Hae
Diiskuneiti

LAHJAVINKKI: AJATTOMAT JA UNIIKIT KUMMILAHJAT

*TUOTTEET SAATU BLOGIN KAUTTA.

Vuonna 2015 sain kunniapyynnön lähteä kummitädiksi ystäväni esikoiselle. Minulle kummius tuntui arvokkaalle tehtävälle ja aloin heti punnitsemaan sitä vaikeinta asiaa – eli täydellistä kummilahjaa, joka on tapana antaa kummilapselle hänen ristiäisissä. Perinteisiä kummilahjoja ovat kummilusikat, erilaiset lippaat, kehykset, astiat yms. ja minulle oli heti selvää, etten mitään perinteistä tulisi hankkimaan, koska en itse pidä laisinkaan mistään lusikoista yms, sillä en ole koskaan nähnyt ainuttakaan hienoa ja tyylikästä sellaista.

Päädyin lopulta avaamaan kummilapselleni oman tilin, jonne laitan joka kuukausi pienen summan rahaa. En halunnut antaa mitään turhaa, sillä luulenpa, että raha lämmittää myöhemmin enemmän mieltä, kuin jokin hopealusikka. En ole päättänyt, milloin tulen luovuttamaan tilin kummilapsen käyttöön, mutta ehkä silloin, kun kummilapsen tulee hankkia jotain suurempaa tai kun hän lähtee vaikka opiskelemaan. Tilin avaamisessa on se hyvä puoli, että sinne voi laittaa rahaa juuri sen verran kuin kuukaudessa haluaa, eli vaikka 5 euron kuukausi panoksella on 18-vuoden päästä kasassa jo yli tonni. Päätin, etten osta erikseen lahjoja, sillä sijoitan vaan tiliin, mutta arvatkaa onko se onnistunut – ei todellakaan! 😀 Nyttenkin joulukuusen alla odottaa pari lahjapakettia ihanalle kummitytölle. Kaikista paras ja arvokkain lahja on viettää kummilapsen kanssa aikaa, jota minä olen pystynyt antamaan aivan liian vähän. Onneksi lapsen kasvaessa pystyy touhuamaan yhdessä kaikkea kivaa, kuten käymään elokuvissa, retkillä ja reissuilla ja sitä odotellessa, että vanhemmat uskaltaa antaa pienokaisen minun hoiviini 😀

Mieheni pääsi kummisedäksi kaverinsa esikoiselle viime keväänä ja edessä oli taas kummilahjan miettiminen. Silloin taidettiin hankkia tylsästi lahjakortti vastasyntyneen lapsen vaatehankintoja varten, sekä Muumi -pehmolelu. Nyt joulun alla eteemme tuli taas kauhea miettiminen, että mitäs sitten joululahjaksi kummipojalle? Itse olin jo omalle kummitytölle ehtinyt hankkimaan joululahjat ja harmitti, kun sattumalta törmäsin Facebookissa Kirpunkoti -nimisen yrityksen tuotearvontaan, joka valmistaa persoonallisia julisteita kodinsisustukseen. Löysin Kirpunkodin valikoimasta aivan ihania syntymäjulisteita ja harmitti heti, ettei sellaisia ollut sillon, kun itse miettisin omalle kummitytölleni ensimmäistä kummilahjaa. Päätin tilata miehen kummipojalle joulupakettiin syntymä– sekä nimijulisteen ja luulenpa, että tilaan vielä omallekkin kummitytölleni nämä esim. synttärilahjaksi, sillä syntymä- ja nimijulisteet ovat todella ajaton ja ihana muisto vielä aikuisenakin. Itse ainakin laittaisin mielelläni seinälle oman nimijulisteen, eli pitäisikö tilata itsellekkin sellainen 😀

Kirpunkodilta löytyy paljon myös muitakin persoonallisia sisustusjulisteita ja asiakkaan on mahdollisuus esittää toiveita esim. väriä, tekstiä ja kuvia koskien. Sisustusjulisteet ovat selkeästi tarkoitettu lasten ja teinien huoneeseen, mutta minusta jotkin julisteista menevät hyvin myös aikuisen kotiin. Kirpunkodilla on Facebook -kauppa eli tuotteet tilataan suoraan sieltä yksityisviestinä. Kirpunkoti on saanut ainoastaan positiivisia palautteita, joten rohkeasti vain tilaamaan, vaikka Facebook -kauppa saattaa aluksi kuulostaa vieraalta ratkaisulta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.