Hae
Diiskuneiti

TAMMIKUUN KOLME PARASTA JUTTUA

Vuoden 2021 ensimmäinen kuukausi on taputeltu! Ja vaikka tammikuun alussa ajattelin, että ikinä selviä mun joulumasennuksesta, niin tässä sitä ollaan kevättä innolla jo odottaen. Kuukauden parhaat jutut -postaussarja on pyörinyt täällä blogissa jo pitkään ja jatkan sitä myös tänä vuonna. Kuukauden viisi parasta juttua muuttuu tänä vuonna vain kolmeen parhaaseen juttuun, sillä koronan takia kuukausiini ei juuri mitään ihmeempiä kohokohtia tunnu tulevan, koska tulee käytyä lähinnä vaan töissä ja hengattua kalsareissa kotona 😀

RUISSALON KYLPYLÄ

Miehelläni oli tammikuun ensimmäinen viikko lomaa ja varasin meille extemporena Ruissalon kylpylästä yhden yön. Ilmoitin vaan nukkumaan mennessä miehelle, että huomenna lähdetään yöksi Ruissaloon. Yhden yön kylpyläreissu oli kyllä niin ihana piristysruiske tammikuuhun ja voisin lähteä sinne koska vaan uudestaan. Olen kirjoittanut blogiin erillisen artikkelin meidän kylpyläreissusta ja sen pääset lukemaan tästä.

UUSI RUOKAVALIO

Olen jo pitkään pohtinut ketogeenisen ruokavalion aloittamista, mutta en ole saanut vain aikaiseksi perehtyä kunnolla asiaan. Äitini on ollut vähähiilarisella ruokavaliolla jo useamman vuoden ja myös työkaverini ketoilee. Molemmat heistä ovat hehkuttaneet minulle paljon ruokavalion hyötyjä, joten Ruissalon kylpylässä uimapukuvartaloani tuijottaen päätin aloittaa ketoilun tammikuun tokalla viikolla. Nyt olen ollut kolme viikkoa ketolla ja olen ollut kyllä positiivisesti yllättynyt: ruoka on todella hyvää, olen paljon pirteämpi, vatsaongelmat ovat kadonneet melkein kokonaan ja muutama kilo painoakin on lähtenyt. Mulla alkaa nyt helmikuun ekalla viikolla neljäs viikkoa ketoa ja kun kuukausi tällä ruokavaliolla on tullut täyteen aion kirjottaa siitä blogiin oman artikkelinsa 🙂

TREFFIT

Mulla oli tammikuussa vain yksi vapaa viikonloppu ja päätettiin lähteä mieheni kanssa treffeille eli ravintolaan syömään – koska ruoka on elämä 😀 Myös mieheni aloitti ketoilun ja valittiin ravintolaksi Morrison´s, koska siellä oli sellaisia ruokia mitkä oli helppo muuttaa ketoon sopivaksi vaihtamalla hiilareiden tilalle esim. kasvikset. Molempien piti ottaa pihvit, mutta sitten päädyttiinkin salaatteihin. Itse otin kanasalaatin vuohenjuustolla ja mies saman halloumilla. Oli ihan törkeän isot annokset ja todella hyvää – suosittelen! Palan painikkeeksi tilattiin pullo kuivaa viiniä (tarkastin Alkon sivuilta sokerimäärän :D) ja syömisen jälkeen lähdettiin vielä Hansakortteliin pyörimään, josta mieheni osti minulle uuden söpön yöpaidan. Tämmöisiä pieniä piristyksiä arvostaa nyt korona aikana ihan eri tavalla kuin ennen.

Vaikka tammikuuhun mahtui muutamia kivoja juttuja, tuntui se silti jotenkin pitkältä. Tammikuu näyttääkin olevan itselleni vaikea kuukausi vuodesta toiseen. Alkuvuonna ei ole oikeen mitään odotettavaa tai juhlapyhiäkään. Kalenteria katsoessa tuntuu, että kevääseen on ikuisuus. Monelle marraskuu on vuoden inhokki kuukausi – minulle se on ehdottomasti tammikuu, joten onneksi se on nyt ohi 😀

 

LUE MYÖS:

BYE KORONAVUOSI – VIIME VUODEN PARHAAT HETKET

TYKÄTYIMMÄT INSTAGRAM-KUVAT JA TARINAT NIIDEN TAKAA 2020

VUODEN 2020 LUETUIMMAT ARTIKKELIT

 

6 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä tammikuun kolme parasta asiaa. <3

 2. villananna kirjoitti:

  Treffit on ihan parhaita 🙂 Tammikuu meni aika nopeasti ohi.

 3. maria_lovebeyondwords kirjoitti:

  Tuo kylpylä näyttää upealle! En ole käynyt ikinä Ruissalon kylpylässä, mutta ehkä sellainenkin reissu tulee jossain vaiheessa 🙂
  Mulla taas hujahti tammikuu ohi, niinkuin kaikki muutkin kuukaudet oikeestaan 😀 Minulla on tarkoitus pitää nyt herkuton helmikuu, jos sen avulla sais vähän terveellisempää ruokavaliota rutiiniksi 🙂

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Kannattaa käydä testaamassa Ruissalon kylpylä. Sinnehän voi mennä vaan myös syömään ja uimaan eli ei tarvitse välttämättä yöpyä ☺️

   Mulla alkoi nyt neljäs viikko ilman sokeria, viljoja tai muita hiilareita ja olo on kyllä ihana ❤️ tsemppiä sun herkkulakkoon ☺️

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tammikuu on mennyt kyllä hurjaa vauhtia, toivottavasti myös helmikuu niin pääsemme pian aloittamaan kevään <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.