Hae
Diiskuneiti

JOULUISIA MIETTEITÄ JA KYSYMYKSIÄ VUODELLE 2020

Joulu on ihan kohta täällä ja en malta enää laskea päiviä! Itse odotan joululta kaikkein eniten kiireetöntä yhdessäoloa, hyvää viiniä, juustoja, herkkuja sekä joulun kutkuttavaa tunnelmaa. Vietämme joulua kotona, kuten aina muinakin vuosina. Käymme tänä vuonna aattona anopilla syömässä, mutta muuten tuskin poistumme Muumi-pyjamistamme mihinkään 😀 Bongasin Blinger Shimmer-blogista tällaisen hauskan jouluaiheisen kysymyslistan ja päätin tarttua siihen täällä omassakin blogissa.

Kinkku, kalkkuna vai jotain muuta? Kala on ehdottomasti parasta kaikissa muodoissa, omnomnom. Pari palaa kinkkua vieraissa menee, mutta ei esim. osteta kinkkua ollenkaan kotiin. Varmaan moni huomasi Instagramin puolella, kun paistettiin kuukausi sitten kinkku. Kyseessä oli saatu PR-kinkku, joten pakko se oli paistaa. Pari palaa oli ihan jees, mutta loput kinkut annoin eteenpäin muille herkkusuille.

Laatikoilla vai ilman? Ilman laatikkoja kiitos! Ainoat laatikot, jotka menevät ovat porkkana-, ja bataattilaatikko. Tänä vuonna kiinnostaisi kyllä maistaa Lidlin uutta porkkana-inkiväärilaatikkoa. Me teemme joulupöytään jotain hyvää lihaa ja siihen kylkeen lohkoperunoita tai jotain muuta mistä kaikki tykkäävät.

Tuleeko joulupukki? Meillä ei ole lapsia, joten joulupukki ei ole vielä ikinä meillä käynyt. Täytyy ehkä silti varmuudeksi jättää pukille munatoti pöydälle, jos Pukille maistuu lahjojen jaon jälkeen pieni yömyssy. Mulla on lapsuudesta traumoja kännisistä Joulupukeista ja siksi tarjoan Pukille yömyssyn, kun muistan lapsuudesta, että Joulupukki oli vähän viinaan menevä – varmaan rankka tuo jouluaatto 😀

Oletko sinä uskonut joulupukkiin? Kyllä olen uskonut ja ehkä jossain sisimmissäni uskon salaa vieläkin. Tosin kännipukki taisi viedä mun uskon Joulupukkiin jossain kohtaa lapsuudessa ja kun vielä huomasin, että Pukki muistutti kovasti naapurin setää 😀

Asuuko sinun mielestäsi Joulupukki Korvatunturilla vai Pohjoisnavalla? Korvatunturilla tietenkin ja se sijaitsee Lapissa! Joulupukilla on myös oma lomakylä nimeltään Santa Park ja se sijaitsee Rovaniemellä. Siellä on tullut kerran käytyä lapsena ja oli kyllä ihana paikka. Pääsin silloin Joulupukin rekien kyytiin tivolilaitteen muodossa.

Vaikuttaako korona sinun joulun viettoosi? Ei oikeastaan. Asumme kahden mieheni kanssa ja vietämme samanlaista joulua kuin aina ennenkin – eli kahdestaan. Aattona järjestän äidille ja siskoilleni joulubrunssin ja nuorempi pikkusiskoni ja Nappi-kissa jäävät meille yökylään. Äitini ja toinen vanhempi siskoni pyyhältävät maalle joulunviettoon ja me jäädään viettämään kaupunki joulua. Aattona olisi tarkoitus käydä myös miehen vanhempien luona syömässä. Mutta sinnekään ei tule muita vieraita, kuin me – joten todella vähän nähdään ihmisiä tänä jouluna.

Mites joululahjat? Ostatko? Ostan aina kaikille perheenjäsenille joululahjat. Tänä vuonna lähetin mammalle viisi lahjaa postitse. Harmittaa, kun ei nähdä mamman kanssa jouluna ja halusin ilahduttaa hänen jouluaan kauniilla paketeilla. Nuorimmalle siskolleni ja miehelleni ostan aina useammankin paketin. Laskin juuri, että siskolleni on tänä vuonna kymmenen lahjaa ja miehelleni seitsemän. Taas vähän lähtenyt näemmä lapasesta tuo homma 😀 Lahjoitan myös joulupuu-keräykseen joka vuosi muutaman lahjan. Lisäksi saatan ostaa muutamalle ystävän lapselle myös lahjan jos tiedän, että olemme näkemässä. Tykkään enemmän antaa lahjoja kuin saada – on ihana seurata lahjansaajien reaktioita ja tunteita.

Mitä sinä odotat joulussa eniten? Sitä, kun pikkusiskoni ja Nappi-kissa tulevat yökylään! Sitten saadaan yhdessä pelata lautapelejä ja tehdä kaikkea kivaa. Ja parasta tietty kun saa leikkiä ja nukkua Nappi-kissan vieressä.

Muistakaa viettää joulua turvallisesti ja noudattaa kokoontumisrajoituksia. Ystäville ja sukulaisille voi soittaa jouluna vaikka pitkän videopuhelun koko perheen kesken. Ei kannata ottaa riskiä, että menee esim. isovanhempien luokse juuri nyt. Joulu se on myös ensi vuonna jos osataan nyt vaan totella sääntöjä 😉

Haluan toivottaa kaikille tunnelmallista joulun aikaa ja terveyttä uudelle vuodelle 🙂

 

LUE MYÖS:

HELPPOJA JA NÄYTTÄVIÄ HERKKUJA LOPPUVUODEN JUHLIIN

IHANIMMAT JOULUAIHEISET KIRJAT

TOP 5: PARHAAT JOULUELOKUVAT AIKUISILLE

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.