Hae
Diiskuneiti

TARINA YSTÄVYYDESTÄ JA TIETOA KASVIKSISTA – PIENEN MÄEN ALLA LASTENKIRJA

*Sisältää mainoslinkkejä

*Kirja saatu arvostelukappaleena.

Pienen mäen alla on blogikollegani Janette Hautaluoman ja hänen tyttärensä Islan kirjoittama ja kuvittama lastenkirja. Janette kirjoittaa myös täällä Vaikuttajamedialla blogia nimeltä Yhtä kuin. Kirja sopii mainiosti 3-6 -vuotiaille lapsille ja miksei isommillekin. Kirjassa seikkailevat ystävykset Kettu ja Koira. Kirja sisältää paljon tietoa kasviksista, hedelmistä ja marjoista sekä mukana on myös Herra Mäyrän salaisen porkkapiirakan resepti.

”Ota loikka keskelle kasvimaata ja tunnustele miten ihanalta multa tuntuu varpaiden välissä. Arvaatko missä punajuuret kasvavat? Puussa? Ehkäpä kuussa asti! Tämä on tarina huithapelista Ketusta ja maailmaa murehtivasta Mäyräkoirasta. Ystävykset jakavat maalia kipeästi kaipaavan talonsa lisäksi myös rakkauden kasvimaataan kohtaan.

Kettu ja koira polkevat pienellä punaisella tandemillaan joka perjantai kaupunkiin, torille myymään herkkujaan. Paitsi eräänä perjantaina – Miksi ystävykset eivät saavukaan paikalle? Miten käy Herra Mäyrän porkkanapiiraan? Ja kuka kumma on Reijo? Kirja sisältää näppäriä tietosivuja kasviksista, hedelmistä ja marjoista. Lopusta löydät lisäksi Herra Mäyrän salaisen reseptin!”

Pienen mäen alla -tarina on mielestäni erittäin mukaansa tempaava ja kiinnostus tarinaan jatkuu ihan kirjan loppuun saakka. Mukana on persoonallisia hahmoja hauskoine nimineen ja oma suosikkini on ehdottomasti Erakkorapu Reijo, joka on hullunkurinen keksijä ja paikallisten kesken kaikkien tuntema legenda. Kommelluksiltakaan ei vältytä, kun Ketun ja Koiran tandemi hajoaa ja kaikki torimyytävät kaatuvat puroon. Kirja sisältää paljon tietoa marjoista ja kasviksista ja tulipa itsekin saatua ihan uutta tietoa. Kirja kertoo hienosti ystävyydestä, auttamisesta ja miten kaikki tilanteet tulee hoidetuksi ystävien ja tuttavien avustuksella. Kirjan lopussa Herra Mäyrä leipoo Ketun ja Koiran kauppaamista porkkanoista herkullisen porkkanapiirakan, joka vähän saattaa palaakin, kun häseltää 😉

Kirjan viimeiseltä sivulta löytyy Herra Mäyrän piirakkaresepti. Mielestäni on hauska idea, että kirjan luettua voi vaikka yhdessä perheen kanssa lähteä torille ostamaan porkkanoita ja katsomaan näkyykö Kettua ja Koiraa tandemipyöränsä kanssa. Yhdessä piirakkaa leipoessa voi vielä jutella sadusta ja kerrata vihanneksia ja marjoja.

Pienen mäen alla – kirja 21,30€ / Osta *tästä!

Oli selkeästi mukava tarina, kun kissakin nukahti päiväunille 🙂

Onnea ihanasta kirjasta Janette – kuulin myös huhuja, että tarinaan on ehkä luvassa jatkoa kirjasarjan muodossa. Pienen mäen alla -kirjaa myy mm. *Adlibriksen verkkokauppa, Prisma, Suomalainen Kirjakauppa ja Kansallinen Kirjakauppa 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

HAUSKA JA AAVEMAINEN MORTINA-KIRJASARJA LAPSILLE

SOITTOLISTA HALLOWEEN JUHLIIN

KAUHUKIRJAT LAPSILLE JA NUORILLE

 

 

4 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Yhteisen lukuhetket ovat toi arvokkaita. On tosi hyvää, että kirja myös kutsuu aktiviteettiin, ja plussa siitä, että sen voi tehdä yhdessä.

  2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Meidän neiti varmasti tykkäisi tuosta, rakastaa kirjoja 🥰

  3. villananna kirjoitti:

    Ihania lastenkirjoja tulee koko ajan enemmän ja enemmän markkinoille. Ja parasta on se, että meillä Suomessa on omasta takaa mahtavia kirjailijoita ja tarinoita kerrottavana.

  4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

    kuulostaa ihanalta kiiirjalta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *