Hae
Diiskuneiti

KESÄLOMA ON OHI – LOMAN VIISI PARASTA HETKEÄ

BYEE – sinne meni mun tämän vuoden kesäloma. Mulla oli kolmen viikon loma päivätöistä ja laskin, että olin viimeksi ollut palkallisella kesälomalla vuonna 2015 – joten loma tuli ihan tarpeeseen 😀 Kesäloman jouduin pitämään jo huhtikuussa koronahommien takia ja vaikka sää oli aivan jäätävä (lunta, pakkasta, sadetta) niin onneksi lomalta tallentui muistiin myös kivoja hetkiä. Oli kyllä jotenkin niin outo kesäloma keskellä lumituiskua ja koronan takia kaikki paikat olivat kiinni – joten aika paljon sai mielikuvitusta käyttää, että sai ajan kulumaan. Olin vielä ennen kesälomaa yli kuukauden pakkolomalla ja olikin aika vaikea saada lomafiilistä päälle 😀

VUOKRATTIIN MÖKKI SAARISTOSTA

Mies piti onneksi mun kanssa yhden viikon kesälomaa, ettei mun tarvinut koko lomaa möllöttää yksin kotona. Vuokrattiin Nauvon saaristosta ihana viime vuonna valmistunut mökki, jossa vietettiin kolme yötä. Mukaan lähti 14-vuotias pikkusiskoni ja meillä oli säästä huolimatta tosi ihana mökkirepa. Tätä reissua oltiin odotettu pitkään ja nyt kun ei ole päässyt matkustelemaan tai mihinkään, niin näinkin pieni irtiotto tuntui ihana mahdottoman hyvälle. Olen kirjoittanut meidän mökkilomasta erikseen oman postauksen ja sen pääset lukemaan tästä!

YSTÄVIEN TREFFAILUA

Kesälomalla tuli nähtyä ystäviä tosin pelkästään kotioloissa. Yhtenä maanantaina mun ystävän taapero oli mulla koko päivän hoidossa ja voi että meillä oli hauskaa. Näin myös muita ystäviä ja oli kivaa höpötellä ja nähdä pitkästä aikaa. Tilattiin myös yhden ystävän kanssa ekaa kertaa Fafasista ruokaa ja tykkäsin hulluna. Itse otin fetasalaatin ja ystävä kana-halloumipitan nam! Yhtenä lauantaina käytiin ystävän kanssa Walon kattoterassilla ja tottakai silloinkin satoi kaatamalla vettä, hah. Vietin superpaljon aikaa myös pikkusiskoni kanssa, joka oli meillä monta päivää yökylässä – ja miettikää, että heräsin lomalla melkein joka aamu 6:30, kun sisko lähti kouluun 😀

PARVEKKEEN FREESAUSTA JA KUKKIEN ISTUTTELUA

Meillä on sika ruma ja pieni parveke ja helmikuussa päätin, että nyt sille pitää tehdä jotain, koska en ole viihtynyt siellä yhtään. Kävin jo tosiaan alkuvuodesta shoppailemassa Ikeasta kaikkia parvekejuttuja, mutta innostus lopahti, kun talvi iski päälle. Kesälomalla innostuin taas parvekkeen kuntoon laitosta. Istutin mm. köynnöskranssia, kehäkukkaa, ruiskaunokkia ja tomaattia. Lisäksi ostin Tokmannilta orvokkeja joita tuli niin iso satsi, että annoin puolet äidilleni. Löysin sattumalta Facebook-kirppikseltä kaksi ihanaa kukkapöytää ja raahasin vanhat massiiviset terassikalusteet pois vintille. Enää puuttuu muutama lattialaatta ja sen jälkeen parveke on valmis kesään. Teen vielä myöhemmin parvekkeen makeoverista oman postauksen 🙂

VAPPUBILEET

Tämä oli jo toinen koronavappu eli kotona ilman ystäviä ja juhlia. Vappu on ollut mulle aina rakas juhla varmaan siksi, kun rakastan kaikkea tilpehööriä. Järjestettiin kuitenkin extemporena minibileet siskoni ja Nappi-kissan kanssa. Käytiin ostamassa herkkuja, koristeltiin koti serpentiinillä, haettiin meille vappupallot ja pidettiin piknik meidän parvekkeella. Yritimme saada Nappi-kissasta jotain söpöjä vappukuvia ja tulos ja Napin fiilikset näkyvät kuvassa haha – hän ei ollut kanssamme samaa mieltä Vapusta, tosin serpeentiini kiinnosti kyllä häntä vähän liikaakin.

NAPPI-KISSAN KANSSA TOUHUILUA

Ihana Nappi-kissa oli meillä mun loman aikana pari kertaa hoidossa ja hän oli kyllä niin piristävää lomaseuraa. Olin lomalla tosi yksinäinen, kun mies oli lähinnä vaan töissä ja hengailin yksin kotona päivästä toiseen. Nappi-kissan kanssa ulkoiltiin ja leikittiin – hän on kyllä ihan parasta seuraa (kissakuume kertaa sata). Napilta muuten löytyy nyt myös oma Instagram-tili Nappigrams 😉

Oli kyllä todella erikoinen kesäloma. Yleensä loma on täynnä matkustelua ja hauskaa ohjelmaa ja nyt möllötin vaan kotona. Harmi, että lomani aikana oli juuri lockdown, mutta jotenkin tähän koronahommaan on jo tottunut enkä oikein osannut edes kaivata mitään. Tulipa ainakin loman aikana siivottua kaapit ja parveke sekä tehtyä kaikkia rästihommia pois.

Koska sulla on kesäloma? 🙂

 

SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:

Diiskuneiti Instagram

Diiskuneiti Facebook

Follow my blog with Bloglovin

LUE MYÖS:

MÖKKILOMALLA NAUVON SAARISTOSSA

NIVEAN UUDET KASVOJEN PUHDISTUSTUOTTEET + VINKKEJÄ IHONHOITOON

TONYMOLYN TEHOKKAAT JA KOSTEUTTAVAT KÄSIDESIT

3 kommenttia

 1. Nadine kirjoitti:

  Onpa hieman sateinen näkymä Yliopistonkadulle ☔.
  Mutta kiva, että sait lomastasi kaiken irti. Niin, kissoista on hyvää seuraa.
  Itse olen ollut maksetulla lomalla viime kerran v. 2007. Olisi jo aikaa ottaa uusiksi, mutta kukaan ei maksa.

 2. villananna kirjoitti:

  Tää vuosi on ollut niin rankka, että itsekkin varmaan möllötän vaan osan lomaa, kun se mulle ilmestyy 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihania kesälomahetkiä. Tuonne saaristoon olisi itsekin kiva joskus päästä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.