Hae
Diiskuneiti
Kaupallinen yhteistyö

VIISI VINKKIÄ: MITEN PIRISTÄÄ FESTARILOOKKIA EDULLISESTI

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Live Productions Oy / Somessa.com

Turku ja kesä voiko parempaa yhdistelmää ollakaan? Turku on kesäisin pullollaan erilaisia tapahtumia sekä festivaaleja ja kenellekään ei varmaan ole koskaan jäänyt epäselväksi, että Aura Festit ovat aina olleet mun lemppari festari täällä Turussa. Aura Fest painottuu räppimusiikkiin ja vuosien saatossa festivaaleilla on esiintynyt Suomen kovimpia räppäreitä sekä lavalla on nähty myös ulkomaisiat artisteja. Aura Fest järjestettiin ekan kerran 2011 ja vuonna 2012 olinkin jo mukana järjestämässä Aura Festejä koulun työharjoittelun kautta. Aura Fest on ollut joka kesäinen perinne sen jälkeenkin kun valmistuin koulusta vuonna 2015 kulttuurituottajaksi.

Aura Fest järjestetään nyt jo kahdeksannen kerran ja festaripaikaksi on vakiintunut upea Kupittaanpuisto. Mun mielestä Aura Festeissä on aina ollut parasta se, että se on lähellä Turun keskustaa, joten festivaalialueelle on helppo mennä ja poistua. Jos parin kilometrin matka keskustasta alueella ja takaisin ei napostele, niin Kupittaanpuiston ohi menee useita Fölin busseja. Kupittaanpuiston vieressä sijaitsee hamppari-, ja pizzaravintoloita ja alueen vieressä on iso Citymarket, joten ennen alueelle menoa voi puistossa pitää vaikka piknikin. Festarialueelle ei saa viedä omia eväitä tai juomia, mutta alueella on aina ollut hyvä ruoka ja juomatarjonta. Tänäkin kesänä Aura Festeillä on huikea artistikattaus ja omia suosikkejani, jotka on pakko nähdä ovat Eveliina, JVG, Pikku G ja Tungevaag & Raaban. Rajoitettu erä lippuja Aura Festeille on vielä myynnissä täällä.

VIISI VINKKIÄ: MITEN PIRISTÄÄ FESTARILOOKKIA EDULLISESTI

Monet haluavat kunnolla panostaa festarityyliinsä ja uusi asukokonaisuus voi maksaa helposti satasenkin tai satasia. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa tai halua laittaa rahaa kiinni yksien festareiden takia ja uskon, että meitä on monia ja sen vuoksi päätin poimia teille vinkkejä miten festarityyliä voi piristää ihan pikkurahallakin.

EROTU KENGILLÄ

Kaikissa kenkäkaupoissa on nyt meneillään alennusmyynnit ja kaikki kesäkengät on alessa. Nyt on hyvä tilaisuus bongata edullisesti jotkin överi timanttiset bling-bling sandaalit festareille. *Vamos kenkäkauppa myy verkossa todella erikoisia ja kauniita kenkiä, joten jos haluat erottua massasta niin suuntaa tekemään alelöytöjä Vamokselle.

GLITTERHUULET

Erilaiset glittermeikit ja varsinkin glitterhuulet ovat tänä kesänä olleet todella iso hitti. Monilla festareilla on näkynyt erillinen glitterkoju, jossa on saanut glittermeikin 6-20 euron hintaan. Jos jonottaminen glitterkojulle ei innosta niin esim. G Beauty Lab (myydään Sokoksilla) myy biohajovia glittereitä, jotka eivät rasita luontoa eikä muuten haittaa jos niitä nielaisikin vahingossa muutaman 😀 Glitterin saa kiinnitettyä ihoon sekä huulille kätevästi värittömän huulikiillon avulla taputtamalla sen päälle glitteriä.

1. Hoida rohtuneet huulet kuntoon

Glitter kuivattaa huulia (kokemusta on) joten jos huulesi ovat jo valmiiksi kuivahkot, niin aloita huulimeikin valmistelu ensin kosteuttamalla ja rasvaamalla huulet huulirasvalla. Anna huulten ”kosteutua” ensin ja älä alota huulimeikin tekoa heti huulirasvan levittämisen jälkeen.

2. Huulipuna ja huulikiilto

Valitse mieleisesi värinen huulipuna tai pelkkä huulikiilto tai vaikka molemmat. Levitä ensin huulipuna, pussaa paperiin ja levitä huulipunan päälle huulikiiltoa – mitä tahmaisempaa huulikiiltoa sen parempaa. Meikin voi tehdä myös pelkällä huulikiillolla.

3. Glitterin lisääminen

Huulikiilto toimii glitterhuulimeikissä liimana. Asettele sormesi avulla varovasti glitteriä huulille. Älä laita liikaa kerralla, ettei kaikki valahda pitkin poskia ja leukaa. Jos glitteriä löytyy enemmän muualta kasvoista kuin huulista, niin glitterin saa kätevästi pyyhittyä pois meikinpoistoaineella. Jos haluat korostaa huulia, voit rajata vielä huulet huultenrajauskynällä. Itse tykkäsin eniten raikkaasta huulikiilto + glitteryhdistelmästä ilman huulipuna ja huultenrajauskynää.

HIUSVÄRIT

Tokmannille on tullut myyntiin uusia hiusvärejä kaikissa tämän vuoden trendiväreissä eli nyt hattaran, liilan tai harmaanväriset hiukset saa loihdittua myös kestovärjäyksellä kotona. Itse ostin yhtenä päivänä Tokmannilta Schwarzkopf Live -kestovärin sävyssä *98 Steel Silver. Aion värjätä Aura Festeille hiukset tuolla sävyllä ja voitte sitten lauantaina käydä kurkkimassa Instagramin puolella, että miltä tukka näyttää vai olenko huivi päässä 😀 Instagramista minut löytää nimellä @diiskuneiti. Jos et uskalla lähteä heti värjäämään hiuksia kestovärillä, niin *Tokmannilta löytyy myös iso valikoima Coloristan pikavärejä, jotka laitetaan hiuksiin ja pestään seuraavalla hiuspesulla pois – super kätevää jos haluat värikkään lookin vain festareiden ajaksi. Tiesittekö, että Tokmannilla on myös *verkkokauppa ja voit tilata hiusvärit jatkossa suoraan kotiin!

MAGNEETTI- JA TEKORIPSET

Tekoripsillä saa piristettyä festarimeikkiä suuresti ja tekoripset ovat myös edullinen vaihtoehto festarityylin piristämiseen. Perinteisiä liimattavia tekoripsiä löytyy useilta eri merkeiltä ja oma suosikkimerkkini on ollut jo pitkään Kish, jota myy Sokos. Tykkään enemmän käyttää ripsitupsuja kuin koko pitkää ripsinauhaa ja ehdoton lempparini on Kissiltä trio ripsitupsut, joissa on kolme eri tupsua yhdessä. Ripsitupsut on todella helppo laittaa ja kolmen tupsun yhdistelmä helpottaa kiinnittämistä. Tykkään kun ripsistä tulee tuuheat ja näyttävät, mutta ei liian överit.

Sain keväällä testiin G Beauty Labin magneettiripset. Magneettiripsissä on magneetit, joten liimaa ei tarvita ollenkaan: magneetit vaan napautetaan kiinni toisiinsa. Omat silmäni ovat kovin kaarevat ja koska ripsinauha ei sopinut täydellisesti silmiini, otin sakset käteen ja raksasin ripset puoliksi. Käytän liimattaviakin ripsitupsuja ainoastaan silmän ulkonurkassa, joten sain pienellä tuunauksella magneettiripsistä omanlaiseni. Magneettiripsiä voi käyttää yhä uudelleen ja liiman kanssa sähläämistä ei tarvita. Magneettiripsiä saa myöskin Sokokselta parinkympin hintaan, kun irtoripset saattavat maksaa lähemmäs 10 euroa tai enemmänkin ja ne ovat kertakäyttöiset, kun magneettiripset ovat taas ikuiset.

KUKKIA HIUKSIIN

Kukkaseppeleet ovat olleet osana festarityyliä jo monta vuotta ja joidenkin mielestä tuo trendi on niin nähty – mutta mun mielestä ei 😀 Kaunis kukkaseppele tuo juhlantuntua ja piristää tyyliä. H&M myy mitä upeampia kukkaseppeleitä erilaisilla kukilla ja väreillä. Jättiseppele vai huomaamaton hiuspanta – mä valitsen jättiseppeleen! Kaikki kesäiset hiuskoristeet myydään nyt joka liikkeessä alehinnoin ja itse bongasin oman kukkaseppeleeni vain kolmella eurolla! Oman kukkaseppeleen voi tehdä myös luonnonkukista, mutta muista huuhdella kukat hyvin pois ötököistä ja punkeista ja tee seppele valmiiksi vasta muutamaa tuntia ennen festareille lähtöä. Myös pari luonnonkukkaa ponnarissa tai nutturassa piristää ihanasti festarilookkia.

PS. Mulla on tuossa alla olevassa kuvassa silmissä nuo G Beauty Labin magneettiripset 😉

Onko Aura Festit sinulle tuttu festivaali ja miten sinä piristät festivaalityyliäsi? 🙂

*Affiliate-linkki.

 

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Live Productions Oy / Somessa.com

10 kommenttia

 1. Liisa kirjoitti:

  Mä yhdistän juuri nuo kukkaseppeleet kesäfestareihin. Ripaus hippimeininkiä kehiin 😉 Huippua festarimenoa sinulle!

 2. Jasu kirjoitti:

  Sillon, kun asuin Turussa, tuli Aurafesteillä kyllä käytyä 🙂 Se on ihan hauska tapahtuma! Tää oli muuten ihan huippu postaus!

 3. sofia kirjoitti:

  Tää oli hauska postaus idea :)! kukkaseppeleet on kyl ihania <3

 4. Sonja Suomela kirjoitti:

  Tosi kivoja vinkkejä! Jään mielenkiinnolla odottelemaan hiustenvärjäystä! 🙂

 5. Rosa kirjoitti:

  Haha apua, noita glitterhuulia pitäisi kokeilla itsekin! 😀 Arvaan vaan että ne glitterit omassa käytössä lilluisivat ensimmäisessä viinilasissa, tai tarttusivat rasvaiseen hodariin kiinni ensipuraisulla, terveisin aina nälkäinen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.