RESEPTI: JAUHELIHA-KUKKAKAALIPAISTOS (VHH + GLUTEENITON)
Kotimaisen Tuorekset -sarjan kukkakaalimuru on yksi mun lemppari valmistuotteista ruoanlaitossa. Kukkakaali sopii hyvin raaka-aineeksi ja lisukkeeksi ruokiin, salaatteihin ja itsehän teen kukkakaalimurusta myös pizzapohjaa! En niinkään nauti kukkakaalin raastamisesta, joten tämä valmis kukkispaketti on mulle todella kätevä tuote. Jauheliha-kukkakaalipaistos on yksi mun lemppareista, se on nopea valmistaa ja maistuu herkulliselta. Kurkkaa myös mun resepteistä pizzapohja kukkakaalimurusta, kermainen kana-kukkakaalipaistos ja salami-kukkakaalirisotto.
PS. tämä resepti sopii gluteenittomaan ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Täysin keton tästä saa käyttämällä ruokakerman sijasta kuohukermaa! Kasvisvaihtoehdon saat korvaamalla lihan kasvisvalmisteella ja käyttämällä ruokakerman sijasta kaurakermaa.
VALMISTUSAINEET
- 1 paketti Tuorekset kukkakaalimurua.
- 1 sipuli.
- 2 desiä ruoka-, tai kaurakermaa (mun lemppari tässä on pippurin makuinen kaurakerma).
- 400 grammaa jauhelihaa.
- Mausteita: suolaa, jauhelihamaustetta ja valkosipulia.
VALMISTUSOHJEET
- Kuori ja pilko sipuli.
- Kuullota sipulit ja kukkakaalimuru pannulla.
- Kaada kukkakaali-sipuliseos hetkeksi kulhoon odottamaan.
- Paista jauheliha ja mausta.
- Kun jauheliha on paistunut kypsäksi, kaada sekaan kukkakaali-sipuliseos.
- Lisää kerma ja anna poreilla hiljakseen kannen alla.
Tämä on niin helppo ja maukas ruoka. Paistoksen sekaan voi heittää muitakin kasviksia tai mitä ikinä haluat – tässä vain mielikuvitus on rajana 🙂
PS. muista olla mukana vähentämässä ruokahävikkiä ja tilaa elintarvikkeet *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki).
SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:
LUE MYÖS:
RESEPTI: KERMAINEN JAUHELIHA-KASVISWOKKI (VHH + GLUTEENITON)