Hae
Diiskuneiti

TEKEMISTÄ UUDEKSI VUODEKSI

PIDÄ JUHLAT YSTÄVILLE

Kutsu kaikki ihanimmat ystäväsi juhlistamaan uutta vuotta luoksesi. Voit valmistaa kunnollisen kolmen ruokalajin illallisen tai vaihtoehtoisesti voitte kokkailla yhdessä tai pitää vaikka tortillabileet! Uudenvuoden perinteisiin kuuluu nakit ja perunasalaatti, mutta niiden ympärille voi valmistaa ihan mitä mieli halajaa. *Matsmartin hävikkiruokakaupasta (mainoslinkki) saa tilattua kätevästi ja edullisesti herkut bileisiin – ja samalla olet mukana vähentämässä ruokahävikkiä!

VUOKRAA MÖKKI

Jos juhlia ei ole mahdollista järjestää kotona, niin vuokraa ystäviesi kanssa mökki. Miksi mökillä pitäisi olla vain kesäisin? Mökillä voi myös talvella saunoa, grillata ja rohkeimmat voivat käydä vaikka uimassakin (koska suomen kesä :D). Mikä olisikaan tunnelmallisempaa kuin sytyttää mökin pihaan paljon kynttilöitä, lyhtyjä ja paistaa nuotiolla makkaraa.

UUDENVUODEN SAUNA

Menneen vuoden pölyt on hyvä pestä pois saunassa ja aloittaa uusivuosi raikkaana! Järjestä saunailta: sytytä saunaan lyhtyjä, laita saunatuoksua kiuasveteen ja varaa saunaan kaikkia ihania hoitoja, joita jokainen voi käyttää mielensä mukaan.

JOULUN JÄMISTÄ RUOKAA

Tee jääkaapin tyhjennysoperaatio ja valmista kinkun jämistä hernekeitto tai tee kaikista jääneistä jämistä (esim. juustot, lihat, salaatit) erilaisia pizzoja. Nämä varmasti maistuvat kaikille! Voitte myös yhdessä pitää pizza-illan, eli kaikki voivat valmistaa erilaisia pizzoja itselleen, nam!

RAKETIT / SÄDETIKUT

Itse en ole koskaan ampunut raketteja, koska olen asunut aina Turun keskustassa, jossa olen päässyt ihailemaan muiden ilotulituksia. Rakastan kuitenkin sädetikkuja, joita olen ostanut joka vuosi ja varsinkin jättisädetikut ovat aina olleet ihan maagisia. Tänä vuonna ajateltiin kuitenkin ostaa kaveriporukassa muutama raketti ja ampua ne keskustassa.

HUOM: muista olla rakettien kanssa varovainen ja ammu ne aina sellaisella alueella, missä ei ole puita ja rakennuksia, sekä käytä aina suojalaseja. Ilotulitteita tulee säilyttää kuivassa ja viileässä paikassa.

PELAAMINEN

Pelatkaa lautapelejä tai vaikka jotain kivoja ulkopelejä, kuten vaikka mölkkyä 😀 Ainakaan täällä Varsinais-Suomessa lumi ei ole esteenä. Itse rakastan lautapelejä ja ehdoton suosikkini on Afrikan Tähti.

KAUPUNGIN JÄRJESTÄMÄ OHJELMA

Monet kaupungit ja kunnat järjestävät ohjelmaa uudeksi vuodeksi. Googlaa netistä se kaupunki jossa asut ja katso mitä ohjelmaa kaupunki tarjoaa.

RISTEILY

Jos ei ole yhtään mitään tekemistä, niin mitäpä jos lähtisit risteilylle, jossa sinun ei tarvitse itse muutakuin olla ja nauttia?

UUSIVUOSI ULKOMAILLA

Minua on aina kiehtonut ajatus lähteä viettämään uuttavuotta johonkin toiseen maahan.  Tunnelma ulkomailla voi olla aivan erinlainen kuin täällä suomessa.

BRUNSSI

Järjestä brunssi kotona tai mene johonkin ravintolaan valmiille brunssille. Ainakin Turussa ihan mahtavia brunsseja järjestävät Fontana ja Blanko.

HOTELLIYÖ

Mitäpä jos lähtisit toiseen kaupunkiin viettämään uuttavuotta. Kiertele kaupunkia, shoppaile, syö hyvin ja vietä ihana yö hotellissa. Parastahan olisi herätä uuteen vuoteen hotellin aamupalalla, nam!

Ihanaa, turvallista ja tunnelmallista uutta vuotta kaikille! 🙂

8 kommenttia

 1. AnnaK kirjoitti:

  Kivoja ideoita. Olen pääni puhki miettinyt mitä tekisi, joten tästä oli apua kiitos 😀

 2. Vilmanen kirjoitti:

  Minua kiinnostaisi, mihin itse olet päätynyt, eli mitä itse noista olet tekemässä? 🙂

  • Diina-Maria Laakso kirjoitti:

   Minä valmistin maidottoman fetasalaatin, maidottoman & gluteenittoman kinkkupiirakan sekä suklaamoussen. Lisäksi tarjosin nakkeja ja perus perunasalaattia yms. olimme ystäväporukan kanssa kotona ja pelailtiin. 23:30 aikaa lähdimme ampumaan raketit, jonka jälkeen muut lähtivät juhlimaan ja minä lähdin kotiin uudenvuoden unille 😀 Toivottavasti sinullakin oli ihana uusivuosi, kiitos kommentistasi! 🙂

 3. Naon kirjoitti:

  Kinkusta pizzaa, yök! 😀

 4. Jenna kirjoitti:

  Tosi hyviä ideoita! 🙂
  Meillä on aina perinteenä syödä tortilloja ja katsoa ilotulituksia. Se on vain ihanaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.