Hae
Diiskuneiti

KAUHUKIRJAT LAPSILLE JA NUORILLE

*Sisältää mainoslinkkejä

BOO! Kummitusten ulinaa, mörköjen murinaa ja noitien kissojen kurinaa – Halloween on kohta taas täällä, jee! Minua on lapsesta saakka kiinnostanut kaikki kummitusjutut ja kirjastosta tuli aina lainattua Goosebumps kauhukirjoja, jota sitten luin taskulampun kanssa peiton alla. Kummitukset, vampyyrit ja hirviöt tuntuvat kiinnostavan lapsia nuoresta saakka ja päätinkin tähän artikkeliin kerätä lapsille ja nuorille suunnattuja kauhukirjoja.

Mulle tuli hirveästi kyselyitä Instagramin puolella, että saako näitä vanhoja Goosebumps -kirjoja jostain, niin niitä myy myös Adlibris, mutta niitä ei saa suomenkielellä, ainoastaan englanniksi. Olen itse nettikirppareilta ostellut näitä, mutta Adlibriksen enkunkielisen Goosebumps valikoiman näet *tästä!

AAVEMAISET TARINAT – Mauri Kunnas

Mauri Kunnaksen kauhukirjat ovat kuvitukseltaan aivan ihania ja ne sopivat hyvin myös perheen pienimmille. Näissä kirjoissa kummitukset ja hirviöt eivät ole pelottavia, vaan lähinnä höpsöjä ja söpöjä. Aavemaiset tarinat -kirja sisältää kolme kirjaa: Hui Kauhistus, Majatalon Väki sekä Vampyyrivaarin tarinoita. Aavemaiset tarinat ihastuttavat lapsia varmasti ympäri vuoden, mutta varsinkin Halloweeninä voi pitää ihanan yhteisen lukuhetken.

Hinta: 30,11€ | Osta *tästä!

KUMMITUSTALO – JAN PIENKOWSKI

Kummitustalo pop-up kirja on aivan ihana – ihan mun lemppari. Tätä luetaan melkein joka kerta, kun ystävän 4-vuotias poika on meillä kylässä. Kummitustalo on jännittävä, mutta ei kuitenkaan pelottava. Kirja kertoo siitä, kuinka kummitustalon omistaja on kutsunut tohtorin kylään, koska hän ei saa nukuttua, ruokahalu on kadonnut ja hän on levoton. Asukas miettii kuvitteleeko hän asioita vai tapahtuuko talossa jotain eriskummallista. Aaveita, hämähäkkejä, keittössä sotkevia monstereita, avaruusolioita, luurankoja – kirjasta löytyy vaikka mitä karmivaa, olematta kuitenkaan liian kauhumainen. Pop-up elementit ovat hyvin tehtyjä ja tämä on aivan täydellinen kirja lasten Halloween-juhliin ja takuuvarma hittilahja vuodenajasta riippumatta.

Tein viime vuonna kirjaesittelyn Kummitustalosta ja sen pääset lukemaan täältä: ”Ihana pop-up kauhukirja lapsille”.

Hinta: 19.50€ | Osta *tästä!

YÖKOULU JA KAMMOTTAVA KUMMITUSJUNA – PAULA NORONEN

Yökoulu sopii hyvin alakoululaisille ja se on todella hauska, jännittävä sekä helppolukuinen kirjasarja. Tässä kirjassa oppilaat lähtevät luokkaretkelle Kreivi Draculan linnaan Transilvaniaan. Luokkalaiset tarvitsevat rahaa luokkaretkeen ja he päätyvät esittämään kauhuhahmoja huvipuiston kummitusjunaan. Yökoulun kirjasarjasta löytyy myös hauska *Yökoulun pieni kauhukäsikirja.

Hinta: 15,40€ | Osta *tästä!

MÖRKÖKIRJA – HARRI MÄKI

Mörköjä on erilaisia helppoja ja hankalia. Helpot möröt ovat ujoja, mutta hankalammat möröt ovat jopa näkymättömiä. Kun kotimöröt alkavat aiheuttamaan ihmisille vaivaa, kannattaa ottaa yhteyttä mörönkarkottajiin. Tässä mörkökirjassa käydään läpi erilaisia mörköjä hauskalla tavalla ja saadaan ehkä jopa avattua lapsen pelkotiloja möröistä.

Hinta: 20,40€ | Osta *tästä!

NOIDAN KÄSIKIRJA – LYNN MYRING

Noidan käsikirja on 90-luvun nuorten kulttiklassikko, jonka faneille löytyy jopa oma suomenkielinen Facebook-ryhmä. Itsekin tuli nuorena tätä kirjaa luettua ja voi kauhistus, kuinka pelotava se silloin oli ja monet kirjan kuvituksista tuli uniin saakka. Kirjassa on niin sanottu opas ja siinä käydään läpi mm. miten suojaudutaan vampyyreiltä, miten tunnistaa erilaisia aaveita ja muita karmivia vinkkejä ja ohjeita. Itse ostin tämän kirjan vihdoin omaksi pari vuotta sitten ja oli kyllä niin nostalginen fiilis lukea nyt aikuisena tämä uudestaan. Noidan käsikirja ei sovi perheen pienimille, sillä kuvitukset kirjassa ovat aika rajujakin, mutta nuorisolle tämä kirja on ehdoton hitti.

Tätä postausta kirjoittaessa sain tietää salatusta Noidan Käsikirjan jatko-osasta, joka kantaa nimeä Aaveet. Tässä kirjassa käydään läpi yleisempiä kauhuhuijauksia, kuuluisia kummitusjuttuja ja ohjeita aaveiden metsästykseen. Tämä kirja lähti itselläni nyt heti tilaukseen ja voin kertoa siitä lisää, kun saan sen käsiini. Noidan käsikirja: Aaveet maksaa 15,90€ ja sen voi tilata *tästä.

Hinta: 16,79€ | Osta *tästä!

MORTINA – BARBARA CANTINI

Mortina ei ole mikään ihan tavallinen ihmislapsi, vaan hän on zombi. Halloween-juhlat lähestyvät ja Mortina miettii menisikö hän juhliin omana itsenään vai pukeutuisiko noidaksi. Mortina asuu kummitustalossa nimeltään Villa Tuonela, jota kaupungin asukkaat luulevat autiotaloksi. Mortinalla ei ole ystäviä, eikä hänen tätinsä anna Mortinan nähdä kaupungin lapsia, sillä ne voisivat pelästyä Mortinaa. Mortina unelmoi leikkikavereista ja Halloweenin lähestyessä Mortina keksii omat keinonsa ystävystyä kaupungin lasten kanssa. Tämä kirjasarja on aivan ihana ja se on niin kauniisti kuvitettu. Tämä kirjasarja ei ole pelottava, vaan todella mukaansa tempaava ja hauska sekä paljon yksityiskohtia sisältävä tarina.

Katso kaikki Mortina kirjasarjan kirjat *tästä!

Hinta: 19,90€ | Osta *tästä!

KUMMITUSPERHE KAMMOSET, KUMMITTELUA KOKO VUOSI – PIRKKO-LIISA PERTTULA

Kammosen kummitusperheen tarinat sopivat hyvin myös pienimmille lapsille. Tämä kirja kokoaa kaikki Kammosten perheen tarinat yhden kirjan alle. Tarinat ovat lempeästi kuvitettuja hienoine yksityiskohtineen ja jotkin kohdat tarinoista ovat suorastaan hyytäviä, mutta ei kuitenkaan pelottavia.

Hinta: 11,20€ | Osta *tästä!

KAUHUMAAN KARTTA

Kirjoita jos uskallat! Tämä kauhukirja ei olekaan ihan perinteinen lukukirja, vaan tässä lukija pääsee tekemään luovaa työskentelyä eli kirjoittamaan. Kauhukirjoitusopas johdattaa lukijan kauhumaan sisälle, jossa tapahtuu vaikka mitä. Kirja sopii alakoululaisille – kurkkaa video kirjasta tästä.

Hinta: 21,70€ | Osta *tästä!

ZOMBIEKIRJA – HARRI MÄKI

Millaisia zombit oikeasti ovat? Tämä lastenkirja perehtyy näihin hitaisiin ja öriseviin olentoihin erilaisella tavalla. Zombeja on meinaan monenlaisia, jotku tykkäävät tehdä jopa töitä ja siivota. Kaikki zombit etsivät omaa paikkaansa maailmassa ja jos mädäntynyt leuka putoaa, senhän voi korjata lääkärissä? Hauskasti kuvitettu kirja kiinnostaa varmasti kaikkia lapsia, jotka ovat kiinnostuneita zombeista. Ovatko Minecraftin zombit tälläisiä?

Hinta: 20,80€ | Osta *tästä!

PIMEÄ PEILI – MIKKO TOIVIAINEN

Tässä kuussa Otavalta on tulossa Mikko Toiviaisen uutuskirja, joka käsittelee kauhua tekniikan kautta. Tappavia sähköposteja, pelejä joita ei kannata pelata, tyyppejä joille ei kannata vastata somessa ja pahoita koneita. Kirja sisältää kauhutarinoita, urbaanilegendoja, myyttejä. Kirja keskittyy erityisesti nykyajan internet-ajan tarinoihin. Kirja on sen verran pelottava, että se sopii vasta 12-ikävuodesta eteenpäin. Olen kirjoittanut kirjasta erillisen artikkelin ja sen pääsee lukemaan tästä!

Hinta: 19,60€ | Osta *tästä!

KURKKAA MYÖS HALLOWEENIN PUUHAKIRJAT

Toivottavasti saitte tästä listasta kivoja vinkkejä Halloweeniin ja miksei muutenkin 🙂

 

LUE MYÖS:

IHANA POP-UP KAUHUKIRJA LAPSILLE

PIMEÄ PEILI JA MUITA URBAANEJA KAUHUTARINOITA

HAUSKA JA AAVEMAINEN MORTINA-KIRJASARJA LAPSILLE

 

7 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tässä äskettäin pohdin, että mikähän kirja se oli, jossa päähenkilö kai kuoli ja muuttui kummitukseksi sekä vaelteli ympäri kotikaupunkiansa kaverikummitustensa kanssa. Joskus nuoruudessa lueskelin, ei ole kuin hämärä mielikuva…

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Itse olen sellainen arkajalka, että nuo Mauri Kunnaksen kirjat taitavat olla minulle sopivimmat. Lapset todennäköisesti uskaltavat lukea jännempiäkin kirjoja. Pitääkin kysyä kiinnostaisiko heitä jokin vinkkaamistasi kirjoista.

 3. Maria kirjoitti:

  Olipas kattava vinkkilista lasten kauhukirjoista! En ole edes ajatellut, että tällaisiakin vois testailla välillä luettavaksi lapsilla, jotka on jo 7v ja ja toinen pian 4v. Ehkäpä tällaisia kirjoja täytyy laittaa seuraavaksi lahjatoivelistoille 🙂

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Minulle kaikki kummituksiin liittyvät kirjat ja elokuvat ovat vähän liian jännittäviä. Olen yleensä skipannut koko Halloweenin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *