Hae
Diiskuneiti

SPAGETTIKURPITSA UUNISSA FETA-JAUHELIHA TÄYTTEELLÄ

*Sisältää mainoslinkkejä

Kotimaisen spagettikurpitsan satokausi on syys-lokakuussa ja nyt lokakuun ensimmäisen päivän kunniaksi jaan teille tämän herkkureseptin. Spagettikurpitsa maistuu nimensä mukaisesti kypsänä ihan spagetilta ja se on saanut nimensä siitä, että hedelmäliha irtoaa kurpitsasta spagettimaisessa muodossa. Spagettikurpitsa on yleensä väriltään vaaleanvihreä ja se on kooltaan aika iso ja se muistuttaa vähän hunajamelonia. Spagettikurpitsa on terveellinen ja vähähiilihydraattinen herkku ja se sisältää paljon kuitua, vitamiineja ja ison annoksen kaliumia. Satokauden ulkopuolella spagettikurpitsaa tuodaan ulkomailta suomeen lokakuusta tammikuuhun 🙂

Resepti sopii gluteenittomaan ja ketogeeniseen-, ja vhh-ruokavalioon.

VALMISTUAINEET

  • 1 spagettikurpitsa.
  • 400g jauhelihaa.
  • Juustoraastetta.
  • 1 sipuli.
  • 3 valkosipulinkynttä.
  • Fetajuustoa.
  • Puoli purkkia tomaatti-, tai pastakastiketta.
  • Suolaa ja mausteita (jauhelihamauste ja mustapippuri).

VALMISTUSOHJEET

  1. Halkaise kurpitsa kahtia. Kesäkurpitsaa voi ensin ”pehmentää” kokonaisena mikrossa jos tuntuu, ettei veitsi uppoa kurpitsan läpi.
  2. Poista siemenet ja siemenrihmasto.
  3. Hiero kurpitsalihaan suolaa ja oliiviöljyä.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
  5. Kuori ja pilko sipulit.
  6. Paista jauheliha ja heitä sekaan sipulit.
  7. Lisää mausteet ja tomaattikastike. Annan soossin porista miedolla lämmöllä.
  8. Ota kurpitsa pois uunista ja koverra kurpitsan sisusta haarukan avulla spagettimaiseksi (voi myös jättää isoiksi paloiksi jos haluaa).
  9. Lisää päälle jauheliha-tomaattisoossi ja ripottele päälle fetajuustoa.
  10. Laita lopuksi vielä päällimmäiseksi juustoraastetta ja paista uunissa 10 minuuttia.

Tämä on niin hyvää ruokaa, että ei mitään järkeä. Tykätään mieheni kanssa tästä ihan hirveästi. Täytyy vielä käydä hamstraamassa muutama kurpitsa kotiin ennen kuin sesonki loppuu. Spagettikurpitsa säilyy hyvin useita viikkoja, kunhan sitä säilyttää viileässä. Oletko sinä maistanut spagettikurpitsaa ja aiotko kokeilla tätä reseptiä? 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

RESEPTI: KESÄKURPITSA-JAUHELIHAVUOKA JUUSTOKASTIKKEELLA

RESEPTI: PUMPKIN SPICE MAUSTESEOS

RESEPTI: PUMPKIN SPICE-PIIRAKKA (GLUTEENITON, KETO)

 

5 kommenttia

  1. Mira / Blinger Shimmer kirjoitti:

    Spagettikurpitsa on mulle täysin uusi tuttavuus 😀

  2. villananna kirjoitti:

    Mielenkiintoinen resepti, täytyy kyllä testata. Näyttää muutoinkin aikas hienolle.

  3. Nadine kirjoitti:

    Tämä on kyllä minulle aivan uusi vihannes. Sesonkisadon käyttö on aivan loistava ajatus 🎃.

  4. petra kirjoitti:

    Mikään kurpitsa ei ole päässyt meidän perheessä kunnolla käyttöön, liekö edes kesäkurpitsaa käytetty sitten esikoisen ekojen soseiden, joita hän ei edes syönyt….. Mutta tämä kyllä vaikuttaa ihan kokeilemisen arvoiselta reseptiltä! tai siis eikö kaikki reseptit joissa on fetaa ja juustoraastetta ole aina hyviä 😀 Sitäpaitsi ainakin me vanhemmat kaivataan vaihtelua meidän makaronia ja jauhelihaa rakastavien lasten ruokavalioon xD Itellä alkaa tulla jo korvista ulos….. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *