hypätä ilman sen kummempia suunnitelmia. Lounas saaristomaisemissa ja drinkit laivan kannella aurinkotuoleissa kelpaa aina.

Lahnajärvi on paikka jossa olen halunnut aina käydä. Viime kesänäkin haaveilin reissusta sinne ja nyt näyttää siltä, että ehkä huomenna koittaa hetki, kun pääsen juomaan kahvit legendaariseen Lahnajärven ravintolaan.

Lounashetkiä ystävien kanssa haluan toteuttaa mahdollisimman paljon pitkin kesää, koska syöminen on elämä. Rakastan terassilounaita miinus toki ampiaiset. Eat Turun ihana Satu antaa aina niin kivoja vinkkejä kaikkiin Turun ravintoloihin, joista en ole välttämättä tiennytkään. Esim Sadun instasta sain tietää, että Gunnarilla on iso terassi heidän sisäpihalla – joka näyttää niin ihanalta, että sinne on päästävä!

Låna-piknikvene olisi hauska testata. Sen voi vuokrata Aurajoenrannasta ja sen kanssa saa seilata pitkin Aurajokea eväiden kera.

Uuteenkaupunkiin haluaisin mennä moikkaamaan sukulaisia ja nauttimaan kesäpäivästä legendaariselle Santtion uimarannalle, jossa olen ollut 16-vuotiaana kesätöissä myymässä jätskiä. Uusikaupunki on aivan ihana kaupunki kesäisin.

Ukkopekan höyrylaiva olisi hauska testata. En ole koskaan ollut Turun saaristoristeilyillä, vaikka paatit lähtevät melkein mun talon edestä. Ehkä olisi aika käydä vetämässä joku lounasristeily.

Kasvihuone Ilmiössä haluaisin käydä joku päivä, kun aina katson somessa sieltä kaikkia hauskoja kuvia. Sinne pitää ehdottomasti päästä kahville ja ihmettelemään erikoisia tavaroita.

Wanha Salakuljettaja Teersalossa on super kiva paikka ja moni tekee sinne päiväretken, mutta me jäätiin viimeksi sinne ihan yöksikin. Sinne olisi kiva mennä autolla joku päivä vaikka lounaalle ja ihastella matkalla Saariston rengastien kauniita maisemia. Olenkin kirjoittanut meidän vanhasta reissusta Teersaloon tänne blogiin ja sen voit lukea tästä.

Festarit eivät oikein ole mun juttu, koska vihaan sitä, että joka paikkaan pitää jonottaa ja kaikki maksaa aivan hunajaa. Laitan kuitenkin tämän varmuudeksi Bucket listaan, koska esim. Aurafestit on sellainen festari, joka on tässä ihan lähellä ja sinne on helppo mennä.

Naantaliin on aina kiva mennä ja siellä ei ole tullut käytyä pariin kesään. Sinne siis tänä kesänä haluan syömään tai drinksuille. Ilmottaudun myös vapaaehtoseksi seuralaiseksi Muumimaailmaan jos joku ystävistäni lapsineen haluaa mennä. Voi olisinpa vielä töissä Muumeissa, se oli paras työpaikka ikinä.

Turun kesäteatterissa olisi tänä vuonna Peter Pan, joka on yksi mun lemppari saduista. Olen joskus lapsena käynyt Peter Panin katsomassa Turun kaupunginteatterissa ja silloin Peter Pania näytteli äitini koulukaveri ja olin ihan huumassa, kun pääsin juttelemaan Peter Panille!

Nämä ideat poksahtelivat nyt jostain mielen syövereistä päähäni ja näitä tuli nyt niin paljon, että näistähän riittää tekemistä koko kesäksi eikä vain lomaksi 😀

Mitä sä toivot tältä kesältä? 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

4 kommenttia

 1. villananna kirjoitti:

  Itse toivon pääseväni Krakovaan tänä kesänä. Ihan vain vaikka reppumatkalle.

 2. petra kirjoitti:

  Oi kuulostaa kaikki oikein päteviltä suunnitemilta 😊 Mie odotan eniten juhannusta miehen perheen kanssa, mummon ja papan mökille olisi ihana päästä, mutta en tiedä sopiiko aikatauluun sellainen reissu. Ja heinäkuussa on meidän vauvan ensimmäinen juhla 😍

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  omalta listaltani löytyy pidempiä reissuja, päiväretkiä, festareita, grilliruokaa, nuotioretkiä ja mansikoita 🙂

 4. Hengittävää elämää etsimässä -blogi / Niina kirjoitti:

  Ihania suunnitelmia, niissä riittää tekemistä =) Kasvihuoneilmiöön haluaisin minäkin piipahtamaan, en edes muistanut sen olemassaoloa ennen postauksesi lukemista, kiitos siitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.