Hae
Diiskuneiti

SHOPPAILE HÄVIKKIRUOKAA LÄHIKAUPASTASI

Mun mielestä on mahtavaa, että viime vuosina on alettu toimimaan oikein kunnolla ruokahävikin suhteen. Netistä löytyy *Matsmartin (mainoslinkki) ja Fiksuruoan hävikkiruokakaupat, joista saa ostaa edullisesti elintarvikkeita, jotka päätyisivät muuten roskiin vaihtuneiden pakkausten, lähestyvien päiväyksien, sesonkivaihteluiden ja ylituotannon vuoksi. Olen itse tilannut useasti laatikollisen hävikkiruokaa ja elintarvikkeita Matsmartilta ja mun mielestä se on aivan loistava keksintö. Suomessa menee hirveästi ruokaa roskiin ja on ehdottoman tärkeää, että maapallon vuoksi jokainen miettisi ruoan kulutustaan, sillä joka ikinen päivä heitetään syömäkelpoista ruokaa turhaa roskiin.

UNWASTED KÄNNYKKÄSOVELLUS

Netin hävikkiruokakaupat ovat olleet todella mahtavia, mutta he eivät tietenkään voi ottaa valikoimiinsa kylmäketjun tuotteita esim. maitoa, lihaa yms, koska niitä ei pystyisi postittamaan. Olin alkuvuodesta äitini luona yökylässä ja hän vinkkasi minulle uudesta Unwasted-sovelluksesta. Se on turkulaisten kehittämä kännykkäsovellus, jonka kautta pystyy ostamaan omasta lähikaupasta muuten hävikiksi meneviä elintarvikkeita. Hävikkituotteissa on aina myyntipäivänä viimeinen käyttöpäivä tai sitten ne ovat menossa parin päivän sisällä vanhaksi. Kaikki tälläiset tuotteet kauppa joutuu heittämään normaalisti roskiin, mutta nyt meidän on mahdollisuus pelastaa näitä hävikiksi meneviä tuotteita edullisesti Unwasted-sovelluksen ansiosta. Sovellus ilmoittaa aina, kun lähialueen kauppaan tulee myyntiin uusi hävikkikassi. Hävikkikasseja on monenlaisia ja ne ovat hinnaltaan 2-10€.

 • Hevikassi.
 • Banaanikassi.
 • Bakerykassi.
 • Kukkakassi.
 • Leipäkassi.
 • Ruokakassi.
 • Yllätyskassi.
 • Gluteeniton kassi.
 • Vegekassi.
 • Herkkukassi.

Olen itse ostanut nyt useamman kerran hävikkikassin ja noutanut sen meidän lähikaupasta. Mun mielestä tämä on ihan huikea idea ja sovellus toimii mahtavasti. Itse olen smoothieiden suurkuluttaja, joten huonoksi menevät banaanit pilkon aina pakastimeen, josta niitä on helppo heittää suoraan blenderiin. Banaanikassi on siis itselleni todella kätevä. Bakerykassi sisältää pullaa, croisantteja, karjalanpiirakoita ja mitä vaan tuorevitriinissä onkaan menossa vanhaksi. Olen ostanut bakerykassin aina silloin, kun tiedän, että meille on tulossa vieraita. Bakerykassista saa edullisesti kahvipöytään herkkuja ja vieraat ovat aina olleet mielissään herkullisista croisanteista, pullista, donitseista yms!

Leipäkassi on myös ollut meidän taloudessa kätevä, sillä mieheni on kunnon leivän puputtaja. Pienellä hinnalla olen saanut hänelle pakastimen täyteen leipää. Myynnissä on välillä myös gluteeniton leipäkassi, mutta en ole onnistunut vielä sellaista itselleni nappaamaan, meinaan jotkin hävikkikassit menee niin nopeasti kaupaksi, ettei ehdi edes sovellusta avata. Ruokakassi ja yllätysruoka kassi sisältävät randomisti mitä tahansa elintarvikkeita. Itse olen saanut ruokakasseista lihaa, maitoa, rahkaa, munia, eineksiä, leipää, mehua, juustoa. Ruokakassi voi sisältää mitä tahansa mitä kaupassa on myynnissä. Kerran sain myös kissan-, ja vauvanruokaa, jotka lahjoitin eteenpäin. Kukkakassia kokeilin myös kerran, joka maksoi viisi euroa. Kassissa oli kolme leikkokukkapuskaa, kun normaalisti en olisi saanut edes yhtä kukkapuskaa tulla vitosella. Rakastan kukkia ja ostan niitä usein, joten tuo kukkakassi on kyllä kuin minulle tehty.

LATAA SOVELLUS JA NOUDA ENSIMMÄINEN RUOKAKASSisi

Turun alueella todella moni K-market on mukana sovelluksessa. Sovellus näyttää kaikki lähialueen kaupat, jotka ovat mukana kampanjassa. Jos omaa lähikauppaasi ei löydy vielä sovelluksessa, voit ehdottaa sitä liittymään mukaan täältä.

 1. Lataa Unwasted sovellus puhelimeesi sovelluskaupasta ja luo uusi tili.
 2. Selaa lähialueen kauppoja ja osta ruokakassi. Ostos maksetaan pankkikortilla sovelluksen kautta.
 3. Oston jälkeen saat sähköpostiisi kuitin. Näytä kuitti kassalla ja saat hävikkikassin mukaasi.

AUTA LÄHIKAUPPAA KORONAN AIKANA

Sain kuulla oman lähikauppani K-Ruokatorin, Turun kauppiaalta, että pienet kaupat ovat nyt todella hädässä. Asiakasmäärät ovat romahtaneet aivan täysin, kun ihmiset tekevät ostoksia isoissa marketeissa ja kaupassa käyminen on selkeästi viruksen myötä muutenkin vähentynyt. Isoissa marketeissa on valtava pula monista eri tuoteryhmän tuotteista, mutta pikku kaupoissa tuotteita riittää hyvin. Jos haluat tukea yrittäjiä tässä vaikeassa tilanteessa, niin käy myös pienissä marketeissa. Samalla voimme vähentää pikku markettien hävikiksi menevää ruokaa ja voin luvata, että pikku kaupoista löytyy aina myös vessapaperia!

YRITYS – LIITY MESSIIN

Jos olet kauppias ja haluaisit lähteä mukaan vähentämään ruokahävikkiä, niin ole sankari ja ilmota yrityksesi mukaan tästä. Sovellus on täysin maksuton yrittäjälle ja jokaisesta sovelluksen kautta myydystä tuotteesta maksetaan vain pieni komissio.

 • Kaupan ruokahävikki pienenee.
 • Kun asiakas hakee hävikkikassin, hän tekee myös todennäköisesti muita ostoksia.
 • Kauppa säästää jätekuluissa ja on mukana pelastamassa ympäristöä.
 • Kauppa saa lisänäkyvyyttä sovelluksen ja asiakkaiden jakamissa kuvissa ja videoissa somekanavissa.

Itse aion jatkossakin ostaa hävikkikasseja ja toivon, että myös te kokeilisitte sovellusta. Olen kokenut tämän todella käteväksi ja se on aina yhtä jännittävää katsoa kotona, että mikä kaikkea kivaa kassi sisältää. Tämä ei ole millään tapaa maksettu mainos, vaan oma puhdas suositukseni.

Ole sankari ja lataa Unwasted-sovellus heti puhelimeesi tai tablettiin sovelluskaupasta 🙂

 

9 kommenttia

 1. Meppi kirjoitti:

  Valitettavasti ainakin meidän lähikauppojen kassien hinnat nousivat ja koko/sisältö myös pieneni huomattavasti sovelluksen vaihduttua Unwastediin ResQuen sijasta,joten nykyään jää ostamatta näiltä liikkeiltä,

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mulle tää onkin täysin uusi tuttavuus, pitää tsekata löytyykö oma lähikauppa sovelluksesta 🙂

 3. Melissa kirjoitti:

  Hävikkiruokaa ehdottomasti! Ainut huono puoli noissa sovelluksissa on se, että iso osa hävikkimyynnissä olevista tuotteista on sikaperäisiä (ainakin mitä ennen seurasin) eikä meillä sitä syödä.

  https://villananna.vaikuttajamedia.fi

  • Diiskuneiti kirjoitti:

   Mä olen yhden kerran saanut palvikinkkua, mutta muuten ei ole ollut mukana lihaa, paitsi toki einesten muodossa 🙂

 4. Marianne kirjoitti:

  Ihan tosi hyvä juttu! Itsellä käytössä ResQ -sovellus mutta pitääpä tutustua muihinkin 🙂

 5. Marjut kirjoitti:

  Hienoa, että koko ajan yhä enemmän pystymme vähentämään ruokahävikkiä. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.