Hae
Diiskuneiti

MEIDÄN MÖKKIJUHANNUS 2021

Juhannus meni oikein ihanasti ja leppoisasti. Kaupan alalla on yleensä vaikea saada koko juhannusta vapaaksi, koska kaupat ja kauppakeskukset ovat nykyään aina auki. Mun mielestä kaupat saisivat olla kyllä juhlapyhät kiinni – jotta kaikki ihmiset saisivat vietää joulua, juhannusta yms! Mulla kävi tuuri, kun olin ollut jo neljä viikonloppua putkeen töissä, niin sain sen takia juhannuksen (la-su) vapaaksi 🙂

JUHANNUSAATTO

Perjantaina kävin tosiaan tekemässä vielä neljän tunnin työpäivän. Ajattelin ettei kauppakeskuksessa varmaan ole ketään ihmisiä liikenteessä, mutta sain kyllä sykkiä ihan huolella – sillä porukkaa riitti ihan hulluna! Työpäivän loputtua Jerry haki mut töistä ja jatkettiin matkaa kohti Pyhärantaa josta ystäväpariskunta oli vuokrannut mökin Pinetree Cottages -lomakylästä. Olin aivan sairaan väsynyt ja nälkäinen, kun en ollut töissä ehtinyt syömään mitään. Keitettiin kaffet ja mulla oli mukana ketoroonilaatikkoa jonka söin kylmänä, koska mökissä ei ollut mikroa hah (gourmee juhannuslounas). Ystäväni vanhemmat tulivat hakemaan ystäväni taaperon hoitoon ja ehdittiin siinä hetken leikkiä pikkuneidin kanssa vesi-ilmapalloilla.

Päivälliseksi grillattiin pihvit ja tehtiin kylkeen salaattia ja pottuja. Voitteko kuvitella, että mä maistoin yhden perunan! Olen viimeksi syönyt perunaa viime vuonna. Ei se kyllä niin hyvältä maistunut, että olisin toista ottanut – salaatit ja kasvikset on se mun juttu 😀 Juhannusaatto meni aika rauhallisesti höpöttäen ja viiniä litkien. Aattona oli itseasiassa aika kylmä ja piti kaivaa ihan pitkät housut jalkaan. Illalla lämmitettiin sauna ja käytiin lammessa uimassa. Tämä oli mun kesän eka uintikerta. Oli kyllä suuri suru, kun huomattiin, että mun uimalelussa oli reikä ja nyt olenkin googlannut, että minkä uuden uimalelun sitä ostaisi tilalle.

Saunan jälkeen piti hyttysten takia siirtyä sisälle mökkiin. Pelattiin korttia jonka jälkeen uni maittoi oikein hyvin. Nukuttiin miehenki kanssa mökin parvella, jonne oli aika jännittävä kiivetä ja varsinkin sieltä alaskapuaminen oli melkoinen suoritus. Koska päivä oli ollut aika kylmä, niin mökissä oli ihanan viileä nukkua ja sainkin ekat hyvät yöunet varmaan kahteen viikkoon!

JUHANNUSPÄIVÄ

Herättiin kauniiseen aamuun ja join aamukahvit laiturin nokassa. Ystäväni leipoi meille aamupalaksi ja hampurilaisia varten ketosämpylöitä. Vaihdettiin uikkarit päälle ja otettiin rantaan mukaan evääksi vettä ja sämpylää. Istuskeltiin laiturilla ja käytiin uimassakin. Puolen päivän aikaan korkattiin skumppa mansikoiden kera. Oli niin rentouttavaa vaan istua laiturilla ja nauttia lämmöstä. Vaikka olin laittanut aurinkovoidetta niin mun selkä paloi aika reippaasti. Olen todella tarkka auringon kanssa joten ihmettelen vieläkin miten mun selkä pääsi palamaan? Käytän SPF 30 aurinkosuojaa, mutta ehkä tämä mun kalkkunannahka tarvitsisi jonku SPF 50 voiteen ja sellasen lasten kokovartalo UV-uimahaalarin 😀

Beach aamun jälkeen ruvettiin kokkailemaan hampurilaisia ja syötiin tietty ulkona. Jokaiselle oli kaksi burgeria joten aika överiähkyt oli syömisen jälkeen. Dinnerin aikana alkoi kuulumaan ukkosen jyrinää, mutta ukkonen ei kuitenkaan koskaan tullut päälle. Alettiin järjestämään pihaolympialaisia ja niiden aikaan törmäsin käärmeeseen joka tuli mökin alta ja meni mun jalan vierestä metsään. Siinä oli kyllä syke varmaan huippulukemissaan, kun säikähdin niin kovin.

Pihaolympialaiset päättyivät kaatosateeseen ja lyötiin sauna päälle. Käytiin vesisateessa uimassa joka oli aivan ihana kokemus. Satoi vettä, mutta samalla paistoi aurinko ja lilluttiin ystäväni kanssa lammessa lämpimien sadepisaroiden ropistessa meidän päälle. Illalla grillattiin vielä sieniä ja makkaraa joiden jälkeen siirryttiin taas sisälle pelaamaan korttia. Kuuman päivän jälkeen mökin parvi oli kuin sauna, joten kauheasti ei tullut juhannusyönä nukuttua.

FIILIKSET PINETREE COTTAGES MÖKKIKYLÄSTÄ

Pinetreen mökkikylä sijaitsee Pyhärannassa eli noin tunnin ajomatkan päässä Turusta. Erikokoisia hirsimökkejä alueella on yhteensä yhdeksän ja ne sijaitsevat ison lammen ympärillä ja osa vähän syrjemmässä metsässä. Me majoitumme isossa juuri rempatussa mökissä joka oli todella siisti ja puhdas. Mökistä löytyy pieni keittiö, sisä-wc sekä sauna. Mökissä on yksi makuuhuone ja ylhäällä parvelta löytyy nukkumistilat useammalle. Olohuoneessa on myös vuodesohva, jossa voi nukkua. Mökkikylän ympäristö oli mielestäni todella viihtyisä ja kaunis. Juhannuksen aikaan muutamassa mökissä oli nuorempaa porukkaa ja musiikki raikasi aamusta iltaan, mutta meidän mökillemme melu ei onneksi kuulunut.

Mökin varustelutaso oli mielestäni hyvä ja mökeissä voi yöpyä myös talvisin. Olisikin muuten ihana viettää mökissä vaikkapa joulua pienellä porukalla. Jos jotain kehitysideoita haluaisin antaa, niin ehkä mökeille voisi hankkia pihapelejä ja muutenkin mökkikylään voisi rakentaa enemmän aktiviteettejä. Tosi harvoin tulee mieleen ottaa itse mukaan mölkkyä yms. Pinetree Cottages oli mukava paikka ja ehdottomasti voisin mennä sinne uudestaankin mökkeilemään.

Sellainen oli meidän juhannus – leppoisa ja rauhallinen. Mitäs te siellä ruudun toisella puolella touhusitte juhannuksena? Kiitos vielä ihanasta viikonlopusta ystäväpariskunnalle 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

MEIDÄN JOULU 2020

MEIDÄN VAPPU 2021

MEIDÄN PÄÄSIÄINEN 2021

7 kommenttia

 1. Annukka kirjoitti:

  Mä puolestaan olin onnellinen siitä, että pysty olemaan juhlapyhät töissä, kun sai hyvät lisät. Sitten pysty matkustelemaan.

 2. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Kiva kuulla, että sinulla oli juhannuksena vapaata.
  Pinetree Cottages kuulostaa ja näyttää kivalta paikalta viettää juhannusta. Ja mikä ettei muutenkin lomaa / viikonloppua! Onnistunut juhannus teillä!
  Ja kiitos kysymästä. Saarimökillä oltiin leppoisissa tunnelmissa.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Toisaalta mietin tuota kauppojenkin aukioloa myös pyhinä; osalle pyhät voivat olla aika ankeaa aikaa ja silloin voi olla ihan kiva kun voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi olemaan töissä tai vapaalla ollessa on jotain puuhasteltavaa. Mekin itseasiassa hyödynsimme kauppojen pyhäaukioloa ja kävimme lauantaina tekemässä isommat ostokset Citymarketista, tokikin jonkin pienemmänkin kaupan valikoimakin olisi meille riittänyt mutta kiva oli päästä isompaan ilman, että oli hirveää ruuhkaa 😀

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   No niinpä. Moni varmasti tekee mielellään töitä juhlapyhät. Tässäkin asiassa on varmasti monta eri puolta ja mielipidettä. Itse haluaisin nyt vanhemmiten viettää vapaata viikonloppusin miehen kanssa ja nauttia juhlapyhistä perheen kanssa. Olen aina se tyyppi, jota ei näy missään, koska olen aina töissä 😀

 4. Nadine kirjoitti:

  Ihanan perinteinen mökkijuhannus teillä oli!

  Joskus sitä kaipaa vaihtelua, ja jos haluaa tehdä kaikki niin kuin aina ennen vanhaankin ?. Tästä mekin pohdittiin omassa ryhmässä: https://viaperasperaadastra.com/2021/06/25/juhannuksen-viettoon-mars-perinteiden-tarkeys/

  Minulla ei ole mitään pyhien aikana auki olevia kauppoja vastaan. Se on toisille hyvä keino saada työt silloin, kun vakkarit juhlii. Vuokratyöläiset, opiskelijat, kesätyöntekijät tarvitsevat niitä aikoja, monesti sen takia, että muina aikoina he eivät pääsekään töihin muiden hommien takia.

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Ehkä mun pitää vaihtaa vaan alaa, kun alkaa näin vanhempana arvostaa vapaa-aikaa ja nuo vkl ja juhlapyhät töissä alkaa ärsyttämään 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.