Hae
Diiskuneiti

VINKKEJÄ JA INSPIRAATIOTA SYKSYN TUNNELMOINTIIN

HELLO FALL! Rakastan syksyä ja spooky seasonia. Syksyssä on ihan parasta raikas ilma ja tuntuu, että haluaisin hengittää koko syksyn keuhkoihini. Luonnon väriloisto hurmaa joka ikinen vuosi ja putoilevissa värikkäissä lehdissä on vain jotain maagista. Kausivalojen kaivaminen esiin on kutkuttavaa ja niiden ripustamisen jälkeen voisin vain tuijotella niitä monta tuntia. Koristelen aina kotiin syksyn tunnelmaa ja itseasiassa eilen katsoin Darling Desin -syksyvideoita Youtubesta ja innostuin tekemään syksyisen lehtikoristeen, jonka ripusin sängyn yläpuolelle.

Voisin tehdä ihan oman artikkelin syksyn sisustuksesta, kynttilöistä, valoista ja miltä meidän kodissa syksyisin näyttää, mutta nyt tässä artikkelissa ajattelin antaa teille vähän inspiraatiota mitä kaikkea kivaa syksyllä voi tehdä, jos syksyinen tunnelma on vielä hakusessa 🙂

Keitä lämmin ja mausteinen keitto sillä tapaa, että pilkot kaikki vihannekset ja juurekset itse. Muista hyödyntää satokaudenkasviksia.

Kerää värikkäitä syksyn lehtiä (tai osta valmiina kaupasta) ja tee niistä ihana esillepano tai askartele kaunis lehtinauha. Kaupoissa myydään myös valmiita kimppuja, jotka on sidottu tammen-, ja vaahteranlehdistä.

Käy kirjastossa tai kirjakaupassa ja valitse muutama hyvä kirja luettavaksi. Omia suosikkejani syksyisin ovat kaikki jännitys-, ja kauhujutut.

Leivo syksyinen herkkupiirakka ja käytä hyödyksi syksyn sesonkikasviksia-, ja hedelmiä ja leivo esim. omena tai kurpitsapiirakka. Nappaa tästä mun oman Pumpkin Spice -piirakan resepti, joka sopii gluteenittomaan ja ketogeeniseen ruokavalioon nam!

Valmista itse Pumpkin Spice -maustetta: Amerikasta suomeenkin saapunut villitys ”Pumpkin Spice And Everything Nice” näkyy kahviloissa Pumpkin Spice -latten muodossa. Maustetta voi valmistaa helposti myös itse kotona ja mun oman Pumpkin Spice -mausteen reseptin saat auki tästä. Laitan itse maustetta vähän kahvinpurujen sekaan ja ai, että kahvi maistuu hyvältä.

Osta jokin uusi ihana villapaita, neule tai collegepaita ja kääriydy siihen villasukkien kera. Jos taidot riittää, niin kudo itsellesi jokin upea paita, sukat tai vanttuut.

Osta kotiin koristekurpitsoja ja sisusta kotia niillä. Pikkusiskoni toi mulle koulunsa kekrimarkkinoilta pieniä erilaisia koristekurpitsoja ja voi vitsi ne ovat kyllä söpöjä.

Vieraile kurpitsapellolla: tänä vuonna kaiverrettuja kurpitsalyhtyjä pääsee ihastelemaan täällä Varsinais-Suomessa ainakin Salossa Rannikon puutarhalla. Vinkkaa alas kommentteihin oman alueesi kurpitsapellot missä voi käydä ihastelemassa ja ostamassa kurpitsoja.

Käy syysmarkkinoilla ostamassa satokauden herkkuja.

Kaiverra kurpitsa: kurpitsan kaivertaminen on hauskaa hommaa ja siitä saa spookyn koristeen parvekkeelle tai terassille. Kurkkaa tästä miten kurpitsa kaiverretaan ja neljä erilaista malliesimerkkiä. Käytä kurpitsassa mieluiten patterilla toimivaa kynttilää tai valosarjaa tulipaloriskin vuoksi.

Tee metsäretki: syksyllä luonto näyttää parastaan ja lehtien väriloisto on niin kaunista. Pakkaa mukaan eväät ja lähde retkelle luontoon ihastelemaan syksyn värejä ja tuoksuja.

Vieraile kummittelevassa paikassa: spooky seasonin aikaan on ihanan hermoja kutkuttelevaa vierailla jossain kummittelevassa paikassa. Täällä Turussa kummitukset viihtyvät kuulemma vanhoissa arvorakennuksissa, kuten pääkirjastossa, Sirkkalan kasarmilla, Åbo Svenska Teatterissa, Rento baarissa ja Priiman talossa. Osta *Aaveiden Turku -kirja, lue se ja matkusta sen jälkeen kummitusjahtiin tänne Turkuun.

Ota syksyisiä kuvia: klassikkokuvat ovat lehtien heittely ja lehtikasassa makoilu. Päivitä Facebookkiin sitten syksyinen kuva itsestäsi tai lemmikistäsi.

Nuotiolla vaahtokarkkien grillaaminen: jos sinulla on mahdollisuus päästä paikkaan, jossa voi sytyttää nuotion, niin pakkaa mukaan vaahtokarkkeja ja lämmintä juomaa.

Askartele syksyinen kranssi keräten luonnosta ruskaisia lehtiä, marjojen varpuja, havuja yms ja askartele niistä oveen kaunis syyskranssi. Voit myös ilahduttaa ystävääsi tekemällä hänellekin yllätyksenä syyskranssin. Kranssien teko on hauskaa puuhastelua ja lopputulos todella palkitsee. Jos haluat tehdä kestävän kranssin, niin aidon näköisiä syyslehtiä, askartelutarvikkeita ja tekomateriaaleja voit ostaa ihanasta *My Dream Day -verkkokaupasta.

Nauti kahvilassa Pumpkin Spice -latte: ota ystävä mukaan ja menkää nauttimaan kahvilaan sesonkilattet.

Koristele koti syksyyn: tee ensin suursiivous ja asettele sitten pöydille kynttilöitä ja lyhtyjä. Osta pöydälle pari suloista koristekurpitsaa ja asettele pattereilla toimivia valosarjoja tuomaan kotiin valoa. Kerää parvekkeelta ja terassilta kuihtuneet kesäkukat pois ja vaihda ne kanervoihin. Askartele itse syksyisiä koristeita jos et halua ostaa valmiita.

Järjestä Halloween-juhlat: Halloween on syksyinen juhla, jota on vietetty kuolleiden muistoksi jo vuosisatojen ajan varsinkin Amerikassa. Halloweeniä vietetään yleensä lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Koristele koti kauhuteemalla tai valitse koristeiksi suloisia kurpitsoja ja lepakoita. Kutsu ystävät kylään, tee hassuja Halloween-sormisyötäviä ja järjestä ”paras puku palkitaan” -kisa. Jos pukeutuminen naamiaisasuihin ei innostele, niin voit myös järjestää hauskan kauhuaiheisen Kahoot -tietovisan, joihin kaikki voivat osallistua omilla kännyköillään.

Tee syksyinen kukkakimppu: käy ostamassa kukkakaupasta kukkia ja tee itse niistä suloinen kimppu. Voit myös itse kuivattaa kukkia ja tehdä ikuisen kuivakukkakimpun.

Osta jokin ihanan tuoksuinen kynttilä ja polta sitä pimenevissä illoissa. Lasi viiniä, kynttilä ja kirja – kuinka rentouttavaa!

Sadepäivän viettoa: pue jalkaan vedenkestävät kengät, pakkaudu lämpimiin vaatteisiin, ota mukaan sateenvarjo ja lähde tunnelmalliselle kävelylle kuuntelemaan sateen ropinaa.

Vietä elokuva-ilta: BOO! Kummitusten ulinaa, mörköjen murinaa ja noitien kissojen kurinaa. Kauhuleffat kuuluvat ehdottomasti syksyyn ja mikä olisikaan hauskempaa, kun järjestää kunnon leffa-ilta. Herkut pöytään, kynttilät päälle ja kauhuleffa pyörimään. Tästä löydät listauksen ”kauhuelokuvista”, jotka sopivat myös lapsille.

Kokkaa ruokaa spagettikurpitsasta: spagettikurpisan sesonki kestää elokuusta lokakuuhun asti, joten nyt kannattaa hyödyntää spagua ruoanlaitossa. Spagettikurpitsa maistuu nimensä mukaisesti kypsänä ihan spagetilta ja se on saanut nimensä siitä, että hedelmäliha irtoaa kurpitsasta spagettimaisessa muodossa. Spagettikurpitsa on terveellinen ja vähähiilihydraattinen herkku ja se sisältää paljon kuitua, vitamiineja ja ison annoksen kaliumia. Nappaa tästä resepti: spagettikurpitsa uunissa jauheliha-fetatäytteellä.

Vieraile Särkänniemen tai Linnanmäen kauhukarnevaaleilla: hae adrealiinia huvipuistojen kauhutapahtumista. Siellä viimeistään pääsee kunnolla mukaan spooky seasonin tunnelmaan.

Osta teetä ja keitä joka päivä kuppi kuumaa. Ostin juuri itse YogiTealta kolme erilaista teemakua ja tälläkin hetkellä tätä kirjoittaessa hörpin teetä. Mä tykkään juoda muutenkin enemmän teetä kuin kahvia, koska kahvi kuivattaa ja teestä taas tulee aina ihana ja nesteytetty olo.

Toivottavasti saitte tästä inspiraatiota syksyiseen tunnelmointiin 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

SPOOKY SEASONIN TUNNELMAA PUMPKIN PATHCILLA

SÄRKÄNNIEMEN KARMIVA KARNEVAALI 2022

KAUHUKIRJAT LAPSILLE JA NUORILLE

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *