Hae
Diiskuneiti

TOP 5: IHANIMMAT UIMARANNAT TURUSSA JA LÄHIALUEILLA

All I need is a little Vitamin Sea! Kesässä yksi parhaista asioista ovat uiminen ja rannalla rentoutuminen. Rantaelämä on ihanaa hyvässä seurassa, kera herkullisten eväiden ja söpöjen uimapatjojen. Turusta ja Turun lähialueilta löytyy paljon hyviä uimarantoja, maauimaloita ja kunnon vesipedoille on tarjolla hurjempaa kyytiä vesipuisto Jukuparkissa. Kaikilla on varmaan ne omat suosikki uimapaikat, joissa tulee  vietettyä aikaa viikosta toiseen. Tässä tulevat omat suosikkini, jotka kaikki ovat ehdottomasti vierailun arvoisia kohteita 🙂

RUISSALON SAARONNIEMI

Saaronniemen uimaranta, Ruissalossa on ehdottomasti mun lemppari uimaranta Turussa. Saaronniemessä olen seikkaillut äitini kanssa jo vaippaikäisenä ja alueeseen liittyy paljon rakkaita lapsuusmuistoja. Vaikka ranta sijaitsee leirintäalueen kupeessa, niin uimaranta on kuitenkin avoin kaikille kello 07-21. Saaronniemessä voi pelata minigolffia, rantalenttistä ja lapsille riittää puuhaa leikkipaikalla. Alueelta löytyy neljä grillauspaikkaa, joten kannattaa ottaa kylmälaukku makkaroineen messiin. Grillauspisteille pitää tuoda omat puut, mutta kesällä niitä voi ostaa leirintäalueen vastaanotosta. Vastaanotosta löytyy myös pieni minimarket, josta voi ostaa eväitä ja virvokkeita. Uimarannalta voi vuokrata saunan 30€ tuntihinnalla. Uimarannan vieressä sijaitsee aivan ihana Villa Saaron kahvila, josta saa pikku purtavaa sekä kunnon ruoka-annoksia. Villa Saarosta voi vuokrata myös huoneita hostel tyyppisesti, jos haluaa jäädä uimareissun jälkeen yöksi.

Palvelut uimarannalla: pukusuojat, sisävessat, suihku, lasten leikkipaikka, beach-volley kenttä, maksullinen sauna | Saapuminen: autolla tai pyörällä Saarontie 75. Fölillä numero: 8.

MUUMIEN UIMARANTA

Naantalissa aivan Muumimaailman kupeessa Naantalin kirkon hautausmaan takana sijaitsee ihana Nunnalahden uimaranta vehreissä maisemissa. Myös Muumimaailman eli Kailon saaren uimarannalle pääsee maksutta pitkää siltaa pitkin kävellen. Kävellessä Muumimaailman lipunmyynnin ohi löytyy Muumien oma maksuton uimaranta. Rannalta löytyy Muumi-faneille pannukakkukahvila, jossa on myynnissä muumimaisia pannareita, uuniperunoita, salaattiannoksia, jäätelöä ja kahvilatuotteita. Uimarannalta voi bongata Muumien uimahuoneen, joten varsinkin Muumi-faneille, kuten minä tämä uimaranta on ihan täydellinen paikka viettää kaunista kesäpäivää.

Palvelut uimarannalla: WC, grillauspaikka, kahvila, pukukopit, suihku | Saapuminen: autolla tai pyörällä Kailon Saari, Naantali. Fölillä numerot: 6 ja 7.

SAARISTON RENGASTIETÄ PITKIN TEERSALON RANNALLE

Wanhan Salakuljettajan koko perheen ravintola on monelle ”must” paikka vierailla kesällä. Ravintolaan pääsee kulkemalla Saariston Rengastietä Teersalon lossille. Ravintola on tunnettu erityisesti pizzoistaan, jotka ovatkin todella herkullisia ja ne saa myös gluteenittomina. Ravintolan viereen on rakennettu rivi pieniä kahden hengen mökkejä, joissa yhdestä yövyin viime kesänä pari yötä. Pääset lukemaan postauksen mökkireissusta tästä. Mökkien vieressä sijaitsee pieni uimaranta erittäin idyllisessä saaristomaisemassa. Wanhan Salakuljettajan ravintolasta voi myös vuokrata rantasaunan hintaan 25€/tunti.

Palvelut uimarannalla: ulkohuussi ja maksullinen sauna | Saapuminen: autolla tai pyörällä Velkuantie 1626. Automatka Turusta kestää noin 45 minuuttia.

KAKSKERRAN JÄRVI

Kakskerrassa asuessani Brinkhallin uimaranta tuli erittäin tutuksi. Uimaranta sijaitsee Kakskerran järven rannalla ja vesi on yleensä kesäisin todella lämmintä. Vesi on myös todella kirkasta ja muistan kun pienenä istuin uimarannan puussa ja bongailin pohjasta pieniä rapuja. Uimaranta on yleensä melko hiljainen, sillä moni ei uimapaikasta edes tiedä tai sitten kaupunkilaiset eivät jaksa lähteä uimaan Kakskertaan saakka.  Uimarannalta löytyy grillauspaikka ja bajamaja, mutta muita palveluita rannalla ei ole. Uimarannan toisella puolella sijaitsee Brinkhallin kartano, jonka pysäkille pääsee kätevästi Fölillä. Kartanossa sijaitsee kahvila, jossa voi käydä ennen uimista tai sen jälkeen haukkaamassa murua rinnan alle.

Palvelut uimarannalla: pukukoppi, bajamaja, grillauspaikka | Saapuminen: autolla tai pyörällä Brinkhallintie 387. Fölillä numerot: 14 ja 15.

VEPSÄN SAARI

Retki veneellä saareen ja siellä uimaan – miltä kuulostaa? Olen aivan rakastunut Vepsän saareen ja voit lukea Vepsästä lisää vanhemmasta postauksesta tästä. Voit hypätä Vaakahuoneen edestä Vepsään menevään veneeseen. Matka saariston halki Vepsän saareen kestää tunnin ja perillä odottaa iso matala uimaranta joka sopii erinomaisesti myös lapsille. Uimarannalla ei ole varjoisia paikkoja, joten suosittelen ottamaan mukaan aurinkovarjon tai muun suojan. Uimarannalta on mahdollisuus vuokrata soutuvene ja kajakkeja ja muutenkin saarella riittää uimisen lisäksi tekemistä koko päiväksi. Saunan voi vuokrata 10-15€ tuntihintaan. Uimarannan ravintolassa on tarjolla lounasbuffet, pikku purtavaa ja erilaisia ruoka-annoksia, joten eväitä ei välttämättä tarvitse pakata mukaan. Saarelle voi saapua myös omalla veneellä.

Palvelut uimarannalla: pukukoppi, leikkipaikka, grillauspaikkoja, ravintola, vuokrattavat saunat, ulkohuussi sekä sisävessa. Mahdollisuus vuokrata myös soutuvene tai kajakki.  | Saapuminen: omalla veneellä tai Rositan kyydissä Vaakahuoneen edestä.

“See you on the next wave.”

 

LUE MYÖS:

SUOJAA IHOSI AURINGOLTA – TESTISSÄ HAWAIIAN TROPICIN UUTUUDET

VIISI PARASTA NIKSIÄ HANKAAVIIN SISÄREISIIN

KESÄN BUCKET LIST: MITÄ AION TEHDÄ KESÄLLÄ TURUSSA

 

8 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Täytyy myöntää etten itse suuremmin viihdy yleensä julkisilla uimarannoilla 😀

  2. Marjo kirjoitti:

    Ihana kesäpostaus! Osa rannoista on tuttuja espoolaisellekin mutta joukossa kivoja uusia. Saa nähdä jatkuuko minun Saariston Rengastien valloitus taas tänä kesänä.
    Kivaa uutta viikkoa 🙂

    https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  3. Mira "Digi Voimaannuttaja" Rinne | http://empower.land/ kirjoitti:

    Suomi on kyllä pullollaan upeita uimarantoja 🙂

  4. tuulanneli kirjoitti:

    Mielenkiintoinen postaus. Itse en enää viihdy yleisillä uimarannoilla. Nuoruudessa olivat asiat toisin.

    • Diiskuneiti kirjoitti:

      Mulla oli varmaan 8-vuotta, kun en käynyt ollenkaan Suomessa uimarannoilla, ainoastaan ulkomaanreissuilla. Nyt kuitenkin viime vuosina olen löytänyt taas rantaelämän uudelleen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *