Hae
Diiskuneiti

RESEPTI: GLUTEENITTOMAT KINDER-KUPPIKAKUT

Toivottavasti kaikilla teillä on ollut ihana pääsiäisen alku. Somesta olen kovin kuolannut ihmisten herkuista notkuvia pöytiä. Mulla on ollut normaalisti tapana järjestää iso pääsiäisbrunssi, mutta olosuhteiden takia se piti jättää nyt väliin. Leivoin kuitenkin eilen gluteenittomia kinder-kuppikakkuja, joita käyn viemässä tuttavien ovien taakse. Itse en pidä ollenkaan leipomisesta, vaan ruoanlaitto on enemmän juttuni. Tämä resepti on kuitenkin niin helppo, että nämä kuppikakut osaa ja jaksaa tehdä kuka vain. Ja jos kuppikakun sisällä on kinderiä, niin se ei voi olla kuin hyvää 😉

VALMISTUSAINEET (17kpl)

  • 150 grammaa sulatettua ja jäähdytettyä margariinia.
  • 2 dl sokeria.
  • 3 rkl kaakaojauhetta.
  • 2 tl vaniljasokeria.
  • 2 tl leivinjauhetta.
  • 2 kananmunaa.
  • 0,5 dl vettä.
  • 3 dl gluteenittomia jauhoja (itse käytin tummaa jauhoseosta, mutta voi käyttää myös vaaleaa).
  • 5 kinder-patukkaa.

KUORRUTE

  • 6 dl tomusokeria.
  • 2 tl vaniljasokeria.
  • 150 g valkosuklaata.
  • 100 g kylmää margariinia.
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa.

VALMISTUSOHJEET TAIKINA

  1. Vaahdota sulatettu ja jäähdytetty margariini ja sokeri keskenään.
  2. Lisää sekaan kananmunat ja vesi.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää niitä vähäsen kerrallaan margariini-voi-munaseoksen sekaan. Sekoita hyvin!
  4. Lisää taikinaa muffinssivuokiin. Taikinaa tulee vuokaan noin puoleen väliin asti.
  5. Paina jokaisen muffinssin sisälle yksi kinderin suklaapala tai voit myös raastaa ne.
  6. Paista 200 asteessa 15-17 minuuttia uunista riippuen.

VALMISTUSOHJEET KUORRUTE

  1. Sekoita 2,5 desiä tomusokeria ja kylmää margariinia keskenään. Nopeiten tämän saa tehtyä vatkaimella, mutta menee myös käsin.
  2. Sulata valkosuklaa kattilassa tai mikrossa.
  3. Lisää margariini-tomusokeri seoksen sekaan tuorejuusto, vaniljasokeri ja sulatettu valkosuklaa.
  4. Sekoita annostellen sekaan loput tomusokerit.
  5. Lisää kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta täysin jäähtyneet muffinssit.
  6. Koristele strösseleillä ja suklaamunilla.

Mitäs teillä on herkuteltu tänä pääsiäisenä? Hyvää pääsiäistä kaikille 🙂

 

LUE MYÖS:

RESEPTI: GLUTEENITTOMAT KARJALANPIIRAKAT PORKKANATÄYTTEELLÄ

7 GLUTEENITONTA TARJOTTAVAA KAHVIPÖYTÄÄN

RESEPTI: GLUTEENITTOMAT MAISSIKAKKUPIZZAT

4 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Tää resepti pitää muistaa ensi pääsiäisenä 😀

  2. Marjo kirjoitti:

    Kiitos reseptistä ? Otin talteen ja ehkä teen ensi vuonna.
    Näyttävät tosi herkulliselle….omnomnom.
    Tänään juuri totesin, että kohta on pääsiäisherkuttelusta
    päästävä irti. Tosin meillä on niin paljon pääsiäismunia,
    että niitä riittää varmaan vappuun ?

    https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  3. Mira "Digi Voimaannuttaja" Rinne kirjoitti:

    Näyttääpä herkulliselle! 🙂 Meillä mentiin fiiliksen mukaan tänä(kin) vuonna eli tällä kertaa ei sinänsä mitään ”erityistä” ollut menussa.

  4. Isivuosi kirjoitti:

    Tätä pitääkin kokeilla, uskon että junioriosasto arvostaa näitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *