Hae
Diiskuneiti

LEFFALAUANTAI: BIG – ISOKSI YHDESSÄ YÖSSÄ

Tässä postaus-sarjassa esittelen omia leffasuosikkejani kautta aikojen. Esittelen postauksissa sellaisia elokuvia, jotka olen nähnyt monta kertaa ja joiden katsomiseen en varmaan koskaan kyllästy. Esittelen aina joka lauantai yhden elokuvan ja toivon, että tekin löydätte jotain uutta katsottavaa, tai löydätte jonkin vanhan mieleen jääneen elokuvan uudelleen. Esittelen postauksissa vanhoja sekä uusia elokuvia, mutta yritän kertoa leffan tarinan sillä tavalla, etten paljasta koko juonta. Tänään on vuorossa aivan ihana Tom Hanksin elokuva Big – Isoksi yhdessä yössä. Näin tämän leffan lapsena ja se on pyörinyt mielessäni siitä lähtien, mutta minulla ei ole koskaan ollut hajuakaan, mikä leffan nimi on. Muutama vuosi sitten Big tuli telkkarista ja katsoin sitä vahingossa ja tajusin, että ei vitsi tämä on se elokuva mitä olen miettinyt useita vuosia – mä löysin sen vihdoinkin! 🙂


ELOKUVA: Big – isoksi yhdessä yössä

TYYLILAJI: Draama, komedia

VUOSI: 1988

KESTO: 1h 44min

PÄÄNÄYTTELIJÄT: Tom Hanks, Elizabeth Perkins, Robert Loggia


Teini-ikäinen Josh toivoo tivolissa Zoltan ennustuskoneelta, että hän haluaisi olla aikuinen. Seuraavana aamuna Josh herää ja huomaa, että hän on muuttunut aikuiseksi mieheksi, mutta hän on sisältä edelleen sama 13-vuotias teinipoika. Joshin on pakko karata kotoa, koska kukaan ei tunnista häntä aikuisen ruumiissa. Hänen täytyy hankkia asunto, työpaikka ja tehdä kaikkea mitä aikuisten elämään kuuluu.

Josh saa kokea ensimmäisen romanssinsa naisen kanssa. 13-vuotias ei kuitenkaan ihan ymmärrä miten naisen kanssa kuuluu toimia, joten leffassa on luvassa hupaisia sekoiluja. Josh viettää aikaa parhaan ystävänsä kanssa, joka on 13-vuotias teinipoika ja kaikki luulevat häntä Joshin pojaksi. Mitä kaikkea uusi ja ihmeellinen ”aikuisten elämä” pitää sisällään ja voiko Josh jäädä ikuisesti aikuisen ruumiseen?

Tämä leffa on hyvin samankaltainen kuin Jennifer Garnerin tähdittämä 13 going 30. Eli jos pidit siitä elokuvasta, niin sitten sinun on pakko katsoa myös tämä. Muistaako joku muu tätä ihanaa elokuvaa? Muistan, että minua pelotti lapsena kovasti tuo Zoltan ennustuskone ja nyt aikuisena miettii, että miksi lapsena pidin sitä niin karmivana 😀

Scotty: See that girl over there in the red? Say ”hi” to her and she’s yours. She’ll have her legs around you so tight you’ll be begging for mercy.

Josh: Well, I’ll stay away from her, then.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.