Hae
Diiskuneiti

HAUSKA JA AAVEMAINEN MORTINA-KIRJASARJA LAPSILLE

*Sisältää mainoslinkkejä

Lasten-, ja nuorten *Mortina-kirjasarja on aivan ihana. Kirjasarjan on kirjoittanut ja kuvittanut Italialainen Barbara Cantini ja Mortina kirjasarja on käännetty jo 29:lle kielelle. Kirjasarjan kuvitus on todella upea ja kuvien yksityiskohtia on kiva tutkia. Kirjasarjassa on hauskaa huumoria ja kekseliäitä juttuja. Zombityttö Mortina asuu tätinsä Tuonin ja albiinovinttikoiransa Kaihon kanssa aavemaisessa Villa Tuonelassa. Kyläläiset luulevat, että Tuonela on autiotalo ja monet pitävät Villaa kummitustalona. Mortina haluaisi kauheasti leikkiä kylän lasten kanssa, mutta Tuoni-täti ei anna, koska lapset saattaisivat pelätä Mortinaa ja heidät voitaisiin häätää pois talostaan.

Kirjasarjaan kuuluu tällä hetkellä neljä osaa:

 • Mortina ja kuoliaaksinaurattava juttu.
 • Mortina ja loma Lumolammella.
 • Mortina ja ällöttävä serkku.
 • Mortina ja aavepoikakaveri.

MORTINA

Mortina ei ole ihan tavallinen tyttö, mutta hän ei koe itseään silti erilaiseksi – vaikka hänen ihonsa on kalman kalpea, silmät pallomaisen pyöreät ja hän pystyy irroittamaan omia ruumiinosiaan ja ompelemaan ne sitten takaisin. Mortina on zombi ja hänen on pysyttävä piilossa ihmisiltä ja se surettaa häntä, koska hän haluaisi ystäviä. Mortina tarkkailee useasti kylän lapsia salaa, vaikka täti on kieltänyt tapaamasta ketään. Onneksi Mortinalla on yksi ystävä: albiinovinttikoira Kaiho, joka pitää Mortinalle seruaa ja leikkii hänen kanssaan.

VILLA TUONELA

Villa Tuonela on upea talo, jossa on paljon hienoja huoneita. Tuonelaan tullaan sisään narisevia portaita pitkin ja talossa on mm. Tuoni-tädin teesalonki, hämähäkki-ullakko ja kammottava länsisiipi. Ulkona on kaunis puutarha ja talon takana on paljon metsää, jossa Mortina tykkää juoksennella. Talossa on paljon erikoisia ja kammottavia esineitä sekä hienoja vanha-aikaisia vaatteita ja huonekaluja.

KIRJASARJAN ENSIMMÄINEN OSA: KUOLIAAKSI NAURATTAVA JUTTU

*Ensimmäisessä osassa Halloween lähestyy ja Mortina saa mainion idean miten hän voi lähteä kylän Halloween-juhliin: hän aikoo esittää, että hän on vain pukeutunut zombiasuun ja sitten lapset eivät pelkäisi häntä. Mortina kertoo tädillensä käyvänsä kävelyllä, vaikka oikeasti hän aikoo lähteä kohti kylää. Kylässä Mortina tapaa lapsia ja hän liittyy heidän seuraansa karkki vai kepponen -kierrokselle. Lapset ihmettelevät kuka Mortina on, sillä he eivät ole tavanneet häntä ennen. Mortina kertoo muuttaneensa lähelle kylää. Mortina on mielissään, kun lapset alkavat esittämään kammotuserikoisuuksiaan. Mortinan vuoron koittaessa hän alkaa jönglöörata omalla päällään ja sitten hän tajuaa, että hän on paljastanut itsensä. Lapset kuitenkin riemastuvat siitä, että heidän uusi ystävänsä on ihan oikea zombi ja Mortina saa vihdoin oikeita ystäviä. Mortina ja lapset sopivat, ettei aikuisille saa kertoa, että hän on zombi ja lopulta myös Tuoni-täti on tyytyväinen asiasta.

Onko Mortina-kirjasarja tuttu? Mä rakastuin kirjasarjaan ensisilmäyksellä ja se on myös lapsille todella mielenkiintoinen, koska kummitukset ja kepeät kauhujutut kiinnostavat aina pieniä.

Kurkkaa kaikki Mortina – kirjat *tästä 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

 

LUE MYÖS:

NOSTALGISTA NUORISOKAUHUA – UUSI NOIDAN KÄSIKIRJAN JATKO-OSA: AAVEET

IHANA POP-UP KAUHUKIRJA LAPSILLE

KAUHUKIRJAT LAPSILLE JA NUORILLE HALLOWEENIKSI

 

 

6 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ei ole tuttu, mutta vaikuttaa todella mielenkiintoiselta 🙂

 2. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  ei ole tuttu 🙂

 3. villananna kirjoitti:

  On tuttu, sitä kautta kun olen ollut kirjastossa nuoriso-ohjaajana. Meillä ei ole tätä luettu. Kaunis kuvitus kirjassa.

 4. Marjo kirjoitti:

  Kirjamessuilla olen selaillut Mortina-kirjaa ja minusta idea oli hauska. Kuvitus erilaista mutta todella kauniisti piirrettyä. Jos kummilapseni olisivat nuorempia ehdottomasti lukisimme tätä yhdessä.

  https://www.marjonmatkassa.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.