Hae
Diiskuneiti

MILLAISIA KENKIÄ KANNATTAA PAKATA MUKAAN AURINKOLOMALLE

Olen ollut jo hetken osa-aikaisesti töissä kenkäkaupassa, sillä en ole löytänyt vielä unelmatyötäni Muumimaailmassa lopettamisen jälkeen. Siirryin nyt hiljattain Wiklundilta myyjäksi Turun Shoe Houseen ja sain vastuulleni myyjähommien lisäksi myös vähän somehommia – jee! Voitte seurata millaista on kenkäkaupan arki Shoe Housen Facebookissa ja Instagramissa @shoehouseturku.

Olen oppinut aika paljon kenkäkaupassa kengistä ja nimenomaan siitä millaiset ovat hyviä kenkiä. Kenkiä on tullut ostettua jonkun verran ja kohta pitää varmaan ostaa oma vaatekaappi pelkille kengille 😀 Koska olen lähdössä lomalle Kreikkaan, niin olen tarkkaan joutunut pohtimaan mitä kenkiä otan reissuun mukaan, sillä koko matkalaukkuni ei voi täyttyä pelkistä kengistä, niin olen oikeasti pohtinut mitkä ovat oikeasti sellaisia kenkiä, joilla jaksaa seikkailla koko viikon Kreikassa.

Nuorempana tein aina sen virheen, että otin reissuille mukaan pelkkiä korkokenkiä, puristavia sandaaleja ja kenkiä jotka eivät tukeneet jalkoja ollenkaan. Nyt ”aikuisena” olen saanut aika paljon lisää järkeä päähäni ainakin kenkien hankinnan osalta – eli ei enää älyttömiä bling-bling korkkareita tai puristavia kenkiä, vaan kenkiä jotka ovat kevyitä, tukevia ja joiden kanssa jaksaa olla vaikka sen 24/7.

Mitä kenkiä kannattaa pakata mukaan etelän-lomalle?

 1. Kunnon kävelykengät – sellaiset jotka jalassa jaksaa kävellä vaikka koko päivän. Itse otan mukaan Riekerin jalkaan vedettävät kävelykengät säätömahdollisuudella. En vihaa mitään enempää kuin sitä, kun kengännauhat aukeavat ja pönötät jatkuvasti hanuri pystyssä solmimassa niitä jossain tienlaidassa 😀 Riekerin kengät ovat ihan mun lempparit ja juuri niillä jaksan töissäkin seisoa koko päivän, koska geelipohjat muotoilevat jalkaa.
 2. Ballerinat – hyvillä ballerinoilla jaksaa myös kävellä, mutta ne eivät ole kuitenkaan mielestäni kovin tukevat pidemmille seikkailuille. Ballerinat otan mukaan siksi, että ne sopivat hyvin mekkojen kanssa ja ovat vähän kauniimmat kuin pelkät ”tossut”. Ballerinoilla voi siis hyvin kävellä läheiseen ravintolaan ja kauppaan.
 3. ”Party-kengät” ja näillä tarkoitan kenkiä joilla on kiva mennä syömään vähän hienommin tai istumaan iltaa viinilasin äärellä. Itse ostin Riekeriltä ihanat esparillot, jotka tuntuu siltä, että jalassa olisi aamutossut – on ihan uskomatonta, että vaikka näissä kengissä on korkoakin, niin se ei tunnu yhtään siltä ja näillä jaksaa kävellä ja olla koko illan.
 4. Sandaalit / Flip-flopit. Rannalle ja uima-altaalle tarttee tietenkin sandaalit, vaikka kyllä sinne voisi ihan ballerinoillakin kävellä, mutta Flip-flopit ovat vaan niin kätevät ja viileät, vaikka ne ovatkin painajainen jaloille. En suosittele Flip-floppeja missään nimessä kävelykengiksi, sillä niissä ei ole minkäänlaista iskunvaimennusta tai tukea holvikaarelle. Ostin viime reissulla lentokentältä yli söpöt Lontoo -aiheiset Ipaneman Flip-flopit, jotka lähtevät matkaan mukaan rantakengiksi.

TOP 3: Diiskuneidin lempi kenkämerkit 

 • Rieker – ihan huikea, varmasti yksi suosituimpia merkkejä ympäri maailman.
 • Suomalainen Pomar, niin pehmeät ja suomalaiseen jalkaan istuvat mallit.
 • Jana, leveät lestit.

Mä nyt vielä mietin, että ottaisinko kuitenkin varmuudeksi mukaan yhdet mustat avokkaat, jos me eksytäänkin johonki partyihin – sanokaa, että nuo esparillot riittää ja en tarvitse yhtään enempää kenkiä mukaan? 😀

4 kommenttia

 1. Reetta kirjoitti:

  Mistä nuo ihanat blingbling kengät on? ei sattuis mistään nettikaupasta saamaan?

 2. Reetta kirjoitti:

  Mistä nuo ihanat blingbling kengät on? Läytyiskö jostain nettikaupasta?

 3. Jasu kirjoitti:

  Tosi hyvä postaus! Mä oon just niitä mimmejä, jotka tulee lomalta takaisin ontuen, kun jalat on täynnä rakkuloita 😀 Ehkä ensi kerralla onnistun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.