RESEPTI: UUDET PERUNAT UUNISSA
Kesäisin on aina saatava uusia perunoita edes yhden kerran ja vaikka ne ovat hyviä niin olen todennut, että keittäessä ne monesti menevät vetiseksi ja kadottavat makua (tai sitten mussa on joku vika). Olen nyt tänä kesänä valmistanut uudet perunat uunissa ja niistä tulee todella hyviä ja rapeita. Ne ovat ihan täydellinen lisuke grilliruoan kanssa tai vaikka ihan vaan dipattuna aioliin omnomnom! Mukaan voi heittää myös muita juureksia tai vihanneksia. Mulla oli kaapissa kaksi porkkanaa, jotka pilkoin pottujen sekaan. Koko setin kruunaa tuore kevätsipuli 🙂
VALMISTUSAINEET:
- Uusia perunoita.
- Kevätsipulia.
- Merisuolaa.
- Mausteet oman maun mukaan, mulla peruna-, ja valkosipulimauste.
- 2 rkl oliiviöljyä.
VALMISTUSOHJEET:
- Pese perunat ja anna kuivua hetki.
- Halkaise peruna kahteen tai kolmeen osaan perunan koosta riippuen.
- Kaada leikatut peruna kippoon ja leikkaa päälle kevätsipulia.
- Lisää peruna-sipuliseoksen sekaan oliiviöljy ja mausteen.
- Sekoita ravistamalla kannellisessa rasiassa.
- Kaada seos uunivuokaan, lourauta päälle vielä oliiviöljyä ja paista noin. 45 minuuttia 200 asteessa.
Nämä ovat hyviä myös sellaisenaan ja seuraavan päivän jämät taittuu paistinpannulla herkulliseksi pyttipannuksi. Viimeksi heitin sekaan Kivikylän gluteenittomia lihapyöryköitä ja ai että mikä pydäri tuli 🙂
SEURAA DIISKUNEITI-BLOGIA:
LUE MYÖS:
Ihania kuvia! Minun must ruoka kesällä kanttarellikastike, jota on pakko saada kerran kesässä.
Kiitos 🙂 Mä en ole vielä tässä iässäkään päässyt sinuiksi sienien kanssa 😀
Kiva resepti. Itse en uunia ole käyttänyt taas pitkään aikaan, mutta voisi testailla tätä tuossa airfryerissa 🙂
Oi airfryerissa tulee varmasti tosi hyvät potut nam! 🙂
Oi, herkullista. Pitää kokeilla tätä.
Suosittelen! 🙂