Hae
Diiskuneiti

PARHAAT LUONNONKOSMETIIKKA KOKEILUT VUONNA 2017

Luonnonkosmetiikka on nyt in, mutta valitettavasti kaikki tuotteet eivät kuitenkaan välttämättä ole niin toimivia, kuin tuoteselosteet lupaavat. Luonnonkosmetiikka kiinnostaa itseäni, koska se on puhdasta ja luonnollista – ja uskon, että juuri sellaista ikääntyvä iho kaipaa. Jotkin luonnonkosmetiikkatuotteet ovat olleet todella mahtavia, kun taas osa tuotteista ovat olleet totaalisia floppeja. Itselläni tuote jää käyttämättä, jos se tuoksuu pahalle – ja valitettavasti olen törmännyt välillä myös ”haisuli” luonnonkosmetiikkaan. Joskus myös jonkin tuotteen kanssa on tuntunut, ettei se puhdista kunnolla, eli joudun puhdistamaan ihon vielä uudelleen jollakin toisella tuotteella. Nyt en kuitenkaan esittele floppeja, vaan haluan kertoa teille parhaat luonnonkosmetiikka testailuni tähän mennessä tänä vuonna. Haluan vielä mainita, että kaikki tässä postauksessa esittelemäni tuotteet ovat toimivia ja tuoksuvat super hyvälle 🙂

OSMIA

Suomalainen Osmia valmistaa kotimaisia ja kotimaassa valmistettuja tuoksukynttilöitä, tuoksuöljyjä, löylytuoksuja, shampoita, saippuoita, kasvokuorintoja, sekä muita luonnonläheisiä ihonhoitotuotteita. Tutustuin ekan kerran Osmiaan viime vuonna työpaikalla, kun otimme myymälän valikoimaan pienen erän Osmian tuotteita. Tuotteet katosivat nopeasti hyllyiltä, varsinkin kaikki kuorinta-aineet. Olen testannut tähän mennessä Osmialta turve-, koivu-, ja vadelmashampoota, joissa tuoksuu ihana suomen luonto. Lisäksi olen käyttänyt Osmian ihonkuorinta-aineita, jotka kuorivat super tehokkaasti ihoa. Vappuna oltiin kaveriporukan kanssa mökkeilemässä ja minulla oli mukana Osmian kuorinta-ainetta, jota myös miehet käyttivät mielellään saunomisen yhteydessä.

Tällä hetkellä kylpyhuoneessamme lavuaarin reunalla sijaitsee Osmian valkoapila -nestesaippua, jonka tuoksua melkeinpä kaikki vieraamme ovat kehuneet. Mielestäni tuotteet ovat myös täydellisiä lahjoja ja mökkituliaisia.

*Ihan täysin luonnolliseksi Osmian tuotteita ei voida ainakaan toistaiseksi sanoa, mutta saippuat ja shampoot ovat biohajoavia.

SANTE – VEGAANIKOSMETIIKKA

Santen saksalaisissa tuotteissa käytetään kasvisraaka-aineita ja tuotteet sisältävät runsaasti myös omega-rasvahappoja. Kaikki tuotteet sopivat vegaaneille. Tuotteiden tuoksu koostuu aidoista kasviuutteista ja eteerisistä öljyistä.  Tuotteiden tuoksut ovat todella maltillisia ja ne sopivat myös lievästi astmaatikoille. Itse pidän kovasti tuotteiden hennoista tuoksuista ja testissä minulla on ollut Happy Blossom suihkugeeli sekä vartalovoide, jotka ovat iholle helliä ja tuoksuvat herkulliselta. Minulla oli nämä mukana vappuna mökkireissulla ja ystävänikin ihastui suihkugeelin tuoksuun ja koostumukseen. Miehenikin on välillä käyttänyt tuota vartalovoidetta, koska se ei kuulemma tuoksu liikaa ”kukilta” 😀 Santen -sarjan tuotteita haluan testata ehdottomasti lisää ja näitä saa kätevästi ostettua esim. Sokokselta.

AUBREY

Aubrey on yhdysvaltalainen merkki ja kaikki heidän tuotteensa ovat valmistettu käsityönä luonnollisista raaka-aineista (yrtit, kasviöljyt). Tuotteet sopivat myös vegaaneille. Ihastuin tähän naamio-kuorintaan jo heti ekalla testaus kerralla. Tuote on todella ravitseva ja kiinteyttää ihoa välittömästi.

Käytän naamiota aina, kun iho tuntuu väsyneeltä ja varsinkin punottavalle iholle tämä on loistava apu. Naamio sisältää meriasteria, luomualoeta ja kuorintaosuus koostuu kaurahiutaleista ja riisinjyvistä. Tuotteet ovat hieman hintavia, mutta laatu on kyllä priimaa ja mielestäni tämä on täydellinen luksustuote saunomisen jälkeen.

KIVVI

Kivvi-tuotteissa on käytetty Baltin metsien ja puutarhojen marjoja. Marjat sisältävät runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, lisäksi tuotteissa käytetään kiiviä. Testasin Ribes Nigrumin -sarjan päivävoidetta sekä kasvojenpesuun tarkoitettua vaahtoa. Tuotteet ovat vegaanisia. Ribes Nigrum -sarja sisältää erityisesti mustaherukansiemenöljyä, joka on tulehduksia lievittävä öljy. Erityisesti ikääntyvä iho hyötyy tämän sarjan tuotteista, koska se uudistaa soluja.
 
Tuotteet ovat tarkoitettu ikääntyvälle iholle 25 ikävuodesta ylöspäin. Päivävoide minulla on jo loppu, sillä niin ahkerasti olen sitä käyttänyt. Päivävoide kosteuttaa ja torjuu ihon vanhemisen ensimmäisiä merkkejä sekä voide vahvistaa ja virkistää kasvojen herkkää ihoa. Meikki on helppo levittää tämän päivävoiteen päälle. Puhdistusvaahtoa olen käyttänyt joka ilta meikkien pesemiseen sekä välillä käytän vaahtoa myös aamuisin, kun haluan saada iholle raikkaan tunteen. Pesuvaahto sopii herkälle iholle, koska se puhdistaa ihoa hellävaraisesti ja antaa täydellisen kosteutuksen. Annoin äidilleni äitienpäivälahjaksi Kivvin tuotteita, täytyykin kysäistä onko hän pitänyt niistä.

MIA HÖYTÖ

Voitin joulukuussa Mia Höydön Instagram -arvonnassa kaksi tuotetta, jotka sain itse valita ja kyllä arvonnoissa voi joskus voittaa 😀 Tämä kosmetiikkasarja on kotimainen ja sen takana häärii itse Mia Höytö, joka loi tuoteperheen rakkaudesta luontoa kohtaan. Tuotteet sisältävät siemenöljyjä sekä kasviuutteita Pohjoisen luonnon valikoimista, kuten tyrniä ja mustaherukkaa. Hienoa on, että tuotteet kehitetään, mutta myös valmistetaan suomessa. Tuotteet ovat pakattu kauniisiin, mutta yksinkertaisiin pakkauksiin, joten näitä tuotteita haluaa mielellään pitää esillä esim. kylpyhuoneessa tai meikkipöydällä. Valitsin voittamastani arvonnasta *Valo -silmänympärysvoiteen sekä *Lempeä uni -seerumin.

Valo -silmänympärysvoide sisältää mustaselja-kukkauutetta, joka häivyttää tummat silmänaluset vilkastuttamalla silmänympärysihon aineenvaihduntaa. Tuote on noussut suosikkeihini ja vasta vuoden sisään olen tajunnut, että tässä iässä silmänympärysvoiteet ovat aivan must juttu. Lempeä uni -seerumia sivelin iholle aina nukkumaan mennessäni, kunnes eräänä päivänä pudotin sen vahingossa lattialle ja hyvä tuote valui kylpyhuoneen lattiaa pitkin viemäriin, yhyyh 🙁 Öljyseerumin tarkoituksena on antaa iholle vitamiineja sekä tasoittaa ja kirkastaa ihon sävyä. Lempeä Uni -seerumi on ihoa rauhoittava tuote ja sen sisältämä ruusuöljy rauhoittaa ja rentouttaa ihon lisäksi myös mielen. Tämä kasvoilla oli ihana nukahtaa, harmi että menin pudottamaan tuotteen.

NATURATIV

Naturativiin tutustuin ensi kerran viime syksynä, kun voitin turkulaisen apteekin arvonnassa paketin Naturativin tuotteita – kyllä, arpaonni suosi taas 😀 Suosikkini on edelleen *rauhoittava kasvovesi, josta voitte lukea lisää viime syksyn postauksestani. Uusi suosikkini tästä sarjasta on hellivä vartalovoide, joka tuoksuu raikkaalta sitruunalta. Voide on todella kermainen ja se on helppo levittää iholle. Voiteen sisältämät kasvisrasvat ja -öljyt uudistavat ja kosteuttavat ihoa. Iho tulee joustavammaksi ja pehmeäksi. Vaikutukset huomaa jo heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen ja voidetta voi käyttää koko vartalolle.

Onko teillä kokemusta luonnonkosmetiikasta ja mitkä ovat teidän lempituotteitanne? 🙂 Itse haluaisin testata uusia tuotteita sekä varsinkin Sante ja Kivvi -sarjojen tuotteet kiinnostavat.

*Tuotteet, joita en ole voittanut arvonnoissa on saatu blogin kautta.

*Affiliate-linkki.

2 kommenttia

  1. Jenna kirjoitti:

    Santen tuotteet ovat olleet hyviä. Olen muitakin tuotteita kokeillut eri merkeiltä ja luonnonkosmetiikkatuotteista osa ovat todella mahtavia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.