Hae
Diiskuneiti

ARKEA PAKOON RUISSALON KYLPYLÄÄN

*Sisältää mainoslinkkejä

Miehelläni oli tammikuun ekalla viikolla talviloma ja mullakin osui samalle viikolle sopivasti pari vapaapäivää. Pohtisin mitä kivaa voitaisiin tehdä ihan kotipaikkakunnallamme Turussa ja jostain mieleni syövereistä keksin, että mehän lähdetään yöksi Ruissalon Kylpylään. Pääsin tiistaina kolmelta töistä ja mieheni nappasi minut kyytiin ja hurautettiin autolla Ruissaloon. Meiltä Ruissaloon on noin. 10 minuutin matka, joten oli kiva, kun kerrankin ei ollut pitkä matkustusaika ”lomalle” lähtiessä. Oltiin jo ennen puolta neljää hotellihuoneessa ja harmitti kyllä se, että heti tuli pimeää – muuten oltaisiin lähdetty kävelylle ihailemaan Ruissalon maisemia.

Chillailtiin hetki hotellihuoneessa, syötiin välipalaa ja juotiin lasit skumppaa. Lepäilyn jälkeen vedettiin uikkarit päälle ja lähdetiin kylpylään. Spa-osastolle pääsee kätevästi suoraan hissillä eli kylpytakeilla ei tarvi kävellä respan läpi. Naisille ja miehille on omat saunat ja pukuhuoneet. Suihku-, ja saunaosasto on aika pieni ja kiireisenä sesonkina suihkuvuoroa saa varmasti odottaa, mutta nyt sain nauttia saunan löylyistä ihan yksin.

HINTATASO

Varasin meille huoneen edellisenä iltana ennen lähtöä ja sain superior-huoneen 120 hintaan. Perus huone olisi kustantanut 100, mutta halusin meille isomman huoneen parvekkeella. Huonehintoihin kuuluu aina pääsy kylpylään, kuntosalin käyttö, kylpytakit, pyyhkeet ja aamupala. Huoneessa olevat kylpytossut maksavat 4,50 eli kannattaa ottaa omat släpärit mukaan, jos et halua maksaa erikseen kylpytossuista. Olin itseasiassa aika yllättynyt, että saatiin huone noin hyvään hintaan, kun yleensä pelkkä hotellihuone Turussa ilman spa-osastoakin kustantaa tuon verran.  Ruissalon kylpylässä on saatavilla myös Muumi -teemaisia huoneita. Katsoin netistä kuvat huoneesta ja en kyllä kauheasti innostustunut niistä. Kylpylän normaaleihin hotellihuoneisiin verrattuna teemahuoneessa näytti olevan extrana vain Muumi-lakanat,  seinällä roikkuva yksinäinen Muumi-taulu sekä normaalien kahvikuppien sijasta teemahuoneista löytyy Arabian Muumi-mukit. Mun mielestä Muumi-huoneet on vähän kämäsesti toteutettu, niin en halunnut maksaa sellaisesta lisää. Ruissalon kylpylän pitäisi ottaa mut suunnittelemaan Muumi-huoneet uuteen uskoon 😉

SPA-OSAsTO

Kylpylässä on kolme allasta ja yksi niistä on lämmin poreallas. Myös mereen sai mennä uimaan, mutta me ei kyllä näin tammikuussa uskallettu lähteä edes kokeilemaan. Kylpylä on ihanan avara ja  tunnelmallinen. Puolet kylpylästä on pelkkää ikkunaa, joten päivisin valo tulvii kauniisti sisälle. Ikkunoiden edessä on aurinkotuoleja ja korituoleja, joissa voi nauttia allasbaarista ostettavista juotavista. Allasbaarin ostokset saa lisättyä kätevästi huoneen laskuun, joten rahaa ei tarvitse kantaa mukaan kylpylään. Mä olisin hakenut meille allasbaarista siiderit, mutta myyjää ei näkynyt missään. Kassalla oli lappu, että ostokset voi tehdä respassa, mutta minua ei juurikaan kiinnostanut lähteä märissä uikkareissa sinne tallustamaan, joten tyydyin omaan vesipulloon 😀

Spa-osaston vieressä oli huoneita, jonne saa tehdä erilaisia hoitovarauksia. Me ei tällä kertaa varattu mitään hoitoja, koska aikaa oli niin vähän – joku hieronta olisi ollut kyllä luksusta. Hoidot kannattaa varata aina etukäteen ja kaikki myynnissä olevat hoidot näet *tästä. Ruissalon kylpylässä sijaitsee myös kuntosali, jonne ei myöskään tällä kertaa ehditty. Miettisin kyllä pakatessa, että pitäisikö ottaa jumppavaatteet mukaan.

RUOKAILU JA AAMUPALA

Ruissalon kylpylästä löytyy kahvila Kompassi sekä ravintola Loisto ja kesäisin ruokaa voi nauttia myös Meriterassilla. Olen kuullut paljon hyvää Ruissalon-, ja Naantalin kylpylän safkoista, joten päätimme uimisen jälkeen kokeilla ravintola Loiston menua. A´la carte menu oli aika suppea, mutta mielestäni juuri hyvä siihen, ettei tullut valinnanvaikeutta. Menusta löytyy alkupaloja, muutama pääruoka sekä pizzaa ja hamppareita. Unohdin muuten kokonaan kysyä saako pizzat ja hampparit gluteenittomana, sillä ainakaan menussa ei ollut erillistä merkintää, että saisi. Valitsin pääruoaksi kananpoikaa vuohenjuustolla ja mieheni söi taimenta ja siikaa. Ruoka oli todella herkullista – oikein suussa sulavaa ja ravintolan tarjoilijat olivat mukavia ja ammattitaitoisia. Illalliskokemus oli kyllä ihan 5/5 ja ehdottomasti voisin syödä Loistossa uudestaankin.

Suosittelen kyllä lämpimästi syömistä Ruissalon kylpylässä, koska ruoka on hyvää ja hinnat eivät päätä huimaa. Myös lapsille löytyy oma lista. Kahvila Kompassista saa ostettua perus kahvilaherkkuja sekä virvokkeita. En myöskään huomannut katsoa Kompassin gluteenitonta valikoimaa, koska mieheni kävi sieltä ostamassa meille vain yhdet juomat.

Ruissalon kylpylän aamupala oli iloinen yllätys minulle, sillä gluteenittomille, maidottomille ja vegaaneille löytyi oma jääkaappi. Olen tottunut aina, että hotellin aamiaisilla gluteenittomille löytyy vain riisikakkuja tai joku Schaerin kuiva käntty muovikääreessä. Nyt tarjolla oli gluteenitonta patonkia, paahtoleipää ja muffinsseja ja kaikki olivat Frian-tuotteita (joka onkin oma lemppari gluteenittomien tuotteiden valmistajana). Maidottomille ja vegaaneille löytyi kasvismaitoja ja maidottomia juustoja. Itse ilahduin, kun kaapista löytyi Oddly Goodin kaura-baristaa ja sain tehtyä itselleni tutun ja turvallisen kaurakahvin. Aamupala oli muuten aika perussettiä eli tarjolla oli leipiä, karjalanpiirakoita, munakasta, puuroa, nakkeja, pekonia, juustoja, leikkeleitä yms. Kiva yllätys aamupalalle saapuessa oli tyrnishotit ja herkkusuille olisi ollut tarjolla myös pannukakkuja.

TEKEMISTÄ

Ruissalon kylpylä on todella rauhallinen hotelli, joten jos kaipaat menoa ja vilskettä – niin suosittelen valitsemaan jonkun muun hotellin. Luontoa ja rauhaa rakastaville Ruissalon kylpylä on täydellinen paikka rentoutua ja päivän saa helposti kulumaan Ruissaloa tutkiessa ja Spa-osastolla lötkötellen. Kylpylän lähettyvillä on mm. Ruissalon leirintäalue, jossa kesäisin voi pelata esim. minigolffia. Suosittu vierailukohde on myös kasvitieteellinen puutarha, jonne oltaisiin menty, mutta se oli nyt koronan vuoksi suljettu. Ruissalossa on myös jo klassikoksi muodostonut kahvila Honkapirtti sekä moderni uusi tapahtuma-alue Ruissalon telakka, jossa riittää kesäaikaan vipinää.

Itse kylpylässäkin on välillä esiintyjiä sekä lapsille löytyy oma leikkihuone. Aulasssa on kolikoilla toimiva biljardipöytä, jossa pelattiin miehen kanssa pari matsia. Mun mies on muuten voittanut aikoinaan suomen-, ja pohjoismaiden mestaruuden biljardissa, joten voitte kuvitella, että musta ei kovin isoa vastusta hänelle ole (häviän joka ikinen kerta). Kylpylän ympäristöstä löytyy myös pieni Frisbee-golfrata, pihapelejä, lastenpiha sekä talvisin kylpylästä voi lainata pulkkia mäenlaskua varten. Kylpylän edestä kulkee bussit 15-20 minuutissa Turun keskustaan, joka on vieraspaikkakuntalaisille oiva mahdollisuus lähteä tutkimaan Turkua ja tekemään ostoksia. Kylpylästä on myös mahdollisuus vuokrata polkupyöriä, joilla voi kiertää vaikka koko Ruissalon-saaren. Kurkkaa lisää ajanviete-vinkkejä *tästä.

OMAT FIILIKSET RUISSALON KYLPYLÄSTÄ

Meillä oli tosi ihana yhden yön reissu *Ruissalon kylpylässä. Aamulla oli niin rentouttavaa pulahtaa pore-altaaseen tuhdin aamupalan jälkeen. Ajattelin hotellihuonetta luovuttaessa, että pitäisikö varata heti perään toinenkin yö. Ehdottomasti aion tulevaisuudessakin tehdä visiitin kylpylään. Luulenpa, että seuravaa vierailu osuu jo keväälle, kun on valoisampaa ja pystyy nauttimaan Ruissalon luonnosta ja nähtävyyksistä paremmin. Mulla oli Ruissalon kylpylästä mielikuva, että se on tarkoitettu vain eläkeläisille, mutta sitä se ei todellakaan ole – voin lämpimästi suositella Ruissalon kylpylää ihan kaiken ikäisille, jotka haluavat rentoutua, nauttia hyvästä ruoasta ja seikkailla luonnossa 🙂

TAMMIKUUN TARJOUS

Varauskoodilla PROTAMMI saa kahden hengen huoneen alkaen 78€! Hinta sisältää aamiaisen sekä vapaan pääsyn Spa-osastolle ja salille. Tarjous on voimassa 31.1.2021 asti. Varaa huone *tästä!

 

LUE MYÖS:

TESTISSÄ: UUSI SOKOS HOTEL WIKLUND + VINKKEJÄ TURKUUN MATKUSTAVILLE

SUOSIKKIPAIKKANI TURUSSA * 7

MINUN LEMPIRAVINTOLANI TURUSSA: PINCHO NATION

5 kommenttia

 1. villananna kirjoitti:

  Olen ollut 80-luvulla kun se oli ihan uuden uutukainen, ehkä olisi jo aika mennä uudelleen 🙂

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

 2. Katja //Valkoisen vuoren rinteillä-blogi kirjoitti:

  Kuulostaa erinomaiselle irtiotolle! Itse en olekaan käynyt tuolla koskaan, ehkä koronan laannuttua voisi harkita. 🙂 Nyt itse olen pysytellyt kotosalla.

 3. Johanna kirjoitti:

  Mukava lukea käynnistänne ja oikein kattava tietopaketti!

 4. krissstiina kirjoitti:

  Mulla oli kyllä ihan päinvastainen kokemus paikasta. Käytiin miehen kanssa viettämässä vuosipäivää ja oli suuren suuri pettymys koko kylpylä. Jos sitä nyt kylpyläksi voi edes kutsua. Kaksi lähes kylmää allasta ja ainoastaan yksi ”poreamme”. Ja saunana pelkästään normisauna. Itse ainakin odottaisin kylpylältä jotain luksusta ja mielessä oli koko ajan vain eläkeläisten kuntoutuspaikka. Noh, ruoka edes oli hyvää, mutta muuten tuolla ei kovin romanttista tunnelmaa saanut aikaiseksi. Niin ja huonehan oli aivan järkyttävän kulahtaneen näköinen puhumattakaan hotellin julkisivusta. Kyllä oikein huutaa uudistusta koko paikka.

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mä en ole juurikaan kylpylöissä käynyt, mutta ehkä vielä joskus 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.