Hae
Diiskuneiti

MITEN PUOLISOSI NÄKYY KOTONANNE?

Tämän artikkelin ei ole tarkoitus loukata ketään, vaan artikkeli on koottu huumorimielessä. Mieheni erikoiset tavat ärsyttävät minua ja tiedän kyllä, että olen itsekin aika raskas kaiken maailman tapojeni kanssa. Lisäilen aina välillä Instagramin puolelle kuvia ja videoita mieheni ärsyttävistä tavoista, kuten partakarvoista ympäri vessan lavuaaria ja olen saanut aina teiltä hirveästi viestejä, että ”hei minunkin mies tekee noin”. Olen saanut kuulla teiltä vaikka mitä miesten outoja ja ärsyttäviä tapoja ja päätin kerätä nyt oikein tänne blogiin oman mieheni raivostuttavia tapoja. Jos mieheni lukee tämän, joudun luultavasti ulkoruokintaan anopista puhumattakaan 😀 Iina Hyttisen blogissa juteltiin muutama kuukausi siitä, miten lapset näkyvät kotona ja koska lapsia ei ole, niin siitä se idea lähtikin: näin mieheni näkyy kotonamme.

PARTAKARVAT

Kun parta alkaa rehottaa, niin ensin mies pohtii kolme päivää sitä, että onko se jo liian pitkä ja pitäisikö se ajaa. ”Ajan parran illalla” vaihtuukin aamuun ja sitten taas seuraavaan aamuun ja kun vihdoin mies saa jonkin inspiraation tuon parran ajaa, on se aivan mahdottomuus, että ne partakarvat voisi suihkutella pois lavuaarista ajamisen jälkeen 😀

KOKKAAMINEN

Teen meillä aina kaikki ruoat kotona, sekä myös eväät miehelle töihin. Se on aina ollut niin, koska itse tykkään laittaa ruokaa ja miestä ruoanlaitto ei juurikaan kiinnosta. Jos olen yötä pois kotoa tai vaikka sairaana, niin on mahdottomuus, että mies tekisi ruokaa itselleen. Jos mä en ole tehnyt ruokaa valmiiksi jääkaappiin, niin mies käy grillillä tai vanhemmilla syömässä. Jos ja kun mieheni jotain kokkaa on se tyyliä uuni päälle ja ranskalaiset uuniin tai sitten hän grillaa makkaraa, mutta grilliä ei tietenkään voi pestä heti käytön jälkeen. Jos tulen jostain reissusta kotiin on turha odottaa, että jääkaapissa olisi mitään muutakuin jokin kuivunut kebab 😀

MÄ TEEN SEN KOHTA

Olen toiminnan nainen ja selviydyn kyllä melkein kaikesta aina itse, sillä olenhan asunut jo 17-vuotiaasta saakka omillani. Joskus saatan tarvita apua, jos vaikka jokin tavara pitäisi laittaa takaisin ylähyllylle tai esim. jokin hylly pitäisi porata seinään. Kun pyydän miestäni tekemään jotain, sitä ei voi koskaan tehdä heti, vaan vastauksena on aina ”kohta” tai teen sen huomenna aamulla ja se ei koskaan tapahdu seuraavana aamuna, niinkuin ei parran ajokaan. Esimerkkinä: tulimme helmikuussa Espanjasta ja pyysin miestä viemään matkalaukut varastoon, koska en uskalla sinne itse mennä hämähäkkien takia. Matkalaukut seisoivat eteisessä yli kolme viikkoa ennen kuin mies sai ne laitettua varastoon 😀

KAUPPAKASSIT

Kun tulemme kaupasta, ostosten purku sujuu hienosti jääkaappiin, mutta ostoskassien laittaminen kaappiin on mahdottomuus ja ne on aina jätettävä keittiön lattialle lojumaan. Myös ostetut kuiva-ainekaappeihin menevät tuotteet jäävät tiskipöydälle ja saan aina itse nostella ne siitä kaappeihin.

VAATEKASAT

Likaiset vaatteet on pakko kerätä aina tietokone-tuolille tai sitten ne laitetaan takaisin vaatekaappiin myttynä, koska olisihan se liian rankkaa viedä ne vessan pyykkikoriin. Kun miehellä on lähtö jonnekin vaikka juhlimaan, ihmettelee hän miksi se yksi paita, jonka hän haluaisi laittaa on likaisena jossain. Ja silloin jos hän on saanut päähänsä laittaa sen likaisen paidan, niin mikään muu ei ole vaihtoehto.

TYHJENEVÄT PURKIT

Jos maitopurkissa on jäljellä liru, niin sitä lirua ei voi käyttää vaan on pakko avata uusi purkki. Ja mä saan käyttää aina kaikki jämät. Sama pätee myös suihkugeeleihin ja hammastahnoihin. Saan kuukausittain tyhjentää suihkuhyllyn, kun se on täynnä puolikkaita jämäpurkkeja. Musta tuntuu välillä, että olen komposti, sillä sama on ruoan suhteen – mä syön jämiä, kun äijä vetää jo uusia 😀

LATTIAN KUIVAUS

Suihkussa käymisen jälkeen on aina kauhea kiistely kumpi kuivaa lattian. Eikö se niin mene, että se kuivaa joka tuli viimeiseksi suihkusta. Lattian kuivaaminen voi ilmeisesti olla välillä yllättävän rankkaa.

ROSKAT

Meillä on pahvin ja paperinkeräys sen verran kaukana, että sinne on pakko mennä autolla. Kerään aina pahvit ja paperit erikseen paperikasseihin ja pahvilaatikoihin, joita minulle kertyy yllättävän paljon. Monesti pyydän miestä ottamaan (tai kannan valmiiksi itse autoon) pahvit ja paperit. Niiden tiputtaminen roskiin on vain ilmeisesti liian haastavaa, sillä aina kun avaan auton peräluukun on ne antamani roskat siellä edelleen 😀

Toivottavasti kellään ei mene tämä nyt tunteisiin, tämän oli tarkoitus olla hauska lista oman mieheni ärsyttävistä tavoista. Kukaan ei ole täydellinen – mikä puolisosi tapa sinua ärsyttää eniten?

16 kommenttia

 1. Roope Hietala kirjoitti:

  Kuulostaa tutulta.

 2. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Yllättävänkin tuttuja juttuja listalta löytyy 😀 Aloin myös pohtia noita omia pahoja tapojani xD

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Se on hassua, että monilla on noita samoja tapoja 😀
   Mä jätän kuulemma pinnejä joka paikkaan ja en juo ikinä kahvikuppia loppuun 😀

 3. Anni kirjoitti:

  Hauska postaus! Voisin tehdä samanlaisen missä toisin asioita mitä työkaverit tekee, mitkä jollain tapaa ärsyttää tai on koomisia.

 4. Iina kirjoitti:

  Haha, kuulostaa niin tutulta!

 5. Tuuli kirjoitti:

  Ehkä sun nimenomaan pitäisi… mun mielestä tää oli vähän surullinen postaus. Antaa kuvan että sun mies on avuton kuin lapsi. Tuollaiset tavat ei muuten lopu koskaan jos ette aidosti keskustele ja sovi miten toimitaan.
  Selkeesti sua kuitenkin ottaa päähän noi monet jutut.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Moikka Tuuli.
   Kuten tuossa kirjoitin: tämä postaus oli kirjoitettu huumorilla ja sanoin, että älkää nyt ottako tunteisiin ?

   Näytin tämän äijälle ja hän nauroi kuollakseen. En ole hetkeen kuullut hänen nauravan niin paljon, joten turhaan olet huolissasi. Elämä on kivempaa huumorilla ?

 6. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  Ainakin vaatemytyt ja ”joo kohta” kuulostaa tutulle 😀

 7. Reetta kirjoitti:

  Ihana postaus! ? Varmaan löytyisi itseltäkin postauksen verran asioita, mitä voisi omasta miehestä listata

 8. Anu kirjoitti:

  KIITOS! Tunnistan niin monta piirrettä myös omassa puolisossani ?
  Kauppakassin purku, ruoan valmistus, vaateläjät…kyllä tekee hulluksi välillä!?

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Joo kyllä sitä välillä meinaa seota toisen ärsyttäviin tapoihin, mutta onneksi hyviä tapoja on kuitenkin enemmän, kuin huonoja 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.