Hae
Diiskuneiti

20 IHANINTA JOULUELOKUVAA AIKUISILLE

Neljää päivää jouluun ja nyt saa todellakin jouluttaa! Itse olen katsonut joululeffoja jo marraskuusta saakka. Kyselin instagramin puolella teidän lemppari joululeffoja ja lupasin koostaa kaikkien suosikit tänne blogiin, niin jokainen voisi löytää myös uutta katsottavaa. Omat lempparini ovat Joulun perintö ja Perheen jalokivi. Tässä tulee 20 ihaninta jouluelokuvaa aikuisille 🙂

Love Actually: ihanassa rakkautta vain -elokuvassa nähdään kymmenen eri tarinaa, joiden sanomana on ”jos etsit tarpeaksi ahkerasti, löydät rakkautta kaikkialta”. Jo klassikoksi muodostuneen jouluelokuvan näyttelijöinä on pitkä lista ajan suurimpia brittitähtiä.

Holiday: romanttinen komedia kahdesta rakkauteen pettyneestä naisesta, jotka hakevat elämälleen sisältöä vaihtamalla koteja, mutta onko ruoho oikeasti vihreämpää aidan toisella puolella?

Yksin kotona 1 ja 2: ykkösosassa 8-vuotias Kevin jää vahingossa kotiin, kun hänen muu perheensä lähtee kiireessä joulunviettoon ja Kevinin pitää taistella murtovarkaita vastaan. Kakkososassa Kevin eksyy joululomamatkalla perheestään New Yorkissa. Hän törmää tuttuihin rosvoihin ja Kevin aikoo estää heitä ryöstämästä lelukaupan.

The Spirit of christmas: Katella on kolme viikkoa aikaa saada kummitteleva majapaikka myytyä. Yhteistyökyvytön omistaja väittää, että paikassa kummittelee ja Kate päättää tutustua haamuun.

Skipataan joulu: jouluhössötykseen kyllästynyt aviopari päättää tänä vuonna jättää väliin koko karkelot, mutta saako suvun ja naapureiden reaktio pariskunnan pyörtämään päätöksensä?

Isäni on turbomies: vauhdikkaassa komediassa stressaantunut isä ei löydä enää jouluaattona poikansa toivomaa suosikkilelua, mutta onnistuu järjestämään pojalle vieläkin paremman yllätyksen.

Perheen jalokivi: tiukka, ultrakonservatiivinen uranainen Meredith joutuu jättämään Manhattanin tavatakseen poikaystävänsä Everett Stonen perheen. Stonen perhe on kuitenkin sangen suojelevaista porukkaa ja he tarvitsevat tovin lämmetäkseen viileälle vieraalleen. Itse asiassa tarvitaan niin yllätysvieras, pari skandaaliromanssia ja aika lailla olutta ennen kuin Meredithin kulissi pettää ja sulattaa perheen kiviset sydämet!

Elf: olipa kerran jouluaatto, jona orpovauva ryömi Joulupukin lahjasäkkiin ja päätyi Pohjoisnavalle. Isä Elfin kasvattama Buddy toteaa, ettei hän kuulu muiden keijujen joukkoon ja lähtee etsimään oikeaa isäänsä New Yorkista.

Joulupukki ja sen veli: elokuva kertoo Fred Clausista, joulupukin veljestä. Joulupukin varjossa kasvaneesta Fredistä on tullut murjottaja, joka on menettänyt uskonsa jouluun. Sitten, eräänä maagisena joulukuuna, Fred lentää pohjoiseen ja saa selville, että hänen veljensä on pulassa. Juonitteleva kannattavuusekspertti aikoo nimittäin sulkea joulun ikuisiksi ajoiksi.

Joulun perintö: Ellen on perimässä isänsä firman, mutta ensin hänen täytyy vierailla isänsä pienessä kotikaupungissa, missä hän oppii arvostamaan ahkeruutta ja muiden auttamista.

Love Hard: LA:ssa asuva toimittaja päättää yllättää deittisovelluksessa tapaamansa täydellisen kumppanin jouluna, mutta huomaa lennettyään melkein 5000 km, että häntä on huijattu.

Jouluprinssi elokuvat: nuori toimittajaneito lähtee joulun alla ulkomaankomennukselle tekemään juttua komeasta prinssistä, josta ollaan kruunaamassa kuningasta. Yllättäen he rakastuvat ja ja jokainen elokuva seuraa heidän elämäänsä aina naimisiinmenosta raskaaksi tulemiseen.

Bridget Jones: uuden vuoden kynnyksellä 32-vuotias sinkku Bridget Jones päättää ottaa elämänsä syyniin ja ryhtyy pitämään päiväkirjaa. Milloin mopo karkaa käsistä juoman tai miesten suhteen, milloin työpaikan. Mutta kuka on se oikea, kun on kyse rakkaudesta?

Joulupuu on kärvennetty: Joulun lähestyessä Clark vannoo, että hänen perheensä tulee viettämään ”vanhan kunnon perhejoulun”. Mutta mikään ei mene perheenpään suunnitelmien mukaan ja joulusta tulee katastrofi.

Tuhkimotarina – joulutoive: turhamaisesta äitipuolesta ja ilkeistä siskopuolista piittaamatta laulajaksi halajava Kat ottaa vastaan työn joulutonttuna ja löytää oman joulun ihmeensä.

Neljä joulua yhdessä päivässä: Brad ja Kate ovat aiemmin onnistuneet pakenemaan perhejouluja eksoottisiin lomakohteisiin. Tänä vuonna välttelysuunnitelma menee mönkään, kun pariskunnalle selviää lentokentällä, että kaikki lennot on peruttu sumun vuoksi. Heille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin lähteä tapaamaan vanhempiaan – kaikkia neljää erikseen. Edessä on nöyryytys toisensa jälkeen. Kestääkö Bradin ja Katen suhde neljä joulua yhdessä päivässä?

Joulukalenteri: surkeaan työpaikkaan jämähtänyt lahjakas valokuvaaja perii antiikkisen joulukalenterin, joka saattaa ennustaa tulevia – ja ohjata häntä kohti rakkautta.

Holidate: kyllästyttyään pyhäpäiviin ilman avecia sinkkukaksikko lupautuu toistensa seuralaisiksi koko vuodeksi, mutta pikku hiljaa tunteet alkavat sotkea platonista järjestelyä.

The Grinch: Grinch päättää varastaa joulun Whovillestä – mutta Cindy Lou Kukan ja hänen perheensä suunnalta tuleva ystävällisyyden tuulahdus voi sulattaa Grinchin sydämen.

Bad Moms 2: Amy, Kiki ja Carla ovat äitejä, jotka ovat saaneet tarpeekseen äitiyden jatkuvista ristipaineista. Tällä kertaa huonoja äitejä koetellaan joulun aikaan, kun heidän omat äitinsä tulevat kyläilemään.

Mikä on sun lempi jouluelokuva? Jos oma suosikkisi puuttuu tästä listasta, niin voit kommentoida sen alle. Oikein ihanaa ja tunnelmallista jouluviikkoa kaikille 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

JOULUN THIS OR THAT

KETO SUKLAA-MUFFINSSIT + DIY JOULUISET KUPPIKAKKUKORISTEET

IHANA JA ODOTETTU JOULUKUU ON VIHDOIN TÄÄLLÄ

5 kommenttia

 1. Pauliina kirjoitti:

  Last Christmas. Katselin sen just Netflixissä. 🙂

 2. Nadine kirjoitti:

  Listassasi oli vain paria-kolmea leffaa, joita olen nähnyt. Pitää korjata asian heti 🙂

 3. villananna kirjoitti:

  Tää on mun, jota tykkään katsoa https://www.imdb.com/title/tt0406649/
  Ja tietenkin Napapiirin pikajuna 🙂

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Osan olen nähnyt, osan ehkä – viimeisimpänä olen tainnut koomata noiden jouluprinssileffojen parissa 🙂

 5. Marjut kirjoitti:

  The Grinch on yksi omista suosikeistani. Täytyy etsiä tämä sun tekemä lista viimeistään ensi vuoden joulun alla. <3 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *