Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

PUHTIA JA TERVEYTTÄ ELÄMÄÄN – SYY VÄSYMYKSEEN LÖYTYY AINA VERIKOKEISTA

Kaupallinen yhteistyö: Puhti
*Sisältää mainoslinkkejä

Kävin viime vuonna ekaa kertaa Puhdin kautta terveystarkastuksessa. Mun olo oli viime vuonna suoraan sanottuna aivan kaamea ja en tuntunut saavan terveysasemalta minkäänlaista apua. Välillä uupuneena miettisin, että kuvittelenko mä vaan kaiken. Puhdin terveystesti oli mulle onnenpotku, sillä sen jälkeen alkoi myös terveysasemalla tapahtua. Ilmoitin Puhdilta saadut verikoetulokset terveysasemalle ja lääkäri kutsui mut vastaanotolleen, jossa juteltiin melkein tunti. Sain myös lähetteen vatsalaukun tähystykseen ja kerrankin tuntui, että mua vihdoin uskotaan, että vatsa on kipeä ja väsyttää. Kävimme lääkärin kanssa läpi arvoja, jotka olivat vinksallaan ja keskusteltiin siitä millaisia toimenpiteitä voisin itse tehdä, että arvot saataisiin paremmaksi.

Nyt on kulunut yli vuosi siitä, kun kävin Puhdin kautta verikokeissa ja oli aika käydä tsekkaamassa onko vuodessa tapahtunut mitään muutoksia. Viime vuonna vatsalaukun tähystyksessä mulla ilmeni palleatyrä, mutta muuten vatsa näytti hyvältä. Lääkärin ohjeiden mukaan laihdutin vuodessa 5% mun painosta ja aloin syömään enemmän kuitu-, ja vitamiinipitoisia ruokia. Lisäksi lisäsin arkiliikuntaa ihan vaan siinä muodossa, että aloin kävellä töihin mennessä kaukaisimmalle bussipysäkille, enkä hypännyt bussiin enään talomme edestä. Mulla oli viime vuonna kaikki vitamiinitasot aivan nollassa, kolesteroliarvot koholla ja CRP-arvo oli ylhäällä eli mun kehossa oli tulehdustila päällä.

Arvot viime vuodelta ja uudet tulokset:

25.7.2019 4.11.2020
CRP 5,63 3,48
Ferritiini 76,9 39,6
D-vitamiini 35,3 39,2
Kokonaiskolesteroli 5,9 5,5
LDL-kolesteroli 3,5 3,3

CRP JA KOLESTEROLI LASKENEET

Niinkuin huomaa, niin arvot viime vuodesta ovat parantuneet (paitsi rauta-arvot pudonneet). CRP on laskenut täysin normaaliin. Olen saanut myös kolesteroliarvoja hinutettua alaspäin. Tavoitteena olisi saada ne laskettua ne viitearvoihin sisäpuolelle. Kolesterolin kanssa olen toiminut niin, että olen vähentänyt todella paljon punaisen lihan syöntiä, joka on sitten ilmeisesti laskenut myös rautavarastoja (ferritiini). Olen myös enemmän kiinnittänyt huomiota ruokavalioon ja yrittänyt vähentää kovien rasvojen käyttöä. Käytän nykyään paistamisessa oliiviöljyä ja syön joka päivä kauraa puuron tai smoothien muodossa. Laitan useasti smoothien sekaan myös psylliumia, joka todistetusti alentaa kolesterolia. Punaista lihaa meillä syödään nykään vain enää noin kerran viikossa ja muuten käytämme lihan sijasta kanaa ja kalaa. Olen lisännyt myös paljon marjojen syöntiä ja nykyään meiltä löytyy aina kotoa marjoja ja hedelmiä.

D-VITAMIINI JA FERRITIINI

Koska mun ferritiini on laskenut noin paljon, olen lisännyt ruokavalioon pinaattia ja lisäksi otan välillä myös rautatabletin. IBS-vatsani ei oikein tykkää rautatableteista, joten yritän saada raudan suoraan ruoasta.

D-vitamiini kiusaa mua edelleen ja mun D-vitamiiniarvoja on nyt ihmetelty jo vuosia, koska ne eivät vaan nouse viitearvojen sisäpuolelle. Syön D-vitamiinia päivittäin 100 mikrogrammaa päivässä, joten on todella outoa miksi vitamiinitasot eivät silti nouse normaalille tasolle. Lääkäri on pitänyt syynä mun IBS-suolistosairautta, koska vitamiinit eivät ehdi imeytymään kehoon jatkuvan vessassa ramppaamisen takia. Sain ohjeeksi ottaa nyt D-vitamiinit nukkumaan mennessä, jotta ne ehtisivät imeytymään elimistöön. Kokeillaan nyt sitten vielä tätä konstia ja sitten kyllä vaadin jo saada D-vitamiinia suoraan suoneen tai jotain. D-vitamiini on suora syy väsymykseen, aivosumuun ja jaksamiseen – joten olisi kiva saada nuo arvot kohdilleen ja voida normaalisti.

Aion nyt jatkaa syömisen opettelua eli lisätä ruokavalioon niitä terveellisempiä vaihtoehtoja. Suurin ongelmani on se, etten syö säännöllisesti. Työpäivinä syön aamupalan ja seuraavaksi kuuden aikaan illalla. Tähän pitäisi ehdottomasti saada jotain tolkkua. Vaikka kävin viime vuonna Suurin Muutos-valmennuksen, niin en näemmä silti vaan osaa syödä kunnolla. Tarkoitus olisi myös lisätä elämään liikuntaa ja haluaisin saada myös aika paljon kiloja pois. Uskon, että painon lasku parantaa myös huomattavasti kaikkia veriarvoja. Tästä on nyt hyvä fiilis jatkaa eteenpäin, kun tiedän, että olen menossa oikeaan suuntaan – ja olen saanut jo arvoja viime vuodesta alaspäin.

PUHDIN PALVELU PÄHKINÄNKUORESSA

Puhti on palvelu, jossa voit valita erilaisia terveystestejä ja niihin ei tarvi laisinkaan lääkärin lähetettä, vaan käyt verikokeilla lähimmässä SYNLAB-laboratoriossa. Voit katsoa löytyykö SYNLABIA omalta paikkakunnaltasi *tästä! Verikokeiden tulokset tulevat jo seuraavana päivänä, joten saat todella nopeasti selvitettyä terveytesi tilanteen. Verikokeen otto kestää alle viisi minuuttia ja verikokeiden tulokset näkee jo seuraavana päivänä Puhdin omilta sivuilta. Puhdin kaikki tuotepaketit ovat suunniteltu ja tehty yhdessä lääkäreiden kanssa.

PUHDIN TERVEYSPAKETIT

Puhti tarjoaa erilaisia terveyspaketteja, jotka antavat todella kattavan kuvauksen omasta terveydentilasta. Tällä hetkellä Puhdilla on myynnissä kymmenen erilaista terveyspakettia, mutta mahdollista on myös käydä yksittäisessä kokeessa tai räätälöidä itselleen sopiva paketti.

 • Kilpirauhasen testipaketti 27.
 • Raudan puutteen tutkimus 49.
 • D-vitamiini ja ferritiini 71,45.
 • Terveystarkastus 99.
 • Kasvissyöjän ja vegaanin terveystarkastus 129.
 • Raskautta suunnittelevan paketti 129€.
 • Laaja terveystarkastus 139.
 • Laajan raudanpuutteen ja anemian tutkimus 139€.
 • Liikkujan terveystarkastus 149.
 • 50+ naisen ja miehen terveystarkastus 149.

Katso kaikki paketit *tästä.

MITEN LABORATORIOKOKEET ILMAN LÄÄKÄRIN LÄHETETTÄ TILATAAN?

 1. Tarkasta ensin, että läheltäsi löytyy SYNLABIN toimipiste. Labratestit voi tehdä yli 20 paikkakunnalla. Kurkkaa lähin toimipiste tästä!
 2. Osta haluamasi testipaketti *tästä. Puhdilta voi ostaa myös lahjakortteja, jos läheisen terveydentila huolestuttaa.
 3. Kun olet ostanut testin, voit tehdä ajanvarauksen SYNLABIN laboratorioon. Ajan saa yleensä jo seuraavaksi päiväksi ja myös tulokset tulevat jo seuraavana päivänä näytteen otosta. Verikokeet kestävät alle 5 minuuttia.
 4. Kun tulokset ovat valmistuneet saat niistä ilmoituksen tekstarilla ja sähköpostilla. Tulokset näet Oma Puhti -kohdasta. Raportit ovat selkeitä ja ne näytetään kuvina. Raporteista näkee siis helposti ja nopeasti mitkä arvot ovat viitearvojen sisällä ja mitkä eivät. Puhti kertoo, miten arvoihin voi itse vaikuttaa esim. elintavoilla ja tarvittaessa saat Puhdilta apua arvojen tulkintaan.

ANNA JOULULAHJAKSI TERVEYTTÄ

Tämä on nyt toinen kerta, kun käytin Puhtia ja olen ollut molemmilla kerroilla todella tyytyväinen. Suosittelen kyllä lämpimästi Puhdin -palveluita ihan jokaiselle. On jotenkin huojentavaa tietää miten oma elimistö voi ja mitä pitäisi parantaa, että voi voida paremmin. *Puhdin lahjakortti on ihan täydellinen lahjaidea läheiselle, jonka terveydestä välität. Voit hankkia Puhdilta lahjakortin ja saaja voi sitten valita itselleen sopivat terveystestit – kätevää!

Oletko käyttänyt Puhdin terveystestejä? 🙂

 

LUE MYÖS:

JATKUVAT VATSAVAIVAT – MITEN PÄÄSTÄ KUNNON TUTKIMUKSIIN?

RESEPTI: HELPPO NESTEENPOISTOJUOMA

VIISI GLUTEENITONTA JA MAIDOTONTA ARKIRUOKAA

 

 

 

Kaupallinen yhteistyö: Puhti

5 kommenttia

 1. Elina/ MINI-blogi kirjoitti:

  En ole käyttänyt Puhdin terveystestejä, mutta on ollut ajatuksena käydä mittaamassa ferritiini.

 2. villananna kirjoitti:

  Nyt kun mun silmiä tutkitaan ja koitetaan parannella, niin kaikki mahdollinen verikoe on otettu. Kaikki siellä on hyvin 🙂

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Jonkinverran kolesterolia saanee alas ruokavaliolla, mutta jos tarvetta on reilumpaan pudotukseen, niin se vaatii kyllä lääkkeenkin. Itselläni on sukurasitetta ja pienelläkin simvastatiiniannoksella pysyy jossain 4.8 pintaan.

 4. Kaisla kirjoitti:

  Mun täytyy valitettavasti korjata sen verran, että ehkäpä noin 90% tapauksista syy väsymykseen ei tosiaankaan löydy verikokeista :’D.

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itsekin pääsin Puhdin kautta kurkkaamaan veriarvoja ja siellä kolesterolit olivat viime kertaisesta kohonneet. Sukurasitetta on, joten tätä on hyvä tarkkailla. Itse ajattelin prepata ruokavaliota ja kurkata arvot uudelleen ensi vuoden puolella. Todella hyvä, että nykyisin on palvelu jossa itse pystyy määrittämään mitä haluaa katsottavaksi ja varsinkin kun on mahdollisuus lääkärin konsultaatioon arvoista erikseen maksamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.