Hae
Diiskuneiti

5 TAPAA LIEVITTÄÄ KUUKAUTISKIPUJA JA UUDEN THE PMS BOXIN ESITTELY

Turvottaa, pää särkee, rinnat ovat kipeät… eli se viikko kuukaudesta on alkamassa: ihanat ja vihatut kuukautiset. Itselläni kuukautisoireet ovat todella pahoja. Olen herkkä kaikelle ja saatan olla pahalla tuulella eli känkkäränkkä. Ensimmäisen päivän kuukautiskivut ovat aina niin järkyttäviä, että en pysty tekemään juurikaan mitään. Minusta naisille pitäisi antaa virallinen sairaslomapäivä kuukautisten alkamispäivänä 😀 Finnit, kivut ja turvotus ovat ehdottomasti se, mitä vihaan kuukautisissa eniten. Tiedättekö sen kamalan olon kun tuntuu, että olisi lihonnut useamman kilon ja vaatteet kiristää kuukautisten takia. Itselläni tuo olo häviää yleensä pari päivää kuukautisten alkamispäivän jälkeen, mutta olen kuullut, että joillakin kuukautisturvotus kestää useamman päivän. Enpä tiedä ketään naista, joka ajattelisi ”jes mulla alkoi menkat”, mutta varmasti jokainen nainen on oppinut kuukautistensa kanssa elämään. Tampponit, kuukautis-siteet ja muut tykötarpeet saisivat olla kyllä pienemmällä verotusprosentilla, sillä naisilla menee vuositasolla sievoinen summa pakollisiin kuukautistarpeisiin, kun siihen mukaan laskee vielä särkylääkkeet. Keräsin teille tähän viisi vinkkiä miten itse helpotan kuukautisoireitani ja lopussa on esittelyssä uusi suomalainen The PMS Box eli boksi, joka sisältää kuukautisoireita lievittämään tarkoitettuja tuotteita.

1. LÄMPÖ

Pahinta on jos kuukautiset alkavat yöllä – en tiedä mitään hirveämpää, kuin herätä jäätäviin kuukautiskipuihin. Kuukautisten alkamisvaiheen kipuihin ei auta yksi särkylääke vaan niitä on heti otettava vähintään kaksi ja muutaman tunnin päästä uudet kaksi. Mä en tuskissani pysty koskaan odottamaan särkylääkkeen vaikutusta ja jos vain on mahdollista, niin kipitän heti kuumaan suihkuun. Laske lämmintä vettä alaselälle, se ainakin auttaa itselläni edes vähän. Lämmin kauratyyny tai kuumavesipullo ovat myös suuri pelastus kuukautiskipuihin. Aseta lämpö suoraan kohdun päälle tai alaselkään. Jos et omista kuumavesipulloa, niin voit täyttää vesipullon lämpimällä vedellä!

2. LIIKUNTA

Vaikka kipu-, ja turvotus olotiloissa liikkuminen ei kiinnostaisi yhtään, niin se oikeasti auttaa eli lähde kävelylle! Liikunta saa turvotuksen nesteet ja kuonat liikenteeseen sekä saat muuta ajateltavaa ja kipukin lievenee liikkuessa.

3. LÄMMIN TEE

Nauti *kamomilla-, tai vihreää teetä. Kamomillaa on käytetty tuhansia vuosia erilaisiin kiputiloihin ja se on myös hyvä apu kuukautisiin. Itse nautin kamomillateetä myös kuukautisten ulkopuolella varsinkin iltaisin, sillä se rauhoittaa ja auttaa samaan paremmat yöunet. Vihreän teen hyödyistä kerron postauksen lopussa, kun avaan teille mitä kuukautisboksista paljastui. Lue lisää kamomillan hyötyvaikutuksista tästä.

4. MAGNESIUM

Magnesium on varsinainen taika-aine! Syön magnesiumia päivittäin, sillä se estää vatsavaivojen syntymistä ja hoitaa niitä. Olen myös todennut, että magnesium auttaa koviin kuukautiskipuihin ja otankin tupla-annokset magnesiumia aina kuukautisten ekoina päivinä. Olen löytänyt myös aivan mahtavan voiteen, joka sisältää magnesiumia. Sivelen voidetta aina kipeisiin kohtiin ja se on oikeasti auttanut kuukautisvaivoissa sekä kipeissä lihaksissa. Kyseessä on kaikille ihotyypeille sopiva Nordic Healhtin Magnesium Body Lotion, joka sisältää 100% puhdasta luonnonmagnesiumia. Voide ei tuoksu mielestäni kovinkaan herkulliselta, mutta auttaa kipuihin – eli aivan sama miltä tuoksuu! 😀 Magnesiumia on runsaasti myös melkein kaikissa pähkinöissä ja siemenissä sekä täysjyväviljoissa. Eli täysjyväpuuroa vaan napaan kuukautisten.

5. HIERONTA

Jostain syystä lämpö alaselkään kuukautisten aikana on auttaa tosi hyvin kipuihin. Lämmön lisäksi hyvä apu on myös kevyt hieronta, joka kohdistuu alaselkään. Hieronnasta erittyy samalla lämpöä, joten hieronta on kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Jos kotoasi ei löydy hierojaa, niin voit hieroa alaselkää itse esim. *foam rollerilla tai vaikka tennispallolla.

Näillä jutuilla saan itse lievitettyä kuukautiskipujani. Kuukautisten aikana on myös mukava käyttää rennompia ja löysempiä vaatteita, koska kuukautisten aikainen turvotus on jotain niin inhottavaa. Hemmottele itseäsi kauneusnaamioilla, nuku hyvin ja nauti lasi viiniä hyvän kirjan tai ohjelman ääressä – kuukautisten aikana jokainen nainen on ansainnut hieman hemmoittelua. Sain aikaisemmin tänä vuonna testiin kuukautisboksin joka sisältää hemmoittelutuotteita, jotka ovat juuri kuukautisten ajalle suunniteltu. Kyseessä on suomalaisen Kiss My Box -yrityksen The PMS Box, joka sisältää 6-8 tuotetta, jotka auttavat lieventämään kuukautisoireita. Mukana on aina myös jotain syötävää helpottamaan suklaahimoja 😀

ALOE VERA PESUGEELI (HOLIKA HOLIKA)

Tämä on raikas pesugeeli, joka sisältää 92% Aloe Veraa. Aloe Veraa on käytetty kautta aikojen iho-ongelmien ja vatsavaivojen hoitoon. Suihkugeeli on jäänyt päivittäiseen käyttööni ja pullon hauska muoto piristää suihkutelinettäkin!

TEEPUU KASVONAAMIO (HOLIKA HOLIKA)

Näistä liinanaamioista on tullut tämän vuoden lemppari tuotteeni. Aion hamstrata erilaisia liinanaamioita myös tulevaa kesää ajatellen, koska ne viilentävät ja virkistävät ihanasti. Liinanaamio antaa myös runsaasti kosteutusta, rauhoittaa ja puhdistaa ihoa. Tämä teepuu-naamio on tarkoitettu herkälle ja ongelmaiselle iholle. Ihana piristävä hemmottelu kuukautisten sekä arjen iloksi. En tiedä miksi kaikki muut bloggaajat näyttää aina niin söpöiltä liinanaamio naamalla – mä näytän ihan siltä sarjamurhaaja Jasonilta siitä Friday 13th kauhuleffasta 😀

KERMAJUUSTO KÄSIVOIDE (HOLIKA HOLIKA)

Sana kermajuusto sai minut hieman epäluuloiseksi tämän käsivoiteen suhteen, mutta voide tuoksui onneksi kuitenkin hyvältä. Sanoisin, että voide oli enemmän muffinssin tuoksuinen, kuin kermajuuston. Käsivoide kosteuttaa tehokkaasti ja olen käyttänyt tätä aina käsiin, sormiin ja kynsiin ennen kynsilakan levittämistä.

KIINALAINEN VIHREÄ TEE (TIAN HU SHAN)

Vihreä tee on täydellin apu kuukautisiin, sillä se vähentää hieman ällöttävää turvottavaa oloa. Vihreä tee sisältää paljon C-vitamiinia ja terveellisiä antioksidantteja. Muista, että vihreää teetä ei kuulu laittaa kiehuvaan veteen vaan suosituslämpötila on noin 75 astetta. Anna teen hautua rauhassa muutamia minuutteja, niin saat teestä enemmän terveyshyötyjä irti.

KEKSITIKUT (POCKY)

PMS boksin mukana tuli kolmepakettia hauskan näköisiä keksitikkuja. Mukana olivat maut mansikka, oreo ja vihreä tee. Itse en pitänyt keksitikuista laisinkaan, mutta poikaystävä ahmi nämä parempiin suihin 😀 Kuukautisten aikana makean himo kyllä vaivaa ja yleensä sorrun ostamaan suklaata, joka on makeisista suurin heikkouteni.

Mielestäni kuukautisboksi on todella hauska idea ja oli ihanaa avata boksi kuukautisten alkamispäivänä – tuntui vähän kuin joululta. Mielestäni 23,90 euron hinta on ehkä hieman yläkanttiin, kun mietin boksin sisältöä. Toisaalta kaikki tuotteet ovat sen verran erikoisia ja niitä ei saa normaali marketeista, jonka vuoksi boksista maksaakin varmasti mielellään lisää. Pakko sanoa tähän loppuun, että antamieni vinkkien ja The PMS Boxin sisällön lisäksi en kuitenkaan selviäisi omista kuukautisistani ilman särkylääkettä ja viiniä 😀

Jos kiinnostuit kuukautisboksista, niin käy lukemassa siitä lisää tästä. Käy myös lukemassa aikaisempi arvosteluni kauneusboksista nimeltään The Beauty Box tästä. Jos tykkäsit tästä postauksesta, niin muista painaa sydäntä! 🙂

The PMS Box saatu testiin The Kiss My Boxilta.

*Affiliate-linkki

4 kommenttia

 1. .. kirjoitti:

  Cream cheese on myös tuorejuusto, siksi saattaa tuoksua muffinilta 😀 itse juon vadelmanlehtiteetä kipuihin!

  • Diina-Maria Laakso kirjoitti:

   Moikka! Olet oikeassa tuohan tarkoittaa myös tuorejuustoa! The PMS Boxin esitteessä luki suomeksi kermajuusto, niin en edes hoksannutkaan, että voi tarkoittaa myös tuorejuustoa 😉 Täytyy kokeilla tuota vadelmanlehtiteetä, kiitos vinkistä! 🙂

 2. johanna kirjoitti:

  Omia kivuliaita kuukautisiani (heti särkylääkkeen jälkeen toisena) on lieventänyt kuukupin käyttöönotto. Toisena päivänä kun kipu alkaa hellittää, en edes tiedosta että on menkat. Ei huolta siteiden hiostamisesta tai paikallaanpysymisestä, tamponeja en koskaan ole käyttänytkään, mutta kuukupin kanssa voi tehdä kaikkea mitä tekisi muulloinkin. Oon aina inhonnut siteitä mutta vaan tottunut niihin. Nykyään menkat ei ees inhota, ja on myös tullut paremmin tutustuttua omaan kehoon, tietysti erityisesti looraan (; Suosittelen! Säästää luontoa ja rahaa, mitkä ovat isoja plussia myös.

  • Diina-Maria Laakso kirjoitti:

   Moikka Johanna ja kiitos kommentistasi! Olen miettinyt tuota kuukuppia tosi pitkään ja tosi mukava kuulla, että se on helpottanut kuukautisia. Täytyykin laittaa tuo kuukautiskuppi harkintalistalle (se on ilmeisesti vielä kotimainen) ja tutustua siihen vielä lisää! Siteet ovat kyllä kamala kapistus! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.