Hae
Diiskuneiti

SUOSIKKIPAIKKANI TURUSSA * 7

Turku on ihana paikka asua ja täältä löytyy vaikka kuinka paljon tekemistä ja nähtävää. Olen itse syntynyt Turussa ja oma kotikaupunki on minulle todella rakas ja Turkuun liittyy paljon ihania muistoja ja vuosittain toistuvia perinteitä. Ajattelin jakaa teille suosikkipaikkani Turussa, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. Osa paikoista on täysin maksuttomia, joten myös edullisesti pystyy kokemaan Turussa vaikka mitä 🙂

VEPSÄ

Vepsän ihana lomasaari sijaitsee noin tunnin venematkan päästä Turusta. Saareen voi tehdä päiväretken tai siellä voi yöpyä mökeissä tai pakata mukaan oman teltan. Saarella on paljon aktiviteetteja ja siellä voi mm. vuokrata soutuveneen, kajakin, pelata minigolfia ja uida. Saarella sijaitsee ravintola, mutta mukaan voi ottaa myös omat eväät ja grillata saa merkityillä nuotiopaikoilla. Saarella on paljon tutkittavaa ja merenrannasta voi vuokrata vaikka oman saunan. Olen käynyt Vepsässä monta kertaa ja odotan jo innolla kesää ja mökkeilyä Vepsässä. Lisää saaresta voit lukea vanhemmasta postauksestani tästä.

AURAJOKIRANTA

Jokirannassa on tullut vietettyä kymmenet piknikit ja varmaan 100 jäätelöä on tullut syötyä joen penkillä istuen. Kun olin pieni haimme äidin kanssa aina Wiklundin ruokakaupasta grillattua kanaa ja valkosipulipatonkia, joita söimme jokirannassa. Jokirannan varrella sijaitsee paljon upeita ja erilaisia kahviloita sekä ravintoloita. Kesäisin on mahdollisuus vuokrata myös Låna-piknikvene, jolla voi kruisailla ympäri jokea ja ihmetellä kaupunkin menoa joesta käsin. Tiesittekö muuten, että Åbo tarkoittaa joen asukasta.

KAKSKERTA

Kakskerran saari sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päästä Turun keskustasta. Kakskerta on minulle erityisen rakas paikka, sillä olen asunut siellä lapsena. Kävin paikallista kyläkoulua ja kulttuurituottajaksi opiskellessani meidän kampuksemme sijaitsi Kakskerrassa. Kakskertaan menee silta, joten lossia ei tarvita ja saareen kulkee myös julkinen liikenne. Saaren nähtävyyksiä ovat Harjattulan kartano, joka on suosittu paikka viettää häitä. Harjattulan rannasta voi vuokrata saunoja ja sieltä avautuvat upeat näkymät saaristoon. Toinen suosittu kohde on Brinkhallin kartano, jossa kuvattiin joskus tv-sarjaa nimeltään Hovimäki.  Kakskerrassa on myös ihania uimarantoja, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla.

HANSAKORTTELI

Kutsun itseäni Hansa-lapseksi, sillä olen vaippaikäisestä asti Hansassa pyörinyt. Hansa uudistettiin täysin viime vuonna, mutta onneksi myös vanhoja osia säilytettiin arvokkaasti. Rakastan Hansakorttelissa kiireetöntä ilmapiiriä ja valoisuutta. Hansa on täynnä ihania liikkeitä ja rakas pikkusiskoni on myös siellä töissä. Käynkin aina välillä moikkaamassa häntä ja viemessä herkkuja työvuoron piristykseksi, sillä asun  viiden minuutin kävelymatkan päässä Hansakorttelista. Lempiravintolani Hansassa on kävelykadun puolella sijaitseva El Nam, sitä vetää paikallinen yrittäjä ja sieltä saa todella hyviä tortilloita, myös gluteenittomana. Hansassa tulee myös melkein aina vierailtua Jungle Juice Barissa, heidän smoothiet ovat vaan niin hyviä!

RUISSALO

Ruissalon saari on ihana niin kesällä, kuin talvellakin. Ruissaloon pääsee helposti pyörällä, autolla tai turun paikallisliikenteellä eli Fölillä. Kesäisin bussien lisäksi saarelle menee Fölin oma vesibussi, jota en ole vielä päässyt testaamaan, mutta jos tänä kesänä sitten. Vesibussi kustantaa ainoastaan kolme euroa, joten aika halvalla saa samalla katsauksen saaristoon. Ruissalossa on ihanat uimarannat ja rakastan Ruissalon kauniita pitsihuviloita, isoja tammia ja Villa Saaroa, josta saa Turun parasta jokirapusalaattia. Käymme monesti Ruissalon leirintäalueella pelaamassa minigolfia ja Ruissalon telakka on myös upea paikka käydä juomassa kahvit tai syömässä pizzat meren äärellä. Ehdoton suosikkipaikkani Ruissalossa on kasvitieteellinen puutarha, jossa jokaisen tulisi käydä – se on upea!

KAUPPAHALLI

Turun Kauppahalli sijaitsee Hansakorttelia vastapäätä ja se huokuu vanhanajan tunnelmaa. Turun Kauppahalli on suomen toiseksi vanhin kauppahalli ja se on jo 120-vuotias. Kauppahallissa on paljon kahviloita, kauppoja ja ravintoloita. Suosittelen juomaan kahvikupposet täällä ja tukemaan paikallisia yrittäjiä ostamalla lähiruokaa. Kauppahallista saa myös ihania matkamuistoja, kuten Posankka kylpyleluja ja jos haluat vierailla suomen pienimmässä Alkossa, niin se sijaitsee täällä. Kauppahallista löytyy täysin gluteeniton myymälä, nimeltään Aijan Herkku. Sieltä saa kaikki tuotteet gluteenittomana ja osa herkuista on myös maidottomia. Perjantaisin kannattaa suunnata MBakeryn kahvilaan, sillä joka perjantai heillä on tarjolla kakkubuffet kello 12-18. Kakkubuffa kustantaa 15€ ja siihen kuulu erikoiskahvi + kakkuja saa syödä niin paljon kuin jaksaa!

KUPITTAANPUISTO

Kupittaanpuisto on ollut minulle rakas paikka lapsesta asti. Muistan kun vietimme kesäpäiviä Seikkailupuistossa eväitä syöden. Kupittaanpuisto on suomen vanhin ja suurin kaupunkipuisto ja lasten Seikkailupuiston lisäksi sieltä löytyy mm. liikennepuisto, jossa saa ajaa polkuautoja pienessä kaupungissa, minigolf, maauimala ja lintulammikko. Keskellä puistoa sijaitsee ravintola nimeltään Kupittaan Paviljonki, jossa olen juhlinut kaksissa ystävieni häissä. Suosikkipaikkani puistossa on ehdottomasti Lintulammikko, jossa asuu ympärivuotisesti erilaisia lintulajeja. Minulla on ollut aina perinne, että haen puiston vieressä sijaitsevasta Kupittaan Cittarista patongin (saa muuten myös gluteenittomana) ja napostelen sitä lintuja katsellessa. Elokuussa puistossa järjestetään suosittu Aura Fest-festivaali, jossa olen itsekin ollut joskus yhden kesän töissä opiskeluaikoina.

Mikä on sinun suosikkipaikkasi Turussa? 🙂

 

LUE MYÖS:

VIIKONLOPPU VEPSÄN SAARELLA TURUSSA

TESTISSÄ: UUSI SOKOS HOTEL WIKLUND + VINKKEJÄ TURKUUN MATKUSTAVILLE

MINUN LEMPIRAVINTOLANI TURUSSA: PINCHO NATION

 

8 kommenttia

  1. Marjo kirjoitti:

    Turku on yksi minunkin suosikkikaupunkini Suomessa. Paljon kauniita vanhoja taloja ja Aurajoen rannoilla mukava kävellä. Herkullisia ruokapaikkoja jokirannassa ja muuallakin kaupugissa. Turunlinna ja siellä järjestettävät turnajaiset ovat myös ihan huikeat. Ruissalon luonto ja se valtava lintujen laulu mikä luuluu ympärillä. Kakolan alue on myös mielenkiintoinen ja ehdin vierailla vanhassa vankilassakin ennen sen muuttamista asunnoiksi. Kaiken kaikkiaan hurmaava kaupunki!

    https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Nyt täytyy myöntää etten ikinä ole käynyt Turussa! o.O

  3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

    Entisenä turkulaisena tunnistan monet näistä paikoista, mutta miten olisi listalle lisää vaikka Puolalanpuisto tai Vartiovuorenmäen puisto – molemmat puistoja, joissa vietin paljon aikaa lapsuudessani ja nuoruudessani.

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Nekin ovat kivoja paikkoja, mutta eivät päässeet mun suosikkipaikkoihini tällä kertaa 🙂
      Niissä on tullut paljon myös vietettyä aikaa piknikin merkeissä.

  4. hannamariav kirjoitti:

    Hei kiitos näistä! Oon käyny Turussa nyt jo tosiaan useamman kerran, mutta jos Jyväskylästäkin löytyy uusia paikkoja niin kyllä löytyy Turustakin ja niistä tarttee aina vinkkiä!

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *