Hae
Diiskuneiti

ANNA LAPSELLE LAHJA – JOULUPUU-KERÄYS ON ALKANUT

Joulupuu-keräys on startannut ja tänä vuonna se järjestetään Turussa jo kymmenennen kerran – ihan huikeaa! Turussa lastensuojelun piirissä on lähes 3000 lasta ja nuorta. Joulumieli kuuluu ihan jokaiselle ja tänäkin vuonna moni turkulainen lapsi ja nuori saa jopa ainoan lahjansa joulupuu-keräyksen kautta. Omiin jouluperinteisiin kuuluu joulupuu-keräykseen osallistuminen. Vaikka olen jouluhullu ja olen joulumielellä ympäri vuoden, niin joulupuu-keräys on se asia, joka tekee sydämeeni joulun. Jouluaattona se yksikin joulupukilta tuleva lahja voi pelastaa koko lapsen joulun, joten miksi emme kaikki hankkisi edes sitä yhtä pakettia tuntemattomalle?

Mikä on Joulupuu-keräys?

Joulupuu-keräys järjestetään tänä vuonna jo 18. kerran ja siihen voi osallistua ympäri Suomea. Keräykseen osallistumalla voimme yhdessä tarjota joulumieltä ja lahjoja lapsille sekä nuorille, jotka ovat lastenkodissa, huostaan otettuna ja lastensuojelun piirissä. Lahjat jaetaan lapsille ja nuorille ennen joulua kuntien ja sosiaalitoimistojen kautta.

Milloin Joulupuu-keräys on?

Keräysaika on 13.12.2020 saakka. Oman paikkakuntasi keräyspisteet ja keräysajat näet tästä.

Turussa keräyspisteinä toimivat:

 • Kauppakeskus Skanssi 2.kerros.
 • K-market Puhakka.
 • K-Citymarket Kupittaa.
 • Kampaamo Clips Skanssi.
 • Lähitapiola.
 • Prisma Itäharju.
 • Prisma Tampereentie.
 • Prisma Länsikeskus.
 • Kaikki Turun Alkot.

Miten Joulupuu-keräys toimii?

Katso netistä lähin keräyspiste ja käy hakemassa pisteen joulukuusesta pakettikortti. Kortteihin on merkitty minkä ikäiselle lapselle lahja hankitaan esim. tyttö 2-4v, poika 7-9v, nuori 12-14v yms. Pakettikortteja voi tulostaa suoraan myös täältä ja silloin voit viedä paketin suoraan keräyspisteelle pakettikortin kera.

 1. Hae keräyspisteeltä haluamasi pakettikortit tai tulosta ne tästä.
 2. Hanki käyttämätön lahja tai tee lahja itse ja paketoi se – ei käytettyjä tuotteita tai rahaa! Kiinnitä lahjaan pakettikortti, jossa lukee ikä + sukupuoli ja kirjoita siihen selkeästi mitä paketti sisältää. Kiinnitä pakettikortti sillä tavoin, että se on helppo irroittaa, koska pakettikorttien tilalle vaihdetaan uusi pakettikortti joulutervehdyksellä ja saajan nimellä.
 3. Katso netistä lähin keräyspisteesi ja vie paketit sinne. Kysy myyjältä jos et tiedä minne paketit jätetään. Myyjät voivat myös kassalla ottaa paketit vastaan.
 4. Keräyksen toteuttaa Suomen nuorkauppakamarit ja Turussa keräystä hoitaa Mothers in Business ry.

Mitä lahjaksi?

Vauvoille ja pienille lapsille lahjan hankkiminen on helpointa, mutta tällä hetkellä lahjoja tarvitsevat eniten nuoret. Pulaa on erityisesti 11-17 vuotiaiden nuorten lahjoista, koska heitä on eniten lastensuojelussa. Itse olen yleensä valinnut paketit parille teini-ikäiselle tytölle. Itselläni on teini-ikäinen pikkusisko, joten koen helpoksi ostaa lahjoja teineille. Olen antanut viime vuosina mm. leffalippuja, The Body Shopin kosmetiikkapakkauksia ja lahjakortit ovat aina helppo ja kiva lahja. Lahjojen ei tarvitse olla kalliita ja monesti itselläni budjettina on ollut 10-20 euroa per lahja.

IKÄ 14-17 VUOTTA = lahjakortit vaatekauppoihin, kahviloihin ja hampurilaisravintoloihin, leffaliput, varavirtalähteet, lautapelit, kirjat, hygienatuotteet, kosmetiikka.

IKÄ 11-13 VUOTTA = lahjakortit vaatekauppoihin ja lelukauppoihin, leffaliput, ulkopelitarvikkeita, kirjat, pelit, diy askartelusetit, kosmetiikka esim. kynsilakat.

IKÄ 7-10 VUOTTA = slimet, pelit, koulutarvikkeet, askartelutarvikkeet, puuhakirjat, vaatteet, barbiet, legosetit.

IKÄ 5-6 VUOTTA = leikkiautot, piirustusvälineet, värityskirjat, legot, lelut, pelit, vaatteet, pipo, hanskat.

IKÄ 2-4 VUOTTA = kuvakirjat, autolelut, legot, nuket, palapelit, pehmolelut, liukurit, vaatteet, Muumit.

IKÄ 0-1 VUOTTA = pehmolelut, duplot, brio-lelut, puupalapelit, Muumit, kirjat, aktivointilelut.

Jaa tämä postaus ja haasta tuttavasikin auttamaan – joulu kuuluu jokaiselle lapselle ja nuorelle. Onko sinulla tapana osallistua joulukeräyksiin? 🙂

 

LUE MYÖS:

THE BODY SHOPIN JOULUSARJAT 2020

UNBOXING: MUUMI JOULUKALENTERI 2020

EDULLISET KOSMETIIKKAKALENTERIT 2020

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.