Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

SUURIN MUUTOS VERKKOVALMENNUS – KUINKA PALJON LAIHDUIN?

Kaupallinen yhteistyö: MT PERSONAL TRAINING

Monna ja Tuukka Pursiaisen vetämä Suurin Muutos-verkkovalmennus on nyt takana. Valmennus kesti kaksi kuukautta ja musta tuntuu, että vastahan mä aloitin. Olen ollut ennenkin mukana erilaisissa ruokavalio-valmennuksissa, mutta ne ovat tuntuneet kiduttavan pitkiltä ja nälkäisiltä 😀 Tässä valmennuksessa ei todellakaan tarvinnut nähdä nälkää vaan päinvastoin. Välillä miettisin, että miten jaksan syödä kaiken. Varsinkin alussa olin ihan ähkynä jatkuvasti, kunnes elimistö tottui, että safkaa tulee 4 tunnin välein. Monissa ruokavalioissa ruoat pitää punnita ja mitata todella tarkasti. Monesti hedelmät ja leipä on kiellettyjä, mutta tässä valmennuksessa ne kuuluivat ruokavalioon, josta olin innoissani, sillä rakastan esim. banaania ja kauraleipää. Tämä valmennus toimi maalaisjärjen käytöllä – syötkö mielummin banaanin, joka sisältää rutkasti kaliumia vai lisäaineita sisältävän protskuvanukkaan?

MITEN VALMENNUS TOIMII?

Suurin Muutos -valmennus toimii netin välityksellä verkkovalmennuksena. Puhelimeen ladataan SYKE-sovellus, jonka kautta näkee ruokareseptit ja jumppaohjeet. Joka sunnuntai sovellukseen merkitään oma paino ja sovellus antaa myös viikottain erilaisia tehtäviä esim. venyttely, vesihaaste, aterioiden suunnittelu etukäteen yms! SYKE-sovelluksen tukena toimii myös valmennuksen oma Facebook-ryhmä, jossa voi jutella ja jakaa vertaistukea muiden osallistujien kesken. Oli mahtavaa lukea muiden ajatuksia, onnistumisia, epäonnistumisia ja mietteitä valmennuksesta. Ryhmään oli helppo myös kirjoittaa jos oli esim. epäonnistunut pudottamaan jollain viikolla painoa tai sortunut herkutteluun.

MILLAISTA RUOKAA VALMENNUKSESSA SYÖDÄÄN?

SYKE-sovelluksesta saa valita itselleen sopivan ruokavalion. Itse valitisin 1800 kcal ruokavalion, joka sisälsi esimerkki ruoat kahdelle viikolle resepteineen. Ruokavaliossa oli aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala – eli syödä sai ihan kunnolla. Itselleni oli aluksi todella vaikeaa syödä niin paljon, sillä normaalisti olen syönyt vain aamulla ja sitten kuuden aikaan illalla. Kun näännyttää kroppaa tuolla tavalla, kuin minä olen tehnyt, niin illalla sitten tulee ahmittua energiavajeeseen kaikkea mahdollista. Se on ollut aina minulle se suurin ongelma painonhallinnan kanssa, syön liian vähän tai painotan syömiset iltaan. Sairastan ärtyvän suolen oireyhtymää ja huomasin, että kun syön säännöllisesti ja ravintorikasta ruokaa, niin vatsakaan ei ole sekoillut niin paljoa. Ruokavalio auttoi siis huomattavasti vatsani toimintaan ja reseptit oli helppo muuntaa gluteenittomiksi.

Esimerkki päivä:

Aamupala = smoothie.

Välipala = hedelmä.

Lounas = tonnikala-salaatti.

Päivällinen = kanakastike, riisiä ja salaattia.

Iltapala = kaksi gluteenitonta voileipää.

Lounaaksi söin yleensä jonkin salaatin tai sosekeiton. Rakastuin tämän valmennuksen aikana ihan totaalisesti sosekeittoihin ja niitä tuli valmistettua ja ostettua valmiina pakastealtaasta jonkin verran. Päivällinen oli aina perus kotiruokaa: makaroonilaatikkoa, jauhelihakeittoa, spagettia yms! Oli ihanaa. että sai syödä normaalia ruokaa, eikä mitään parsakaalia ja jauhelihaa. Minulle sopii ehdottomasti tälläinen pidemmällä aikavälillä toteuttava painonpudotus. Koen, että olen nyt saanut elämäntavat ruokailun osalta kuntoon. Mitkään pika-kidutusdietit eivät toimi mulle ollenkaan. Jaksan ehkä viikon syödä sellaisten ruokavalioiden mukaan ja olen jatkuvasti kiukkunen sekä väsynyt. Normaali kotiruoka kunniaan ja kukaan ei voi elää loppuelämäänsä kitudieteillä!

URHEILU VALMENNUKSESSA

SYKE-sovelluksessa on erilaisia kotijumppa-ohjeita sekä myös omat ohjelmat kuntosaliharjoitteluun. Itsehän en tehnyt ainuttakaan jumppaa tai käynyt salilla koko valmennuksen aikana, mutta lisäsin liikuntaa päiviini kävelyn merkeissä. Olen käyttänyt jo vuosia Fitbit-aktiivisuusranneketta ja se on ehdottomasti mun paras tsemppari liikunnan suhteen. Ilman Fitbit-ranneketta en varmaan kävisi edes kävelyillä heh. Mä en tiedä miksi liikunta on minulle niin epämiellyttävää. Pitäisi löytää varmaan vain sellainen harrastus, mikä ei tunnu pakkoliikunnalta ja olisi oikeasti kivaa ja mielenkiintoista. Salilla olo tai juokseminen ei vaan nappaa ollenkaan. Olisiko teillä ehdottaa mulle jotain kivoja liikuntamuotoja? Harrastin joskus tanssia ja se oli kivaa, mutta kaksivuorotyössä on todella hankalaa osallistua tunneille.

KUINKA PALJON LAIHDUIN VAI LAIHDUINKO?

Laihduin pysyviä kiloja yhteensä vähän vajaa 4 kiloa. Paino heitteli valmennuksen alkuviikoilla jonkin verran ylös ja alas, mutta neljä kiloa lähti läskiä lähti pysyvästi pois näiden kahdeksan viikon aikana. Olo tuntuu kevyemmältä ja olen paljon energisempi kuin ennen. Minulla oli tavoitteena -10 kiloa, joka taisi olla vähän liian suuri pala haukata, varsinkin kun en tehnyt ollenkaan kotijumppia 😀 Aion ehdottomasti jatkaa tällä ruokavaliolla myös tästä eteenpäin. Musta tuntuu, että olen nyt vihdoinkin oppinut syömään oikein. Voin syödä herkkuja jos tahdon, mutta palaan sitten vain taas normaalin ruoan pariin ja syön säännöllisesti. Kun syö kunnolla, niin herkkuja ei tee edes niin paljoa mieli ja monesti ne voivat maistua jopa ällöttäviltä!

MITÄ MIELTÄ OLEN VALMENNUKSESTA?

Tämä oli kyllä ehdottomasti paras valmennus missä olen ollut mukana. Ohjaajat olivat läsnä ja auttavaisia. Vaikka valmennus tapahtui verkossa, niin meillä oli tiivis porukka, jolta sai tarvittaessa tukea ja kannustusta. Ruokavalio oli mahtava ja reseptit olivat tavallista kotiruokaa, joten saimme syödä miehen kanssa ihan samoja ruokia ilman mitään kikkailuja. Kaikki reseptien ruoka-aineet sai lähikaupasta ja mitään kalliita lisäravinteita ei tarvinnut käyttää. Meidän koko porukka pudotti painoa yhteensä 570 kiloa eli keskimäärin 3,2 kiloa per osallistuja – wau!

PALKINNOT

Parhaat pudottajat palkittiin joka viikko erilaisilla tuotepalkinnoilla. Itse olin kateellinen, kun yhtenä viikkona yksi voitti laatikollisen Lohilon juomia. Paras pudottaja sai 500€, toiseksi paras 200€ ja pronsille tullut sai 100€. Rahapalkinnot olivat kyllä ehdottomasti hyvä motivaattori, harmi etten päässyt niille palkintopalleille. Mutta hei -4kg kevyempänä kohti kevättä, se on paras palkinto itselleni ja tavoite on tosiaan jatkaa painonpudotusta tästäkin eteenpäin.  Kiitos Monnalle ja Tuukalle valmennuksesta ja voin lämpimästi suositella tätä jokaiselle, joka haluaa oppia syömään oikein ja pudottaa samalla painoa. Tämän valmennuksen jälkeen olet varmasti kevyempi ja energisempi.

ALEKOODI:

Uusi valmennus alkaa  16.3 ja jos haluat lähteä mukaan kohti energisempää elämää, niin koodilla DIISKUNEITI saatte valmennuksen hintaan 49€ (norm. 79€). Valmennuksen pääsette ostamaan tästä!

 

LUE MYÖS:

APUA – MUSTA ON TULLUT LIHAVA!

RESEPTI: HELPPO NESTEENPOISTOJUOMA

 

Kaupallinen yhteistyö: MT PERSONAL TRAINING

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itselläni olisi missiona myös saada kiloja hieman pois sekä ennen kaikkea turhaa napostelua kuriin, aika nopeasti ruokapäiväkirjaa pitämällä saanutkin ainakin jälkimmäisessä muutosta tapahtumaan – toivottavasti sitä myötä myös kiloja alkaa karista 😀

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Tuo kuulostaa järkevältä valmennukselta. Itse en usko mihinkään erikoisiin ruokavalioihin, joilla tulee ehkä hetkellinen muutos. Minulla olisi muutettavaa omassa ruokavaliossa. Herkkujen syönnin vähentämisestä voisi aloittaa.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Joo ei millään ihme ruokavalioilla ja kitudieteillä voi loppuelämää elää. Elämä on nauttimista varten, eikä sitä varten, että pitää miettiä joka kerta kahvilassa, voinko syödä pullan 😀

 3. Marjo kirjoitti:

  Onnea painonpudotuksesta! KIlomäärä on minusta ihan hyvä ja jo pelkästään muutos takaa sen, että varmasti myös jatkossa tulee kiinnittetty enemmän huomiota omiin valintoihin. Keveänä keväseen – hyvä sinä!

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Kiitos!
   Kyllä nyt on kivempi lähteä kohti kevää ja kesää ja aion jatkaa sitä, että syön säännöllisesti 🙂

 4. Marjut kirjoitti:

  Olisi kyllä mahtavaa kokeilla tuollaista valmennusta, jossa saa kaikki valmiina. Itselläni on aina jotenkin ongelmallista miettiä miten pitäisi syödä vaikka tiedänkin. 😀 Olisi kuitenkin helpompi tarttua ”valmiiseen”. 🙂

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Suosittelen kyllä! Oli tosi helppoa, kun oli valmiit reseptit ja lista mitä pitää syödä päivän aikana. Moni syö aivan liian vähän päivässä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *