Hae
Diiskuneiti

MITÄ JOS MÄ EN PÄÄSEKKÄÄN KOSKAAN NAIMISIIN?

*MESSULIPUT SAATU BLOGIN KAUTTA.

Nyt alkaa selkeästi tulemaan se ikä, kun kaverit ympärillä kihlautuu, menee naimisiin ja perustaa perheen. Mulle tollaset ajatukset tuntuu vielä tosi kaukaisilta, vaikka olenkin pikkutytöstä saakka unelmoinut omista häistä. Vein viikonloppuna juuri kihlautuneen ystäväni Turun häämessuille Logomoon ja siellä häätouhujen keskellä mulle heräsi karmea ajatus – mitä jos mä en koskaan pääse naimisiin? Entä jos kukaan ei koskaan tuu kosimaan mua? Tämä ajatus tuli ehkä siitä, kun melkein jokainen messuilla ollut yritys kysyi ”menetkö tänä vai ensi vuonna naimisiin” -Ööö, no en oo menossa, mutta kaveri menee 😀

Olen monesti jutellut miesten kanssa avioliitosta ja monella on tuntunut olevan mielipiteenä se, ettei halua välttämättä koskaan naimisiin, koska naimisiin meno pilaa kaiken? Minähän tietenkin naisena olen miettinyt, että niinpä niin, se ei vaan halua naimisiin just mun kanssa 😀

Miksi naisille naimisiinmeno on paljon tärkeämpää kuin miehille? Tajuaako miehet, että jos mennään kihloihin, niin se tarkoittaa lupausta avioliitosta. Ja miksi naimisiinmeno muka pilaisi kaiken? Avioliitto tarkoittaa ainakin mulle sitä, että sitoudutaan rakastamaan ja pitämään huolta toisesta ihmisestä kuolemaan saakka. Mä ainakin koen, että avioliitto on päätös siitä, että olen valinnut loppuelämäkseni yhden kumppanin ja sen yhden kanssa vietetään ihana loppuelämä yhdessä.

Avioliitto tarkoittaa yleensä myös sitä, että naimisiinmenon jälkeen kaikki on yhteistä ja minun mielestäni jokin turva eron varalle täytyy olla ja sen vuoksi olen avioehdon kannalla. Minusta avioehto on järkevä vaihtoehto, ettei erotilanteessa toinen osapuoli kahmi toisen omaisuutta. Minusta on kaksinaamaista ajatella että ”ei me tarvita avioehtoa, koska eihän erota ikinä”. Oppiiko toista tuntemaan koskaan niin hyvin, että tietäisi ettei varmasti tulisi koskaan eroa? Minä olen avioehdon kannalla ihan molempien osapuolien kannalta, mun mielestä olisi lähinnä tyhmää jättää tekemättä avioehto. Mun mielestä avioehtoon ei kannata missään nimessä sekoittaa tunteita, vaan ajatella se sillä tavalla, ettei erotilanteessa mies voisi viedä puolia minun omaisuudestani.

Se, että mä en ole VIELÄ sitoutunut loppuelämäksi kenenkään kanssa tarkoittaa mulle sitä, että mä voin tehdä asioita paljon vapaammin. Mä voin hakea töitä ulkomailta ja matkustella. Mutta mitä jos nyt tuntuukin siltä, että haluan naimisiin, ostaa omakotitalon ja perustaa perheen? Siinä tapauksessa oon sitä mieltä, että vanhoillisia perinteitä voi rikkoa ja nainen voi myös itse kosia! Jos saat rukkaset, niin sitten mies ei ollut sulle se oikea 😀

Mä haluan, että naimisiin mennään siksi, että molemmat haluavat sitä, että kahdesta ihmisestä tulee yhteisellä päätöksellä ME. Monet pariskunnat eivät välttämättä halua koskaan naimisiin tai perustaa perhettä ja haluavat nauttia maanpäällisestä ajastaan kahdestaan,  ja se on mun mielestä ihan fine, mutta mä kyllä silti haluaisin joskus naimisiin 😀 Olen todella onnellinen mun ystävien puolesta, jotka ovat kihlautuneet, menneet naimisiin ja perustaneet perheen – ihan huikeeta. Ystävien onnea on ihana seurata ja sitä tulee itsekkin samalla onnelliseksi, kun toisilla menee hyvin. Toisten menestys ei ole sun tappio, vaan päin vastoin. Älkää olko kateellisia, kateus on pahin synti.

Pyöriessäni Turun häämessuilla ja miettiessäni näitä avioliitto -asioita, mulle tuli vain lähinnä onnellinen olo siitä, että mun ystäviä on menossa naimisiin ja mäkin ehkä pääsen joskus naimisiin ja kaikki on ihanaa…häät ovat ihania! Bongasin häämessuilta vaikka mitä kiinnostavia ja inspiroivia juttuja ja tässä tulee mun TOP 5 Turun häämessujen messutärpit 🙂

TOP 5 PARHAAT MESSUTÄRPIT

 1. Grooven maksuttomat pikakampaukset! Muista varata aika heti kun saavut messuille. Me ei tajuttu ja sen takia ei päästy, koska ei jaksettu odottaa paria tuntia.
 2. Kauniit & Ruskeat maksuttomat pikameikit.
 3. Uskomattomasta pallopuodista voi varata polttareihin ilmapallokurssin, jossa opetellaan täyttelemään erikoisempia ilmapallo -kokonaisuuksia. Tätä on pakko päästä joskus testaamaan!
 4. Kukkatalo Bronco: upeita kukkasia ja paikan päältä voi ostaa kukkia myös kotiin messuhinnoin.
 5. Hus Lindmanin herkkumaistiaiset kruunasivat messupäivän.

TOP 5 PARHAAT MESSUTARJOUKSET

 1. Naantalin kylpylä: yhden vuorokauden lemmenloma kaikkine lisukkeineen 250€.
 2. Ahoska Catering: varausten tekijöille iltapala veloituksetta 100 hengelle.
 3. Kukkakauppa Bronco: morsiuskimpun tilaajalle heittokimppu kaupan päälle.
 4. Uskomaton pallopuoti: Ilmapallojen päästö taivaalle (100 ilmapalloa) -30% eli 105€.
 5. Kultaranta Resort: häiden varaajalle hääsviitti kaupan päälle.

PS. Turun häämessut ovat käynnissä vielä huomenna sunnuntainakin!

”Ever thine,

Ever mine,

Ever ours.”

– Ludwig Van Beethoven

2 kommenttia

 1. Paula kirjoitti:

  Hei ! Minulla ei ole tytärtä, poikia vain. Kirjoitan kuitenkin Sinulle, niin kuin puhuisin tyttärelleni samoista jutuista. – Olet ihan oikeassa aristellessasi ajatusta avioliitosta. Ihmisellä ei ole mahdollisuutta tietää tulevaa. Et voi tietää miten kasvat ja kehityt eteenpäin ja miten käy sen, joka sinulle sormusta tarjoaa. Pahimmassa tapauksessa saat riesaksesi kehityskelvottoman kelopökkelön. – Avioliitto on aina UHKAYRITYS. No, sentään hiukan yli puolet solmituista liitoista onnistuu. Avioehto on erittäin hyvä ja oikeudenmukainen juttu. Pitäkää omat rahat ja tilit. Jos ero iskee, välttyy katkeralta rahasta riitelyltä. Yhteisyrityksistä osuuksista sopimus ja kuitit talteen.
  Jos haluat lisätekstiä käytännön koulun kokemuksista, niin kirjoitapa allekirjoittaneelle.

  • Diina-Maria Laakso kirjoitti:

   Kiitos viestistäsi. Olen samaa mieltä, avioehto kannattaa aina tehdä vaikka kuinka rakastaisi toista. Elämä vie ja koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu, ehkä minunkin aikani morsiamena koittaa joskus! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.