Hae
Diiskuneiti

SYKSYN KARMIVAT ÄÄNIKIRJAT AIKUISILLE

*Sisältää mainoslinkkejä

Lukeminen on ihanaa ja se on maailman parasta unilääkettä. Äänikirjat ovat myös kivoja kuunnella kotitöitä tehdessä ja matkustaessa. Äänikirjan pariin nukahtaa myös aika makoisasti. Keräsin tähän artikkeliin viisi karmivaa kirjaa tuomaan fiilistä ja nostamaan ihokarvat pystyyn spooky seasonin hengessä 🙂

PS. Uutena BookBeat-käyttäjänä saat kokeilla BookBeatia 60 päivää maksutta. Etu on voimassa kaikille uusille BookBeat-käyttäjille. Kokeilujakson aikana saa kuunnella ja lukea yhteensä 40 tuntia. Edun jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa, joten paketin voi myös lopettaa maksutta.

Tilaa kokeilujakso käyttöön *tästä, alennuskoodi on: superviikko. Tarjous on voimassa 2.10.2023 saakka.

Frankenstein

Frankenstein on kauhun klassikko ja jos et ole sitä vielä lukenut, niin nyt tämä kirja äkkiä kuunteluun. Elokuva oli myös mielestäni todella hyvä. Frankenstein kylvää kauhua, mutta samalla tarina on todella herkkä ja jokseenkin aika surullinenkin. Frankensteinia pidetään yhtenä merkittävimmistä koskaan kirjoitetuista kauhukirjoista ja se on kirjoitettu jo vuonna 1818.

”Tiedemies Victor Frankenstein kokoaa ihmisen ruumiinosista hirviön, joka herää henkiin. Mary Shelleyn klassikkoteos on tarina hirviöstä, mutta myös poikkeavuudesta ja syrjinnästä, ylpeydestä, vihasta ja kaipuusta toisten luokse. Se on tarkkanäköinen kuvaus nykyihmisestä, jonka sokea luottamus tieteeseen ja omiin kykyihin eivät johda parempaan tulevaisuuteen. Kauhukirjallisuuden kulmakivi on edelleen yhtä ajankohtainen kuin kaksisataa vuotta sitten”.

KIrjailija: Mary Shelley / Kuuntele *tästä!

Tervetuloa Joylandiin

Tivoli kuuluu mahtavasti kauhuteemaan ja Stephen King tiesi sen jo ennen Stranger Thingsia. Tämä kirja on kutkuttava mysteeri ja rikoskertomus. Stephen King on maailman tunnetuimpia kauhukirjailijoita ja hän on kirjoittanut yli 50 kirjaa joiden pohjalta on tehty paljon myös elokuvia ja tv-sarjoja.

”Kesällä 1973 Devin Jones kokee ensimmäisen sydänsurunsa, tutustuu Joylandin huvipuiston omaperäisiin ihmisiin, oppii jotakin tosirakkaudesta, kohtaa kuoleman silmästä silmään ja kasvaa aikuiseksi. Tivolin kesätyöläisille Kummitustalo on kauhujen paikka, koska huhujen mukaan siellä kummittelee murhattu tyttö. Devin alkaa epäillä, että murhaajakin on edelleen huvipuistossa, elävänä ja vaarallisena. King kirjoittaa haikean kauniisti aikuistumisesta, sekä niistä, jotka eivät koskaan saa sitä kokea”.

Kirjailija: Stephen King / Kuuntele *tästä!

Hotellien henget – Kummitustarinoita suomalaisista majapaikoista

Uskaltaisitko mennä hotelliin, jossa kerrotaan kummittelevan? Tämä kirja kertoo suomalaisista kummittelevista hotelleista ja ainakin itselläni heräsi heti mielenkiinto mennä tutustumaan näihin hotelleihin.

Mukana ovat hotellit:

  • GLO Hotel Art Helsinki.
  • Park Hotel Turku.
  • Mukkulan Kartano Lahti.
  • Hotelli Vanajanlinna Hämeenlinna.
  • Imatran Valtionhotelli Imatra.
  • Grand Hotel Tammer Tampere.
  • Hotelli Punkaharju Punkaharju.
  • Hotelli Central Vaasa.
  • Hotelli Seurahuone Kokkola.
  • Hotelli Lasaretti Oulu.

”Hotellit ovat elämänkohtaloiden risteyspaikkoja. Huoneiden ja kabinettien huomassa ovat leiskuneet intohimot, perhedraamat, sydänsurut, poliittiset vehkeilyt ja villit sisäpiirin juhlat. Ja siinä rinnalla ovat vierailleet tavalliset matkaajat, jotka arvostavat rauhallista yötä ja tasokasta aamupalaa – sekä kiehtovia tarinoita”.

Kirjailija: Tiina Hautala / Kuuntele *tästä!

Kuollut kulkee – Tarinoita kalman majoilta

Tähän kirjaan on kerätty kummitustarinoita eri puolilta Suomea. Idea kirjaan syntyi, kun kirjailija itse kohtasi ihan oikean kummituksen. Mun mielestä juuri täällä suomessa tapahtuneet kummitustarinat ovat niitä kaikista pelottavimpia, varsinkin kun kulkee jonkin sellaisen paikan ohi, josta on lukenut kauhutarinoita. Itse aina mietin mennessäni Turun kirjastoon, että missäköhän siellä kummitus liihottelee juuri silloin.

”Hän seisoi huoneen ovella ilman näkyvää muotoa. Kokemus oli pelottava. Tiedän, kuka kummitus oli: nappikauppias Ida Salin, jonka aikanaan omistamassa huvilassa olin vieraana. Ida tuli katsomaan, kuka hänen kamarissaan nukkui. Mutta ehkä vain vanha huvila sai mielikuvitukseni liikkeelle? Niin olisin ajatellutkin, ellei aamulla olisi tapahtunut jotain. Huonetoverini puki vaatteita ylleen, näytti kiusaantuneelta ja sai lopulta sanotuksi: ”Tiedätkö, minusta tuntui, että yöllä tuossa ovella seisoi joku.”.

KIrjailija: Anneli Kanto / Kuuntele *tästä!

YÖN ÄÄNIÄ

Olen lukenut paljon netistä sairaaloiden työntekijöiden kummitusjuttuja ja ne ovat kyllä ihan kauhean pelottavia. Tässä kirjassa kerrotaan kauhutarinoita sairaalaosaston yövuorosta. Yliluonnolliset tapahtumat ja kauhu kohtaavat viidessä sairaalamaailmaan sijoittuvassa tarinassa.

”Sairaalan salissa kaikki paitsi yksi ovat unessa – potilas Rantaska tarttuu nuorta hoitajatarta kädestä ja kertoo tälle piinaavan salaisuutensa. Hoitaja epäröi potilaan kertomusta, mutta Rantaska vakuuttaa puhuvansa totta. Hän on nähnyt, kuinka pimeän salin lattialla kiemurtelee verinen ihminen kuin kuolemankielissä. Hän on tullut kostamaan Rantaskan vuosien takaisen teon”.

KIrjalija: Aili Somersalo / Kuuntele *tästä!

Löytyisiköhän tästä listasta jokin kauhukirja kuunneltavaksi syksyn pimeisiin iltoihin. Jos kummitusjutut pelottaa liikaa, niin näitä voi hyvin kuunnella myös vaikka siivotessa tai kokatessa päivänvalossa 😀

Muista hyödyntää BookBeatin maksuton kokeilujakso *tästä!

Tarjous on voimassa 2.10.2023 saakka.

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

VINKKEJÄ JA INSPIRAATIOTA SYKSYN TUNNELMOINTIIN

KAUHUKIRJAT LAPSILLE JA NUORILLE

SOITTOLISTA HALLOWEEN JUHLIIN

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *